Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2012

Διαμαρτυρία Μουσικού Σχολείου Σιάτιστας

Μουσική διαμαρτυρία πραγματοποίησαν στις 2 Νοεμβρίου 2012 οι μαθητές  του Μουσικού Σχολείου Σιάτιστας στον προαύλιο χώρο του σχολείου τους, με στόχο να εκφράσουν πρωτίστως την επιθυμία τους για την όσο το δυνατόν πιο γρήγορη πρόσληψη καθηγητών μουσικών οργάνων.
Οι μαθητές και οι μαθήτριες με την αλληλεγγύη του Συλλόγου Διδασκόντων και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου έστειλαν το δικό τους μήνυμα στο Υπουργείο Παιδείας ζητώντας περισσότερες ώρες διδασκαλίας για το μάθημα της Αρμονίας και του Dictee, την άμεση ανάθεση στις ανάλογες ομάδες επιστημόνων για τη συγγραφή και δωρεάν διανομή βιβλίων των μουσικών μαθημάτων και την προκήρυξη πανελληνίου διαγωνισμού για την απόκτηση πτυχίων Αρμονίας, Βυζαντινής Μουσικής καθώς και Βεβαίωσης Σπουδών Μουσικών Οργάνων αναγνωρισμένης από το κράτος, όπως προβλέπεται στο θεσμικό πλαίσιο της ίδρυσης των Μουσικών Σχολείων για τους τελειόφοιτους και απόφοιτους των εν λόγω σχολείων.
Τα παραπάνω αιτήματα υιοθετούνται από όλα τα Μουσικά Σχολεία της χώρας τα οποία κατά καιρούς με το δικό τους μοναδικό τρόπο και με όπλο την τέχνη και τον πολιτισμό αγωνίζονται για ένα καλύτερο εκπαιδευτικό αύριο.
Όπως είναι γνωστό, το Μουσικό Σχολείο Σιάτιστας διανύει μία περίοδο ιδιαίτερης άνθησης και ακμής και χαίρει της στήριξης της Δημοτικής Αρχής, της πολιτικής ηγεσίας και της τοπικής κοινωνίας. Είναι αναμφισβήτητα το κόσμημα της ευρύτερης ζώνης του Δήμου Βοΐου. Η υλοποίηση από το Υπουργείο Παιδείας του αιτήματος του σχολείου μας για δημιουργία δεύτερου τμήματος στην Α΄ Γυμνασίου του τρέχοντος σχολικού έτους σίγουρα αποτελεί ένα θετικό βήμα και μία έμμεση αναγνώριση στο έργο του σχολείου μας. Ας ελπίσουμε λοιπόν ότι και τώρα τα αιτήματά μας θα εισακουστούν εγκαίρως.

                                                                                                                   Με τιμή

                                                                                    Η Διεύθυνση,
                                                                                   ο Σύλλογος Διδασκόντων,
                                                                                    το Μαθητικό Δυναμικό
                                                                        & ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων
του Μουσικού Σχολείου Σιάτιστας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΕΒΟΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΑΠΟΨΗ