Κυριακή 29 Απριλίου 2012

ΟΧΙ στο Κέντρο μεταναστών στην Αμυδγαλέζα από τους Δημάρχους


"Πλάτη" στην τοπική κοινωνία των Αχαρνών βάζουν οι δήμαρχοι της Αττικής με απόφαση που πήραν να μην λειτουργήσει το κέντρο φιλοξενίας μη νόμιμων μεταναστών στην Αμυγδαλέζα. Κόντρα στους υποψήφιους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ οι Δήμαρχοι στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων.

Απόφαση του Δ.Σ. της ΠΕΔΑ:

Να μη λειτουργήσει το κέντρο φιλοξενίας μη νόμιμων μεταναστών στην Αμυγδαλέζα πριν γίνει συνάντηση των οργάνων της Αυτοδιοίκησης με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ε.Δ.Α. συνεκλήθη έκτακτα στις 26-04-2012 με θέμα «Συζήτηση και λήψη απόφασης μετά από πρόταση του Δημάρχου Αχαρνών κ. Σ. Ντούρου σχετικά με το θέμα της εγκατάστασης του κέντρου φιλοξενίας -κράτησης μη νόμιμων μεταναστών».
Μετά αναλυτική συζήτηση τέθηκαν σε ψηφοφορία δυο προτάσεις:
Η πρόταση που πλειοψήφησε και αποτελεί απόφαση της ΠΕΔΑ κατατέθηκε από τον Πρόεδρο της ΠΕΔΑ Νίκο Σαράντη και έχει ως εξής:
«Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΕΔΑ επιβεβαιώνει την απόφαση που έλαβε στη συνεδρίαση του την 29η Μαρτίου σύμφωνα με την οποία:  Είναι ανάγκη να αντιμετωπιστεί άμεσα το πρόβλημα της διόγκωσης των παράνομων μεταναστευτικών ροών και της έλλειψης επαρκών χώρων κράτησης και φιλοξενίας των μη νόμιμων μεταναστών. Η ΠΕΔΑ στο σχετικό ψήφισμα της έχει ήδη επισημάνει ότι αυτονόητες προϋποθέσεις για τη λειτουργία των χώρων  κράτησης και φιλοξενίας των μη νόμιμων μεταναστών είναι: η διασφάλιση της ασφάλειας των κατοίκων των περιοχών όπου θα χωροθετηθούν οι εγκαταστάσεις αυτές και ο πλήρης σεβασμός των δικαιωμάτων και της ανθρώπινης  αξιοπρέπειας των φιλοξενούμενων εκεί μεταναστών.
Επίσης η ΠΕΔΑ έχει τονίσει ότι τυχόν βεβιασμένες αποφάσεις , χωρίς να έχει προηγηθεί συζήτηση με τις τοπικές κοινωνίες, μπορεί να αποβούν όχι μόνον άκαρπες αλλά και επιζήμιες, επιδεινώνοντας το πρόβλημα.
Ένα από τα βασικά ερωτήματα που έχουμε θέσει να απαντηθεί από την Πολιτεία είναι η σχέση των χώρων φιλοξενίας μεταναστών με τον αστικό οικιστικό ιστό, ώστε να μειωθούν οι αρνητικές επιπτώσεις που αντικειμενικά προκύπτουν για μια περιοχή κατοικίας.
Στο πλαίσιο των θέσεων μας αυτών και συνεκτιμώντας την σημερινή δήλωση του Δημάρχου
Αχαρνών κ. Ντούρου και  την  ανάγκη  έναρξης λειτουργίας των χώρων φιλοξενίας στην Αττική με τις προϋποθέσεις και τα προβλήματα που προαναφέραμε, ζητάμε να μην λειτουργήσει το κέντρο φιλοξενίας μη νόμιμων μεταναστών στην Αμυγδαλέζα πριν γίνει συνάντηση της ΠΕΔΑ, της Περιφέρειας Αττικής του Δημάρχου Αχαρνών και του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη με αντικείμενο τη χρήση για φιλοξενία μη νόμιμων μεταναστών των εγκαταστάσεων του Υπουργείου στην Αμυγδαλέζα.»
Η πρόταση που μειοψήφησε κατατέθηκε από τον εκπρόσωπο της Αυτοδιοικητικής Πρωτοβουλίας Σπύρο Τζόκα έχει ως εξής:
«Ισχύει η απόφαση της πλειοψηφίας του Δ.Σ. της Π.Ε.Δ.Α. , όπως και οι απόψεις που εξέφρασαν οι παρατάξεις και τα μέλη του Δ.Σ. στην συνεδρίαση της 29ης Μαρτίου.
Το Δ.Σ. της ΠΕΔΑ ζητά την ανάκληση της απόφασης για το στρατόπεδο συγκέντρωσης στις Αχαρνές.
Επίσης ζητά τον ουσιαστικό διάλογο, μετά τις εκλογές,  των τοπικών αρχών, της Εκτελεστικής Επιτροπής της Π.Ε.Δ.Α. με την αρμόδια κυβέρνηση.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΕΒΟΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΑΠΟΨΗ