Τρίτη 21 Μαΐου 2013

ΔΗΜΟΣ ΒΟΪΟΥ: Οι αποφάσεις της δημοτικής αρχής είναι συλλογικές..

Από την ημέρα ανάληψης των καθηκόντων μας ως δημοτική αρχή αναδείξαμε ως μείζον θέμα τη σωστή οικονομική διαχείριση στο Δήμο Βοΐου, με την περιστολή δαπανών, τον εξορθολογισμό των προϋπολογισμών και τη σωστή κατανομή των πόρων που διαθέταμε.
Παράλληλα προτάξαμε ως βασική μας αρχή τη συλλογικότητα των αποφάσεων παραμερίζοντας πρακτικές ιδιοτέλειας, προσωπικής προβολής και πρωτοβουλιών που δεν εξυπηρετούσαν το κοινό συμφέρον του Δήμου και των συμπολιτών μας.

Η πρόταση που ήρθε στη δημοτική αρχή για τη διοργάνωση του τουρνουά μπάσκετ στο Τσοτύλι ουδέποτε παρουσιάστηκε αναλυτικά όπως επίσης δεν έγινε καμιά επί της ουσίας συζήτηση στα συλλογικά μας όργανα, προκειμένου να διαπιστωθούν όλες οι λεπτομέρειες και τα πιθανά οφέλη για το Δήμο.

Υπό καθεστώς πίεσης χρόνου και πρόχειρους υπολογισμούς παρουσιάστηκε στις υπηρεσίες μας μία δαπάνη την οποία δεν μπορούσε να αναλάβει ο Δήμος, καθώς ιδιαίτερα τους επόμενους μήνες η αποταμίευση χρημάτων κρίνεται «επισφαλής».

Κανείς αντιδήμαρχος ή κανείς δημοτικός σύμβουλος δεν αποφασίζει ατομικά, αλλά κάτω από τις βασικές αρχές που έχουμε θέσει ως δημοτική αρχή, οι αποφάσεις λαμβάνονται συλλογικά με διακριτές πάντα τις αρμοδιότητες του καθενός.

Όσοι προσπαθούν να διαρρεύσουν στον τύπο ή οπουδήποτε αλλού πληροφορίες οι οποίες είναι εντελώς αναληθείς, απλώς δεν έχουν αντίληψη της πραγματικότητας ή το χειρότερο ρίχνουν νερό στο «μύλο» της υπονόμευσης της προσπάθειας που καταβάλλουμε από τον Ιανουάριο του 2011.
Γραφείο Τύπου Δήμου Βοΐου 
-------------------------------------------------------
 To Δημοσίευμα του siera fm(19/5/13):
 Άγριος καυγάς και παραιτήσεις στο Δήμο Βοΐου!!
ΓΙΩΤΗΣ ΘΕΟΚΛΗΤΟΣ Σύμφωνα με πληροφορίες του siera fm την Παρασκευή και  πριν την έναρξη της έκτακτης συνεδρίασης του Δήμου Βοΐου είχαμε έντονο «διαδυκτιακό » επεισόδιο μεταξύ του Αντιδημάρχου Γιώτη Θεόκλητου και της δημοτικής συμβούλου Καλλιόπης Κισκίνη. Αιτία του καυγά φέρεται να ήταν πάντα σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η άρνηση του αντιδημάρχου οικονομικών να εγκρίνει την διεξαγωγή ενός Πανελληνίου τουρνουά μπάσκετ στο Δήμο Βοΐου.

Αυτό οδήγησε την Καλλιόπη Κισκίνη στο να αναρτήσει στο facebook το όλο θέμα και να μην παραστεί στη συνεδρίαση ενώ φέρεται να έχει παραιτηθεί από όλες τις θέσεις υπευθυνότητας (πρόεδρος ΝΠΔΔ δημοτική αστυνομία κλπ) τις οποίες κατείχε, ενώ παραμένει άγνωστο αν θα κρατήσει τη θέση της δημοτικής συμβούλου.

Σε αυτό το σημείο να τονίσουμε ότι παρ ότι προσπαθήσαμε να επικοινωνήσουμε με τους δύο δημοτικούς συμβούλους του συνδυασμού της Δημάρχου Π. Ορφανίδου για να έχουμε την άποψη τους, αυτό δεν κατέστη εφικτό με την Καλλιόπη Κισκίνη, αφού το κινητό είναι κλειστό.
Ο αντιδήμαρχος από την δική του πλευρά δηλώνει πως ουδέποτε αρνήθηκε να το χρηματοδοτήσει, και είχε ζητήσει τις απόψεις και άλλων συμβούλων για να «δούμε αν αξίζει τον κόπο» όπως είπε χαρακτηριστικά για τα χρήματα που θα δινόταν ( περίπου 10. 000 ευρώ) και την απήχηση που θα είχε για το Δήμο Βοΐου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΕΒΟΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΑΠΟΨΗ