Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

Σύγκρουση υπουργών για Αμυγδαλέζα

Εμπλοκή στα σχέδια του υπουργού Προστασίας του Πολίτη για το κέντρο φιλοξενίας παράνομων μεταναστών στην Αμυγδαλέζα όπου από τη Δευτέρα αναμένεται να εγκατασταθούν οι πρώτοι παράνομοι μετανάστες.

Ο υπουργός Υποδομών Μάκης Βορίδης αρνήθηκε την εγκατάσταση του μεταναστών σε οικίσκους σεισμοπαθών που ανήκουν σε υπηρεσίας δικαιοδοσίας του αν και προηγήθηκε συμφωνία των δύο υπουργείων -όπως αποκαλύπτουν έγγραφα που έχει στη διάθεσή της η Καθημερινή.



Είναι χαρακτηριστικό ότι ήδη 363 οικίσκοι έχουν επισκευαστεί από την ΕΛΑΣ και έχουν τοποθετηθεί στις εγκαταστάσεις της Αμυγδαλέζας.

Ο κ Βορίδης δήλωσε χθες ότι δεν πρόκειται να αφήσει την διαχείριση του μεταναστευτικού ζητήματος να γίνει σε μια προεκλογική λογική.
Πάντως, όπως αποκαλύπτει η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ της Τετάρτης, είχε διαφορετική στάση της προηγούμενες ημέρες. Η ηγεσία του υπουργείου Υποδομών είχε δώσει την συγκατάθεσή της για την αξιοποίηση των οικίσκων για τις «ανάγκες του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Είχε αναφέρει σε σχετικό ερώτημα ότι μπορεί να παραχωρήσει τους οικίσκους για 10 χρόνια στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Χθες ο κ. Βορίδης έδωσε εντολή στην διευθύντρια της υπηρεσίας αποκατάστασης σεισμοπλήκτων για άμεση απομάκρυνση των οικίσκων από τις εγκαταστάσεις της Αμυγδαλέζας στον Ασπρόπυργο.

Σήμερα αρχίζουν στην Αθήνα οι επιχειρήσεις της αστυνομίας για την εκκένωση κτιρίων στο κέντρο των Αθηνών, όπου διαμένουν μαζικά παράνομοι μετανάστες. Σε μήνυμά του προς την έκτακτη γενική συνελευση της ΚΕΔΚΕ ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης αναφέρει ότι «τρώει τα σωθικά της πόλης η ανεξέλεγκτη ροή μεταναστών. Πρέπει να προχωρήσουμε στα κέντρα για να ανασάνει η Αθήνα».

Μετά τις εκλογές θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες για τη δημιουργία δεύτερου κέντρου φιλοξενίας παράνομων μεταναστών – μετά την Αμυγδαλέζα- στη Δεσκάτη Γρεβενών. Οπως είπε ο δήμαρχος Δεσκάτης Νίκος Μίγκος «είμαστε έτοιμοι και αύριο να ξεκινήσουν οι διαδικασίες αλλά για να διασφαλιστούν οι καλύτερες προδιαγραφές για τη λειτουργία του κρίθηκε σκόπιμο να αρχίσουν μετά τις εκλογές».



Πηγή: Εφημερίδα Καθημερινή, skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΕΒΟΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΑΠΟΨΗ