Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

Κοινό μέτωπο κατά της ασφυκτικής λιτότητας συστήνουν τα εργατικά συνδικάτα Κροατίας, Σλοβενίας και Ιταλίας


Κοινό μέτωπο κατά της ασφυκτικής λιτότητας συστήνουν τα εργατικά συνδικάτα Κροατίας, Σλοβενίας και Ιταλίας, συνυπογράφοντας διακήρυξη για την απασχόληση και την κοινωνική δικαιοσύνη ως αντιπρόταση στα δρακόντεια μέτρα που υιοθετούν οι κυβερνήσεις. «Η Ευρώπη πρέπει να βασίζεται στην ισότητα, την αλληλεγγύη, την κοινωνική δικαιοσύνη και την κοινωνική συνοχή.

 Το σχέδιο οικονομικής ανάκαμψης πρέπει να δίνει προτεραιότητα στις επενδύσεις, τη βιώσιμη ανάπτυξη, τις ποιοτικές θέσεις εργασίας, την κοινωνική δικαιοσύνη και ταυτόχρονα στη μάχη κατά των ανισοτήτων», αναφέρεται χαρακτηριστικά στη διακήρυξη που υπέγραψαν οι επικεφαλής των κροατικών, σλοβενικών και ιταλικών εργατικών συνδικάτων στη διάβαση Μπρεγκάνα-Ομπρέζιε, στα σύνορα Κροατίας - Σλοβενίας. Όπως τόνισαν οι συνυπογράφοντες, οι κυβερνήσεις των τριών χωρών συμπεριφέρονται ταυτόσημα -εστιάζοντας σε μέτρα λιτότητας που αυξάνουν την ανεργία και εντείνουν τη φτώχεια, αντί να προωθούν την ανάπτυξη της οικονομίας και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Η διακήρυξη υπεγράφη στο πλαίσιο των καθιερωμένων συναντήσεων των συνδικάτων ενόψει της Εργατικής Πρωτομαγιάς, που πραγματοποιούνται από το 2007 στη μεθόριο Κροατίας - Σλοβενίας με το σύνθημα «Συνδικάτα χωρίς Σύνορα». Φέτος συμμετείχαν για πρώτη φορά εκπρόσωποι των ιταλικών συνδικάτων CGIL, CISL και UIL.
imerisia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΕΒΟΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΑΠΟΨΗ