Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

ΑΛΛΑΓΗ ΥΨΟΥΣ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ ΓΙΑ ΑΔΗΛΩΤΗ ΕΡΓΑΣΙΑ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
ΠΡΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ-ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ

ΘΕΜΑ :  ΑΛΛΑΓΗ ΥΨΟΥΣ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ ΓΙΑ ΑΔΗΛΩΤΗ ΕΡΓΑΣΙΑ


 Τα νέα πρόστιμα καθορίζονται με την υπουργική απόφαση αρ.27397/122/19-8-2013.

Στον παρακάτω πίνακα αναφέρονται τα πρόστιμα για κάθε ανασφάλιστο εργαζόμενο:

  


Πλέον γίνεται κατανοητό ότι τα παραπάνω νέα πρόστιμα σχετικά με την ανασφάλιστη εργασία είναι πολύ αυστηρά έως και εξοντωτικά για τις επιχειρήσεις.
Εμείς σαν Σύλλογος λογιστών Βοΐου κατανοούμε πλήρως την δύσκολη κατάσταση στην οποία βρίσκεται ένα πολύ μεγάλο ποσοστό των επιχειρήσεων γι’ αυτό και  θεωρήσαμε σωστό να σας ενημερώσουμε για τις αλλαγές που έχουν γίνει όσον αφορά τα πρόστιμα για ανασφάλιστη εργασία ώστε να μπορέσετε να έχετε άμεση ενημέρωση και να προβείτε στις ανάλογες ενέργειες ώστε να μη δημιουργηθούν προβλήματα στις επιχειρήσεις σας από ένα ενδεχόμενο έλεγχο από την επιθεώρηση εργασίας.
Έχει ανακοινωθεί επίσης από το Υπουργείο Εργασίας ότι στους ελέγχους , εκτός από τους άνδρες της οικονομικής αστυνομίας, θα συμμετέχουν επίσης 700 υπάλληλοι των ελεγκτικών μηχανισμών του υπουργείου εργασίας , 450 επιθεωρητές του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας και 25 της Ειδικής Υπηρεσίας Ελέγχων Ασφάλισης του ΙΚΑ.
Επίσης έχει δοθεί εντολή από το υπουργείο Εργασίας από 15 Σεπτεμβρίου και μετά να αρχίσουν εντατικοί έλεγχοι σε όλη την ελληνική επικράτεια.

v   

Συνοπτικός κατάλογος υποχρεώσεων εργοδοτών για τις περιπτώσεις πρόσληψης. (ΣΕΠΕ-ΟΑΕΔ-ΙΚΑ-Λοιπά ταμεία κύριας και επικουρικής ασφάλισης)

Στο κείμενο που ακολουθεί γίνεται μία συνοπτική καταγραφή των βασικών υποχρεώσεων εργοδοτών για τις περιπτώσεις πρόσληψης εργαζομένων.

ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ – ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΕΡΓΟΔΟΤΗ

1. Αναγγελία πρόσληψης (ΕΝΤΥΠΟ Ε3) το αργότερο έως και την ημερομηνία πρόσληψης και πριν την ανάληψη υπηρεσίας από τον εργαζόμενο στο Πληροφοριακό Σύστημα ΣΕΠΕ-ΟΑΕΔ-ΙΚΑ
2. Αναγγελία πρόσληψης με συμπληρωματικό πίνακα προσωπικού στο Πληροφοριακό Σύστημα ΣΕΠΕ-ΟΑΕΔ-ΙΚΑ (ΕΝΤΥΠΟ Ε4), το αργότερο έως και την ημερομηνία πρόσληψης και πριν την ανάληψη υπηρεσίας από τον εργαζόμενο
3. Γνωστοποίηση των όρων σύμβασης στον εργαζόμενο (Π.Δ. 156/1994) και υπογραφή ατομικής σύμβασης εργασίας ορισμένου ή αορίστου χρόνου.
4. Κατάθεση σύμβασης μερικής απασχόλησης ή /και εκ περιτροπής απασχόλησης στην Επιθεώρηση Εργασίας στο Πληροφοριακό Σύστημα ΣΕΠΕ-ΟΑΕΔ-ΙΚΑ .
5. Καταχώριση των στοιχείων πρόσληψης στο βιβλίο νεοπροσλαμβανομένων ΙΚΑ (Ε.Β.Κ.Ν.Π.)
 6. Αναγγελία νέων προσλήψεων σε λοιπά ταμεία κύριας ασφάλισης και επικουρικά ταμεία.
v   
Η πληροφόρηση αυτή περιλαμβάνει τουλάχιστον τα ακόλουθα: 
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ ή  ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟΥ , ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΔ.ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ,  ΟΙΚΟΓΕΝ.ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ  , ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ , Α.Φ.Μ., ΑΡΙΘΜΟΣ ΜΗΤΡΩΟΥ ΙΚΑ,  A.M.K.A., ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ , ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΙΑ ΣΤΟ ΚΛΑΔΟ , ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ, ΜΟΡΦΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ , ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΩΡΑΡΙΟ,  ΗΜΕΡΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ , ΒΑΣΙΚΟΣ ΜΙΣΘΟΣ κ.α
v  

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΟΓΙΣΤΩΝ & ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΒΟΪΟΥ Ν. ΚΟΖΑΝΗΣ




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΕΒΟΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΑΠΟΨΗ