Τρίτη 13 Αυγούστου 2013

Jazz με 20 κορυφαίους μουσικούς στην Κοζάνη

1o Διεθνές Φεστιβάλ Jazz στην Κοζάνη 5-6-7 Σεπτέμβρη

ΥΠΑΙΘΡΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΚΟΖΑΝΗΣ

Γιώτης Κιουρκτσόγλου
Γεννήθηκε στην Κοζάνη το 1965. Ξεκίνησε κιθάρα το 1981.Πρώτες επιρροές από παραδοσιακή, τη ροκ και τη soul μουσική. Το 1983 στράφηκε στο ηλεκτρικό μπάσο ενώ τα ακούσματά τoυ κινήθηκαν στο χώρο της Jazz. Μελέτησε Jazz αρμονία και θεωρία με το Θεόδωρο Καπηλίδη. Μαζί με τους Θεόδωρο και Νίκο Καπηλίδη δημιούργησαν το electric jazz trio.
Mauricio Herrera
Ο Mauricio Herrera κατάγεται από την ανατολική επαρχία Holguin της Κούβας. Μπήκε για πρώτη φορά στον κόσμο της μουσικής σε ηλικία επτά ετών παίζοντας βιολί, αλλά στα δεκατέσσερά του άρχισε να σπουδάζει κρουστά με διάφορους δασκάλους και εκεί πραγματικά βρήκε τη θέση του.
Λάκης Τζήμκας
Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1968 και μεγάλωσε στην πόλη της Κοζάνης. Σπούδασε ηλεκτρικό μπάσο στο Σύγχρονο Ωδείο Θεσσαλονίκης με δάσκαλο το Μανώλη Σιδερίδη, ενώ το 1994 φοίτησε στο American Institute Of Music στη Βιέννη της Αυστρίας με τους Angus Thomas και Jonas Hellborg.
Μανώλης Κουτσουνάνος
Γεννήθηκε στην Κοζάνη το 1959 
Η πρώτη του επαφή με την μουσική έγινε στα δώδεκα του, παίζοντας τρομπέτα στην φιλαρμονική  μπάντα  της πόλης του με δάσκαλο τον, Ελευθέριο Καραχάλιο. 
Ως τρομπετίστας, ανακαλύπτει τον υπέροχο και μαγευτικό χώρο των Blues και της  Dixieland  επηρεασμένος από τον διάσημο τρομπετίστα και θρύλο της  Jazz  Louis  Armstrong.
Γιώτης Δαμιανίδης

O Γιώτης Δαμιανίδης μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Ξεκίνησε τις μουσικές σπουδές του με δάσκαλο τον Βαγγέλη Τσοτρίδη στη Θεσσαλονίκη στο Ωδείο της Τούμπας και γρήγορα άρχισε να παίζει ηλεκτρική κιθάρα με διάφορα ροκ και μπλουζ συγκροτήματα σε όλη την Ελλάδα.
Χρήστος Ραφαηλίδης
Ο Χρήστος Ραφαηλίδης γεννήθηκε στην Κοζάνη και οι πρώτες του αναμνήσεις από τη ζωή και τον κόσμο συνδέονται με τη μουσική. Η επιρροή του μεγαλύτερου αδελφού του τον οδήγησε στο πιάνο στην ηλικία των 7 ετών. Στα 14 ξεκίνησε τις σπουδές σε κλασσικά κρουστά και στα 20 είχε συνεργαστεί με μερικές από τις καλύτερες Ορχήστρες στην Ελλάδα.
Παναγιώτης Ανδρέου
Ο Παναγιώτης Ανδρέου είναι ένας αναμφίβολα ολοκληρωμένος καλλιτέχνης.  Διεθνώς αναγνωρισμένος βιρτουόζος του ηλεκτρικού μπάσου, και με μια χαρακτηριστική ευελιξία που του επιτρέπει να παίζει με την ίδια ευχέρεια, διαφορετικά μουσικά είδη.
Lior Yekutieli
Ο κιθαρίστας και συνθέτης Lior Yekutieli γεννήθηκε στο Ισραήλ το 1964. Αρχισε να παίζει κλασική κιθάρα σε ηλικία 9 ετών. Τρία χρόνια αργότερα ο Lior έδινε ήδη ζωντανές συναυλίες, έπαιξε ως σολίστ με την Ορχήστρα Δωματίου του Ισραήλ και ηχογράφησε ποικίλες συναυλίες για την τηλεόραση και το ραδιόφωνο.
Μάξιμος Δράκος
Ο Μαξιμος Δρακος γεννηθηκε το 1979 στο Ντυσελντορφ της Γερμανιας.
Σπουδασε συγχρονο κλασσικο πιανο και μουσικοπαιδαγωγικη στο conservatorium Köln/Essen 1997, με καθηγητες τους: Bernhard Wambach, Karlheinz Stockhausen, Arvo Pärt, Thomas Schäfer.
Αναστασιάδης Κώστας
Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και μεγάλωσε στο Κιλκίς. Η κλίση του στη μουσική εκδηλώθηκε από τα παιδικά του χρόνια και τελικά απέκτησε τα πρώτα του τύμπανα σε ηλικία 13 ετών. Αυτοδίδακτος μουσικός παίρνει μέρος σε τοπικά συγκροτήματα της εποχής και το 1986 αρχίζει η επαγγελματική του καριέρα και συνεργάζεται με καλλιτέχνες της χώρας του.
Hector Martignon
 Με έδρα του τη Νέα Υόρκη, ο κολομβιανός πιανίστας και συνθέτης Hector Martignon έχει κάνει συνθέσεις, ενορχηστρώσεις, παραγωγές και ηχογραφήσεις σε ένα ευρύ φάσμα μουσικών ειδών, από την κλασική και την Crossover, τη  Jazz και τη World, έως τη ροκ και ποπ μουσική.
Νατάσσα Μάρε Μουμτζίδου
Η ΝΑΤΑΣΣΑ ΜΑΡΕ ΜΟΥΜΤΖΙΔΟΥ διαθέτει ένα πλούσιο βιογραφικό με συμμετοχές σε σημαντικές διοργανώσεις και φεστιβάλ (30th ISME, Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Women Creators of the Two Seas by Unesco, European Worldwide Festival, Gaia Festival, Sur les chemins d' Oxor, Cont. Artists in Holland κ.α.)
Δημήτρης Μαχλής
Ο Δημήτρης Μαχλής είναι γνωστός στους μουσικούς κύκλους ως ένας εκλεκτικός ερμηνευτής πολλών μουσικών παραδόσεων. Παίζει ούτι, κιθάρα και συνθέτει μουσική, με έδρα του το Λος Άντζελες. Από τη στιγμή που εμφανίστηκε στο Λος Άντζελες, οι δεξιότητες του Δημήτρη στο ούτι, την κιθάρα και άλλα έγχορδα όργανα του χάρισαν εμπειρίες με  πλούσιες ποικιλίες εκτελέσεων και ηχογραφήσεων.
Χρήστος Γερμένογλου
Ο Χρήστος Γερμένογλου γεννήθηκε στο Hohenlimburg της Γερμανίας και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Ξεκίνησε τις μουσικές σπουδές στην Ελλάδα με βυζαντινή μουσική και τύμπανα. Συνέχισε τις σπουδές του στα τύμπανα, κλασικά κρουστά και κρουστά της Λατινικής Αμερικής στο Michigan State University των Η.Π.Α.
Δίδαξε στο Πρόγραμμα Προσχολικής Μουσικής Αγωγής Βρεφών και Νηπίων στο University of Nevada, Las Vegas (1998 – 2000).
Είναι διευθύνων και διδάσκων στο Πρόγραμμα Μουσικής Ανάπτυξης Βρεφών και Νηπίων που λειτουργεί στη Θεσσαλονίκη από το 2001.
Καλλίστρατος Δρακόπουλος
Ο Καλλίστρατος Δρακόπουλος άρχισε να παίζει κλασσικό πιάνο όταν ήταν 7 χρονών.
Μετά από πολύ Bach και Mozart, και από την αγάπη του για την Rock, άρχισε να παίζει drums.
Έχοντας καταπληκτικούς καθηγητές που αναγνώρισαν το ταλέντο του, πέρασε την εφηβεία του μελετώντας και παίζοντας με Rock Groups.
Marc Halbheer
Γεννήθηκε στη Ζυρίχη της Ελβετίας. Σύντομα φάνηκε ότι το βασικό του ενδιαφέρον ήταν η μουσική. Η γοητεία  που ασκούσε πάνω του ο ρυθμός ήταν εμφανής και ανακάλυψε το πάθος του για τα ντραμς από τα πολύ νεανικά  του χρόνια. Ανέπτυσσε συνεχώς τις ικανότητές του και έγινε ένας ειδικός στα όργανα αυτά.
Βάσω Δημητρίου
Σπούδασε κλασσική κιθάρα, αρμονία, Τζαζ  αρμονία και κιθάρα με τον Theo Kapilidis στο Σύγχρονο Ωδείο Θεσσαλονίκης. 
Με υποτροφία στο G.I.T department of M.I  στο Los Angeles CA και μουσική κινηματογράφου, μουσική τεχνολογία, σύνθεση και ενορχήστρωση στο U.C.L.A.
Γιώργος Τζούκας
Γεννήθηκε στην Κοζάνη.
Αρχισε μαθήματα πιάνου σε ηλικία 9 χρονών.  Σπούδασε πιάνο στο “Νέο Ωδείο Θεσσαλονίκης” απ' όπου πήρε  Πτυχίο πιάνου στην τάξη της Christine Fressinier και Δίπλωμα στην τάξη της Stella Dimitrova με άριστες διακρίσεις , καθώς και τα Πτυχία Ανώτερων Θεωρητικών(Αρμονία, Αντίστιξη, Φούγγα). Παρακολούθησε  master-courses με τους  Roberto Szidon , Julia και Constantine Ganev , Δημήτρη Σγούρο, Γιώργο Χατζηνίκο.
Χάρης Χαραλάμπους
Γεννήθηκα στην Αθήνα 3 Μαίου του 1980.
Η πρώτη επαφή μου με τη μουσική ξεκίνησε στο δημοτικό, κάνοντας μαθήματα φλογέρας,κρουστών και πιάνου.Λίγα χρόνια αργότερα,17 χρονών ξεκίνησα μαθήματα στο ηλεκτρικό μπάσο με τον Βαγγέλη Κολίρη.Κατά τη διάρκεια των σπουδών μου συνέχισα τα μαθήματα με τον Γιώργο Φακανά, Γιώργο Ζηκογιάννη,Γιώτη Κιουρτσόγλου και Τάκη Καπογιάννη στο κόντραμπασο.
Πέτρος Δαμιανίδης
Ο Πέτρος Δαμιανίδης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1983. Ξεκίνησε μουσικές σπουδές πάνω σε παραδοσιακά ελληνικά όργανα και συνέχισε σπουδάζοντας ηλεκτρικό μπάσο δίπλα στον Πέτρο Καρδάση. Στο μεταξύ ανακάλυψε το κοντραμπάσο, το οποίο γρήγορα έγινε το βασικό του όργανο.
kozani.tv

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΕΒΟΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΑΠΟΨΗ