Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2014

ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΥΜΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΑΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΑΛΙΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ (ΜΑΙΡΗ ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΥ)

Β Ο Ϊ Α Τ Ε Σ ,ελάτε όλοι μαζί να καταγράψουμε την ιστορία της περιοχής μας μέσα από τις παλιές φωτογραφίες που όλοι έχουμε ξεχασμένες σε κάποιο συρτάρι. 

Να αναδείξουμε μέσα από την καταγραφή την μοναδικότητα της περιοχής μας,να δούμε τις αλλαγές που έγιναν ,να ζήσουμε στιγμές που δεν θα γνωρίζαμε χωρίς αυτές ,να γνωρίσουμε ανθρώπους από το παρελθόν,να αφήσουμε κάτι στις γενιές που έρχονται ,γιατί όπως λέει και η Ελεν Ελλη Γκιάλη "Το να ακουμπάς σε κάποιες άλλες εποχές, χωρίς να απομακρύνεσαι από αυτό που ζεις σήμερα, είναι μια μορφή εξέλιξης"

Το προσφυγικό κατάστημα παπλωμάτων του Ανδρέα Παπουκίδη και αργότερα των Παντελή και Χαράλαμπου Παπουκίδη, πριν την κατεδάφιση του για την ανέγερση του μνημείου
Παντελής Παπουκίδης. Ο πατέρας του Ανδρέας Παπουκίδης, προσφυγικής καταγωγής από την Αττάλεια της Μικράς Ασίας, ήταν ο μοναδικός απογεγραμμένος παπλωματάς της επαρχίας Βοίου. Στον οποίο παραχωρήθηκε κατάστημα, στη θέση του σημερινού μνημείου της εθνικής αντίστασης στη Νεάπολη. Οι δυο γιοι της οικογένειας Παντελής και Χαράλαμπος συνέχισαν την τέχνη, κάνοντας γνωστό το πάπλωμα και τις τεχνικές του στην επαρχία.

ΤΟ ΡΟΛΟΪ ΣΤΗ ΝΕΑΠΟΛΗ


Περισσότερα ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩhttps://www.facebook.com/groups/liapsisti/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΕΒΟΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΑΠΟΨΗ