Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012

Εσύ, πόσο καλός ψαροφαγάς είσαι;


Μην Ψαρώνεις!

Χρησιμοποίησε το «Εγχειρίδιο του Καλού Ψαροφαγά» που μόλις βγάλαμε και μάθε χρηστικές πληροφορίες για τα ψάρια όπως:

  • η εποχικότητα,
  • το κατάλληλο μέγεθος,
  • οι κατηγορίες,
  • και η ποικιλία διαθέσιμων ψαριών, τα οποία αλιεύονται με βιώσιμο τρόπο και δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν σε γεύση και θρεπτικές ουσίες από τα δημοφιλή ψάρια.
Και αν… ψαρώνεις λιγάκι με τα ψάρια στην κουζίνα, θα βρεις συμβουλές για το πώς να ξεχωρίσεις αν είναι φρέσκα, πώς να τα καθαρίσεις, πώς να τα μαγειρέψεις και πώς μετά να ξεμυρίσει το σπίτι από τις μυρωδιές.
Το ελληνικό ψάρι σταδιακά εξαφανίζεται από το πιάτο μας λόγω των καταστροφικών πρακτικών, όπως οι μηχανότρατες, οι οποίες μονοπωλούν την αγορά και μας κατευθύνουν στην κατανάλωση μόνο 3-4 συγκεκριμένων και υπεραλιευμένων ειδών.
Χρησιμοποίησε τη δύναμη που έχεις ως καταναλωτής και με βασικό εργαλείο το Εγχειρίδιο, βοήθησέ μας να σπάσουμε το μονοπώλιο της καταστροφικής μηχανότρατας στην αγορά και να διεκδικήσουμε πρόσβαση σε ψάρι που έχει αλιευθεί με βιώσιμο τρόπο από Έλληνες παράκτιους ψαράδες.
στη νέα σελίδα των υπεύθυνων ψαροφαγάδων, υπόγραψε το «Μανιφέστο της Προστασίας των Θαλασσών» και φυσικά ΠΡΟΩΘΗΣΕ το σε όλους τους ψαροφαγάδες που ξέρεις!

Greenpeace Ελλάδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΕΒΟΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΑΠΟΨΗ