Τρίτη 6 Μαρτίου 2012

Η Κυριακή της Ορθοδοξίας στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Σιάτιστας



Με ιδιαίτερη λαμπρότητα γιορτάστηκε κι εφέτος, παρουσία πλήθους πιστών, η Κυριακή της Ορθοδοξίας στην πόλη της Σιάτιστας. Στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου λειτούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης  κ.κ. Παύλος μετά του Ιερέως Βασιλείου Βασιλείου και του Διακόνου Γρηγορίου Κεσελόπουλου.
Στη μεγάλη αυτή γιορτή της Ορθοδοξίας μας, παρέστη η Δήμαρχος Βοΐου κ. Παναγιώτα Ορφανίδου με Δημοτικούς Συμβούλους της συμπολιτεύσεως και αντιπολιτεύσεως.

Μετά τη Θεία Λειτουργία πραγματοποιήθηκε η λιτανεία των Ιερών εικόνων κατά την τάξη των Πατριαρχείων Αλεξανδρείας και Ιεροσολύμων. Η λιτανεία έγινε πέριξ του Ιερού Ναού του Αγίου Νικολάου, προπορευομένων των λαμπάδων και εξαπτερύγων, ακολουθούντων του Τιμίου Σταυρού και των εικόνων που κρατούσαν οι πιστοί, του Ιερέως π. Βασιλείου, του Διακόνου Γρηγορίου, του Επισκόπου κ. κ. Παύλου και πλήθους πιστών. Στις τέσσερες στάσεις, ο Επίσκοπος διάβασε περικοπές από το συνοδικό της Ορθοδοξίας και οι ιεροψάλτες έψαλλαν το απολυτίκιο της εορτής: «Την άχραντον εικόνα σου προσκυνούμεν αγαθέ…». Εισερχόμενοι εντός του Ναού, ο Επίσκοπος μετά του Ιερέως και του Διακόνου έψαλλαν το: «Τις Θεός μέγας ως ο Θεός ημών…». Από τον σολέα ο Επίσκοπος έκανε την απόλυση και έτσι τελείωσε η πανηγυρική λιτάνευση των αγίων εικόνων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΕΒΟΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΑΠΟΨΗ