Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

ΔΗΜΟΣ ΒΟΪΟΥ: Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις για το κλείσιμο της ΔΟΥ ΝΕΑΠΟΛΗΣ - ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΦΟΡΕΩΝ

ΦΩΤΟ:tovoion.gr
Την έντονη αντίδραση της τοπικής κοινωνίας και των πολιτών του Βοΐου μετέφερε σήμερα στον Υφυπουργό Οικονομικών Γιώργο Μαυραγάνη, η Δήμαρχος Παναγιώτα Ορφανίδου, σχετικά με την απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει στο κλείσιμο και της ΔΟΥ Νεάπολης.


Η Δήμαρχος έκανε γνωστό στον Υπουργό Οικονομικών πως οι δεσμεύσεις της κυβέρνησης για εξασφάλιση της εξυπηρέτησης των πολιτών χωρίς να είναι υποχρεωμένοι να μετακινηθούν στην Κοζάνη, δεν έχουν εξασφαλιστεί, δημιουργώντας έτσι τεράστια προβλήματα σε χιλιάδες κατοίκους του Βοΐου.
Ο κ. Μαυραγάνης υποστήριξε πως θα εξεταστούν όλες οι λεπτομέρειες που έχουν να κάνουν με τις υπηρεσίες που παρείχε η ΔΟΥ, σημειώνοντας πως θα επανεξεταστεί ο τρόπος που θα εξυπηρετούνται οι πολίτες οι οποίοι είναι αδύνατον να μεταβαίνουν συνεχώς στο κέντρο του Νομού.
Παράλληλα σε δηλώσεις της η Δήμαρχος Βοΐου, που συνοδευόταν από τον Πρόεδρο του Δ.Σ., Χρήστο Μακρή και τον Αντιδήμαρχο, Θεόκλητο Γιώτη, διαμήνυσε πως οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν όπως έχει αποφασίσει το Δημοτικό Συμβούλιο.
Γραφείο Τύπου Δήμου Βοΐου
-----------------------------------------------------------------------------------


Με απόφαση της Δημάρχου Βοΐου, Παναγιώτας Ορφανίδου, καθώς και του Δημοτικού Συμβουλίου τα Δημοτικά Καταστήματα του Δήμου θα παραμείνουν κλειστά την Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις αποφάσεις της κυβέρνησης και του Υπουργείου Οικονομικών σχετικά με τις ΔΟΥ Σιάτιστας και Νεάπολης.

Παράλληλα το Δημοτικό Συμβούλιο Βοΐου καταγγέλλει την ποινικοποίηση του αγώνα των πολιτών και των φορέων της περιοχής που εκφράστηκε με τη σύλληψη και κράτηση του Αντιδημάρχου Παναγιώτη Γαρούφου και του επικεφαλής της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση» Μιχάλη Καραμπατζιά.

Ο αγώνας μέχρι τη δικαίωση των αιτημάτων της τοπικής κοινωνίας θα συνεχιστεί χωρίς εκπτώσεις και εκφοβισμούς.

Γραφείο Τύπου Δήμου Βοΐου
-----------------------------------------------------------------------------------------
Η ΔΟΥ ΝΕΑΠΟΛΗΣ ΒΟΪΟΥ ΠΛΕΟΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ
Σε εξέλιξη βρίσκεται η εκδίκαση της υπόθεσης των Δημοτικών Συμβούλων του Δήμου Βοΐου,Γαρούφου και Καραμπατζιά, για την κατάληψη της ΔΟΥ Νεάπολης.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Η επιτροπή αγώνα εκφράζει έντονα την αντίθεσή της για τη σύλληψη και  κράτηση στο Αστυνομικό Τμήμα της Νεάπολης μετά από εντολή του εισαγγελέα, του Αντιδημάρχου του Δήμου μας κ. Παναγιώτη Γαρούφου και του Δημοτικού Συμβούλου κ. Μιχάλη Καραμπατζιά.
Η ποινικοποίηση των αγώνων ενάντια στην περαιτέρω υποβάθμιση του Βοΐου βρίσκει αντίθετους και σε αγωνιστική ετοιμότητα άπαντες τους Δημότες.
Απαιτούμε τον άμεσο τερματισμό της παρακράτησης και το σταμάτημα τέτοιον εκφοβιστικών τακτικών.
Τέλος εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στους κρατηθέντες.
 
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ
ΣΙΑΤΙΣΤΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ
ΑΙΟΛΙΚΩΝ ΠΑΡΚΩΝ ΣΤΟΝ ΜΠΟΥΡΙΝΟ
-----------------------------------------------------------------------------------------
Με επιστολή του στον Υπουργό Οικονομικών το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο ζητά τη διατήρηση της Δ.Ο.Υ Νεάπολης, με αφορμή τις έντονες αντιδράσεις που προξένησε η ανακοίνωση για μεταφορά των αρμοδιοτήτων της στην Κοζάνη. Ακόμη, ζητά από τον Υπουργό την επανεξέταση της επαναλειτουργίας της Δ.Ο.Υ. Σιάτιστας, η κατάργηση της οποίας δημιούργησε κατάσταση τραγικής ταλαιπωρίας για τους πολίτες της Σιάτιστας.
Συγκεκριμένα, η επιστολή  του ΕΒΕ έχει ως εξής:
«Μετά την τραγική κατάσταση ταλαιπωρίας που δημιουργήθηκε για τους φορολογούμενους πολίτες της ευρύτερης περιοχής Βοίου Κοζάνης, εξαιτίας του κλεισίματος της Δημόσιας Οικονομικής Υπηρεσίας (ΔΟΥ) Σιάτιστας,  ζητάμε την προσωπική παρέμβαση του Υπουργού Οικονομικών  για τη διατήρηση της Δ.Ο.Υ. Νεάπολης, η οποία ανακοινώθηκε ότι συμπεριλαμβάνεται μεταξύ των Δ.Ο.Υ. της χώρας, των οποίων αναστέλλεται η λειτουργία από 1ης Οκτωβρίου 2012.
Πιστεύουμε, μετά από τις εκατοντάδες διαμαρτυρίες των επιχειρήσεων -μελών του Επιμελητηρίου μας που έχουν την έδρα τους στο Δήμο Βοίου, στον οποίο ανήκουν τουλάχιστον 74 χωριά (Δημοτικά Διαμερίσματα) και ακόμη οι ιστορικές πόλεις του Τσοτυλίου, της Νεάπολης, Εράτυρας, Γαλατινής και της ΣΙΑΤΙΣΤΑΣ -με την τεράστια συμβολή στην εθνική οικονομία λόγω του συναλλάγματος που αποφέρουν οι  ετήσιες εξαγωγές των παραγόμενων εκεί γουναρικών, κατά κύριο λόγο- ότι η αναστολή της λειτουργίας της Δ.Ο.Υ. Νεάπολης θα οδηγήσει σε ακόμα μεγαλύτερη ερήμωση, συρρίκνωση  και απομόνωση ολόκληρη την περιοχή.
Το κλείσιμο της Δ.Ο.Υ Σιάτιστας  και η μεταφορά των αρμοδιοτήτων της στη Δ.Ο.Υ Νεάπολης, προξένησε αντιδράσεις και επέφερε οδυνηρές συνέπειες  στους επιχειρηματίες και στους πολίτες γενικά, καθώς είναι αναγκασμένοι να εγκαταλείπουν τις  επιχειρήσεις τους για να μεταβούν για εξυπηρέτησή τους  από την μια πόλη στην άλλη ξοδεύοντας χρήματα που δεν έχουν γιατί συνεχώς καλούνται να πληρώνουν υπέρογκες φορολογίες, τέλη, χαράτσια, ασφαλιστικές εισφορές ενίοτε χωρίς αντίκρισμα, έκτακτες εισφορές, ακόμα και πρόστιμα, ποιο ήταν το όφελος του κράτους από την ενέργεια αυτή της πολιτικής του ηγεσίας,
Σήμερα ανακοινώνεται ότι στο σχέδιο του Υπουργείου σας για τη μείωση των ΔΟΥ, συμπεριλαμβάνεται και το κλείσιμο της ΔΟΥ Νεάπολης και ερωτάμε:
-Οι διαμαρτυρίες και οι εκκλήσεις των τοπικών κοινωνιών δεν λαμβάνονται καθόλου υπόψη της Κυβέρνησης;
-Οι απόψεις- εισηγήσεις των Επιμελητηρίων – συμβούλων της πολιτείας σύμφωνα με το νόμο για θέματα που προάγουν τις τοπικές οικονομίες, δεν πρέπει να εισακούονται;  Πολύ δε περισσότερο σε μια εποχή όπου γίνεται κοινά αποδεκτό ότι για την αντιστροφή του αρνητικού κλίματος θα πρέπει να στηρίξουμε την επιχειρηματικότητα, ως τη μόνη ικανή δύναμη να φέρει την ανάπτυξη και ακόμα- ακόμα να προωθήσουμε την προσβασιμότητα της στις Δημόσιες υπηρεσίες με τις οποίες υποχρεωτικά  οι επιχειρηματίες συναλλάσσονται ;
 
Κύριε Υπουργέ,
Πιστεύουμε ότι ανάπτυξη με το κλείσιμο των Δ.Ο.Υ ιδιαίτερα σε ιστορικές περιοχές με σημαντική συμβολή στην Εθνική Οικονομία, όπως η Σιάτιστα και η Νεάπολη  δεν μπορεί να επέλθει  και ακόμα ότι με αυτό τον τρόπο δεν λύνεται, ούτε μειώνεται  το πρόβλημα του τεράστιου ελλείμματος που αντιμετωπίζει η Χώρα μας.
Λέμε «ΝΑΙ» στην μεταφορά υπηρεσιών σε κρατικά κτίρια για μείωση λειτουργικών δαπανών, «ΟΧΙ» όμως σε ενέργειες που συνεπάγονται ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ και  ΚΟΣΤΟΣ, ενίοτε δυσβάστακτο για μεγάλη μερίδα πολιτών, μεταξύ αυτών και του επιχειρηματικού κόσμου που επιμένει με την παραμονή του και τη διατήρηση των επαγγελματικών δραστηριοτήτων του στην Ελληνική επαρχία να δίνει ζωή και προοπτική σε τόπους που άλλως θα είχαν ήδη ερημώσει.
Λέμε «ΟΧΙ» στο ΜΑΡΑΣΜΟ των ιστορικών περιοχών της Κοζάνης, όπως είναι αυτές του  Δήμου Βοίου. Λέμε    «ΟΧΙ»  στην απομόνωση και στην αδικία της ταλαιπωρίας και της αποστέρησης των δημόσιων υπηρεσιών που έχουν δικαίωμα να απολαμβάνουν στον τόπο τους, όσοι πιστά παραμένουν και στηρίζουν τις τοπικές κοινωνίες.
Με την ελπίδα ότι θα εισακούσετε το αίτημα μας, αναμένουμε τις δικές σας ενέργειες
και την οριστική απόφασή σας για διατήρηση της ΔΟΥ Νεάπολης στο Δήμο Βοίου και ακόμη – ακόμη  επαναλειτουργία  της Δ.Ο.Υ. Σιάτιστας
 
Με τιμή
Ο Πρόεδρος
Του Επιμελητηρίου Κοζάνης


Κωνσταντίνος Κυριακίδης
-----------------------------------------------------------------------------
 








 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΕΒΟΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΑΠΟΨΗ