Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012

ΔΗΜΟΣ ΒΟΪΟΥ: Εκδήλωση «Μάθε, Πρόλαβε, Αντιμετώπισε τον Καρκίνο του Μαστού»


 Με μεγάλη συμμετοχή γυναικών από τη Σιάτιστα και τις γύρω περιοχές, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 11 Μαρτίου, στο ξενοδοχείο «Αρχοντικό» η εκδήλωση «Μάθε, Πρόλαβε, Αντιμετώπισε τον Καρκίνο του Μαστού», που διοργάνωσαν από κοινού ο Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής», ο Δήμος Βοΐου και η Λέσχη Γυναικών Σιάτιστας.

Η εκδήλωση είχε στόχο την ενημέρωση για τους τρόπους πρόληψης της συγκεκριμένης νόσου, που εμφανίζεται σε μεγάλο ποσοστό γυναικών, αλλά μπορεί να αντιμετωπιστεί με συχνές εξετάσεις και παρακολούθηση ειδικών, όπως εξηγήθηκε και από τον ογκολόγο- παθολόγο του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου Πτολεμαΐδας, Μιχάλη Ανθόπουλο.


Παράλληλα τονίστηκε πως ένα συχνό φαινόμενο είναι πως γυναίκες που αντιμετωπίζουν το πρόβλημα φοβούνται να μιλήσουν, γεγονός που επιφέρει επιπτώσεις στην υγεία τους και κάνουν δύσκολη την αντιμετώπιση της ασθένειας. Η Ψυχολόγος του Συλλόγου «Άλμα Ζωής», Εύη Καλουτά, σημείωσε πως όλες οι γυναίκες οφείλουν να μιλάνε για το πρόβλημα τόσο προκειμένου να έχουν και την ιατρική, αλλά και την ψυχολογική υποστήριξη που απαιτείται σε τέτοιες περιπτώσεις.
Στην εκδήλωση ιδιαίτερη συγκίνηση προκάλεσε, η προσωπική εμπειρία, εθελόντριας του συλλόγου «Άλμα Ζωής» που μίλησε για το πώς βίωσε τον καρκίνο του μαστού, αποδεικνύοντας πως καμία γυναίκα δεν πρέπει να κρύβει το πρόβλημα και να «παραιτείται» μπροστά στον καρκίνο του μαστού.
Στο χαιρετισμό της η Δήμαρχος Βοΐου, Παναγιώτα Ορφανίδου, έκανε λόγο για μια σημαντική εκδήλωση που τιμά τις γυναίκες και δεν μετατρέπει την ημέρα της γιορτής της γυναίκας σε ακόμα ένα ανούσιο πανηγύρι με ωραία λόγια και λουλούδια. «Οφείλουμε να τιμούμε αυτή την ημέρα όπως της αξίζει. Αναδεικνύοντας το ρόλο της γυναίκας και αντιμετωπίζοντας κάθε είδους πρόβλημα που αντιμετωπίζει. Εκδηλώσεις που προωθούν πρόσωπα, επαγγελματικές δραστηριότητες ή προσπαθούν να παρουσιάσουν τις «ιδανικές» γυναίκες, απαξιώνουν το ρόλο μας και θάβουν τα μεγάλα προβλήματα κάτω από το χαλί», σημείωσε στο σύντομο χαιρετισμό της, η Δήμαρχος Βοΐου.     
Γραφείο Τύπου Δήμου Βοΐου 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΕΒΟΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΑΠΟΨΗ