Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012

ΠΑΣΤΑ ΜΕ ΡΕΒΙΘΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΒΟΪΟ



Η επιλογή της καλλιέργειας των οσπρίων στην ευρύτερη περιοχή του Βοΐου Κοζάνης, αποτελεί από μόνη της λειτουργία που συντελεί στην προστασία του περιβάλλοντος. Αφενός τα ψυχανθή, κατηγορία στην οποία ανήκουν και τα όσπρια, εμπλουτίζουν το έδαφος με άζωτο, με τη διαδικασία της αζωτοδέσμευσης που επιτελούν, αφετέρου δεν εξαντλούν τα θρεπτικά συστατικά του εδάφους και το νερό που πλέον γίνεται δυσεύρετο. Επίσης η καλλιέργεια του εδάφους με όσπρια βελτιώνει τη γονιμότητά του.
ΠΑΣΤΑ ΜΕ ΡΕΒΙΘΙΑ 

Υλικά: (για 4 άτομα)
300 γρ. ρεβίθια ( να έχουν μουσκέψει για 8 ώρες)
4 φωλιές ταλιατέλες λευκές (κατά προτίμηση χοντρές)
1 σκελίδα σκόρ¬δο, ολόκληρη
1 κλαδάκι δεντρολίβανο
1 κρεμμύδι
3-4 φύλλα βασιλικού
2 φέτες μπέικον, ψιλοκομμένο
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση:
1. Ρίχνετε τα ρεβίθια σε μια κατσαρόλα με δύο λίτρα νερό και προσθέτετε το δεντρολίβανο, το σκόρδο, το μπέικον, σκεπά¬ζετε και βάζετε σε μέτρια φωτιά.
2. Μετά από μια ώρα και 20 λεπτά βρασίμα¬τος αφαιρείτε το δεντρολίβανο και το σκόρδο, πολτοποι¬είτε τα μισά από τα ρεβίθια, τα ανακατεύετε μαζί με τα ολόκληρα και ξαναβάζετε στην κατσαρόλα στην φωτιά.
3. Μόλις αρχίσει το φαγητό να βράζει, ρίχνετε τις ταλιατέλες κι έπειτα από 15 λεπτά σβήνετε την φωτιά.
4. Αφήνετε σκε¬πασμένο το σκεύος τουλάχιστον 10 λεπτά πριν σερβίρετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΕΒΟΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΑΠΟΨΗ