Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2012

Αντιδράσεις για ομιλία και συνέντευξη του Αλ. Τσίπρα στη ΔΕΘ


Ο Αλ. Τσίπρας ομολόγησε ότι δεν έχει τίποτα το καινούργιο να προσφέρει, ανέφερε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος σχολιάζοντας την συνολική παρουσία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στη ΔΕΘ.

«Mε τις εμφανίσεις του στη Θεσσαλονίκη και απευθυνόμενος τελικώς μόνο στις συνιστώσες του, ο κ. Τσίπρας δεν μπόρεσε να κρύψει την πλήρη απουσία σχεδίου και προγράμματος του κόμματός του, ομολογώντας έτσι ότι δεν έχει τίποτα το καινούριο να προσφέρει», σημείωσε Σίμος Κεδίκογλου σχολιάζοντας τη συνολική παρουσία του προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Αλ.Τσίπρα στη ΔΕΘ.
«Μέσα από έναν κυκεώνα στόχων, αρχών και πόλων με συμπλέγματα, ο κ. Τσίπρας επιθυμεί τη νεκρανάσταση του κρατισμού, υιοθετώντας συντεχνιακές λογικές», υπογράμμισε ο κ. Κεδίκογλου τονίζοντας πως «στο αναχρονιστικό ευχολόγιό του δεν βρήκαν θέση η ανταγωνιστικότητα, οι επενδύσεις και η μείωση της σπατάλης του κράτους, οι κυριότερες δηλαδή παράμετροι ενός αληθινά βιώσιμου εθνικού σχεδίου εξόδου από την κρίση και αναπτυξιακής προοπτικής για τον Πολίτη και τη Χώρα. Είναι λυπηρό ένας νέος άνθρωπος να μιλάει με γερασμένους όρους παρελθόντος».
Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος ανέφερε πως ο κ. Τσίπρας «εκτός πραγματικότητας, μίλησε για 8 δισεκατομμύρια επιπλέον φόρους σε μία οικονομία σε ύφεση και για δεκάδες δισεκατομμύρια επιπλέον κρατικές δαπάνες σε μια χώρα με οξύ πρόβλημα ελλείμματος». «Φλερτάροντας συνεχώς με τη χρεοκοπία ο κ. Τσίπρας αποδεικνύεται για άλλη μια φορά συνεπής υπηρέτης του λόμπι της δραχμής και όσων κρύβονται πίσω του. Δεν οργανώνει την ανατροπή, όπως διατείνεται, αλλά την καταστροφή» υπογράμμισε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.

Δεύτερος και καταϊδρωμένος έρχεται ο Αλέξης Τσίπρας, δήλωσε ο γραμματέας της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Μανιάτης:
«Η χθεσινή ομιλία του κ. Αλ. Τσίπρα στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης ήταν μια ευχάριστη έκπληξη.
»Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ με σαφήνεια αντέγραψε απολύτως και υιοθέτησε πλήρως, το σύνολο της πολιτικής του ΠΑΣΟΚ στο θέμα της αξιοποίησης του ορυκτού πλούτου της χώρας και στο θέμα της λήψης μέτρων για τη στήριξη της οικοδομικής δραστηριότητας.
»Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι ένας από τους 7 βασικούς πυλώνες, προκειμένου η χώρα να ξεπεράσει την κρίση, είναι και η πλήρης αξιοποίηση του ορυκτού της πλούτου. Και βεβαίως το σπουδαιότερο τμήμα του Ορυκτού Πλούτου της χώρας είναι οι Υδρογονάνθρακες, δηλαδή το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο. Θέλω να θυμίσω στο ΣΥΡΙΖΑ, ότι τον Αύγουστο του 2011, όταν γινόταν η συζήτηση του Νόμου για τη δημιουργία του Εθνικού Φορέα Έρευνας Υδρογονανθράκων, ο ΣΥΡΙΖΑ καταψήφισε το σύνολο του Νομοσχεδίου. Καταψήφισε τη δημιουργία του Φορέα, ουσιαστικά καταψήφισε και τις έρευνες για την αξιοποίηση των ελληνικών Υδρογονανθράκων. Τώρα έρχεται να τις επικροτήσει.
»Όμως, ο κ. Τσίπρας προχώρησε ένα βήμα παραπέρα. Ανακοίνωσε ότι προτίθεται ο ΣΥΡΙΖΑ να προωθήσει τη δημιουργία ενός Ταμείου εθνικού πλούτου και κοινωνικής ασφάλισης, το οποίο θα χρηματοδοτηθεί από τα μελλοντικά έσοδα των Υδρογονανθράκων.
»Λυπάμαι αλλά ο κ. Τσίπρας έρχεται δεύτερος και καταϊδρωμένος. Πριν μερικές εβδομάδες ως Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ, καταθέσαμε Πρόταση Νόμου στην Κυβέρνηση για τη δημιουργία Ταμείου Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γενεών, το οποίο θα χρηματοδοτηθεί με περίπου 150 δις ευρώ από τα έσοδα των Υδρογονανθράκων τα επόμενα 20 – 30 χρόνια, έτσι ώστε τα χρήματα αυτά να μην πάνε για καταναλωτικές δαπάνες του ελληνικού δημοσίου, αλλά να στηρίξουν αποκλειστικά και μόνο το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας. Την πρόθεσή μας αυτή, γνωρίζουν όλοι, ότι την έχουμε ανακοινώσει από τις αρχές ήδη του 2012, όταν ορισμένοι, όπως βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, μας κατηγορούσαν τότε για βιασύνη. Όταν λοιπόν έχει υπάρξει πρόταση Νόμου των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, η οποία επίσης έγινε δημόσια και εγγράφως αποδεκτή από τη σημερινή Κυβέρνηση, κι αυτό επίσης είναι γνωστό στον ΣΥΡΙΖΑ, τότε δημιουργεί σοβαρά ερωτηματικά, πως, έξω από κάθε πολιτική δεοντολογία, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξαγγέλλει μια σημαντική δράση που το ΠΑΣΟΚ έχει ήδη διαμορφώσει σε Πρόταση Νόμου και έχει δημοσιοποιήσει και τη σχετική έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους που μας έχει αποσταλεί. Εύχομαι τουλάχιστον, όταν σύντομα θα έρθει για ψήφιση στη Βουλή η δική μας πρόταση νόμου για τη δημιουργία του Ταμείου Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γενεών, ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Τσίπρας να την υπερψηφίσουν.
»Υπάρχει όμως και ένα δεύτερο ζήτημα. Στη χθεσινή ομιλία αναφέρθηκε ο κ. Τσίπρας σε 5 συμπλέγματα παραγωγής και ανάπτυξης της χώρας, το αγροδιατροφικό, το τουριστικό, το ενεργειακό, το βιομηχανικό και το κατασκευαστικό. Το τελευταίο, το κατασκευαστικό, που στην πραγματικότητα είναι η οικοδομή, σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα περιλαμβάνει ποιοτικές παρεμβάσεις σε υφιστάμενα κτίρια και κατοικίες, προκειμένου να έχουμε μεγάλα ενεργειακά οφέλη και εξοικονόμηση ενέργειας. Με απλά λόγια, ο ΣΥΡΙΖΑ ορθά θεωρεί πως ο τομέας της οικοδομής, τα 120 περίπου επαγγέλματα τα οποία απασχολούνται, οι εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι με τον ένα ή τον άλλον τρόπο στην οικοδομή, θα βρουν διέξοδο ανάπτυξης, διέξοδο δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας, μέσα από την ενεργειακή αναβάθμιση, την ενεργειακή θωράκιση στα υφιστάμενα κτίρια.
»Καλωσορίζω τον κ. Τσίπρα στην πραγματική Ελλάδα.
»Θέλω μόνο να υπενθυμίσω ότι αυτή η δράση έχει ξεκινήσει εδώ κι ένα χρόνο περίπου, ως πρόγραμμα που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ του ΥΠΕΚΑ, είναι συνολικού προϋπολογισμού πάνω από 1 δις ευρώ. Το πρόγραμμα "Εξοικονομώ κατ' Οίκον" συνολικής δαπάνης 700 εκατ. Ευρώ όπου πάνω από 30.000 ελληνικά νοικοκυριά έχουν καταθέσει αιτήσεις και πάνω από 5.000 έχουν ήδη αρχίσει να αποπληρώνονται, με επιδότηση 70% των επεμβάσεων σε κατοικίες των φτωχότερων και ασθενέστερων νοικοκυριών. Οι δικαιούχοι θα ξεπεράσουν σύντομα τα 60.000 νοικοκυριά. Επίσης, πάνω από 100 εκατ. Ευρώ επενδύονται ήδη στο πρόγραμμα "Εξοικονομώ σε 120 ΟΤΑ" με δράσεις εξοικονόμησης ενέργειας σε δημοτικά κτίρια και υποδομές και άλλα περίπου 100 εκατομμύρια επενδύονται ήδη σε σχολεία, νοσοκομεία, ή κτίρια».
Κριτική στην οικονομική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, έτσι όπως τη διατύπωσε ο Αλέξης Τσίπρας, άσκησε μέσω του Flash και η Φώφη Γεννηματά: «Στο ερώτημα πώς θα μπορέσει να κυβερνήσει χωρίς τη στήριξη των εταίρων, χωρίς τη χρηματοδότηση, χωρίς το μνημόνιο, ο κ. Τσίπρας καθησυχάζει τους πολίτες με μια υπόθεση εργασίας. Τι λέει ο κ. Τσίπρας; Δεν προβλέπεται να μας διώξουν από την ευρωζώνη. Προφανώς και δεν προβλέπεται. Απλά χωρίς το μνημόνιο θα αναγκαστούμε να φύγουμε μόνοι μας».
«Ο Τσίπρας να αφήσει τα παραμύθια και τη λάσπη κατά της Χρυσής Αυγής. Όποιος διαθέτει το παραμικρό στοιχείο εις βάρος μας να το καταθέσει άμεσα στις Αρχές, ειδάλλως είναι ένας κοινός συκοφάντης. Η Χρυσή Αυγή δηλώνει κατηγορηματικά ότι ουδεμία σχέση είχε με τον βομβιστή της Σπάρτης. Ο Σύριζα να ασχοληθεί με τις ανομίες του οίκου του, τον φονιά οπαδό του στην τράπεζα της Πάρου και τα τέκνα των στελεχών του που καταδικάζονται για ληστείες ή γλιτώνουν τη σύλληψη κατόπιν επεμβάσεως βουλευτών», ανακοίνωσε η Χρυσή Αυγή.
«Οι θέσεις Τσίπρα στη ΔΕΘ αποτελούν αποσπάσματα από αντίστοιχες ομιλίες των Γ. Παπανδρέου πριν το 2009 και του Αντ. Σαμαρά την περίοδο που παρίστανε τον αντιμνημονιακό, διανθισμένες με κούφιες αριστερές και πατριωτικές κορώνες. Όπως και οι προηγούμενοι, πρότεινε ξανά το άλλο μείγμα διαχείρισης και διαπραγμάτευσης εντός της ΕΕ που αποδείχτηκε ότι για το λαό φέρνει μόνο μνημόνια και εξαθλίωση. Ο ΣΕΒ, οι μεγαλοεπιχειρηματίες και η ΕΕ πρέπει να είναι ικανοποιημένοι από την ταχύτατη προσαρμογή του ΣΥΡΙΖΑ στη βολική και χρήσιμη γι' αυτούς κυβερνώσα αριστερά. Οι ριζοσπάστες αριστεροί οφείλουν να βγάλουν τα συμπεράσματά τους γιατί αυτό που δεν χρειάζεται τώρα ο λαός είναι νέα εξαπάτηση, νέα απογοήτευση», σχολίασε το ΚΚΕ.
ert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΕΒΟΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΑΠΟΨΗ