Κυριακή 24 Αυγούστου 2014

Ασφαλής τρόπος αντιμετώπισης φωτιάς από λάδι..


Η πιο απλή ή αν θέλετε, συνήθης περίπτωση ανάφλεξης υλικού στην κουζίνα είναι του λαδιού. Λίγο να ξεχαστεί κανείς εκεί που αρχίζει και καπνίζει και νάτο πετιέται. Μια φλόγα ξεμυτάει από το σκεύος και μετά φουντώνει ολόκληρο. Τί κάνουμε ;


Αν ποτέ τύχει και πιάσει φωτιά λάδι σε σκεύος στην κουζίνα σας, υπάρχει ΜΟΝΟ ένας ασφαλής τρόπος αντιμετώπισης. Πρώτα κλείνετε το μάτι, αμέσως μετά παίρνετε μια πετσέτα ή ύφασμα, την βρέχετε στο νεροχύτη, την στραγγίζετε πολύ καλά και την ρίχνετε προσεκτικά πάνω στο τηγάνι που φλέγεται ώστε να το καλύψει ολόκληρο. Έχετε χρόνο, όση φλόγα και να βγει, όσο κι αν φοβάστε. 
ΠΟΤΕ δεν μετακινείτε το τηγάνι και κυρίως ΠΟΤΕ μα ποτέ, δεν ρίχνετε νερό πάνω σε λάδι που φλέγεται ή είναι καυτό, γιατί θα απλώσετε την πυρκαγιά και θα φέρετε την καταστροφή. Δείτε το σχετικό βίντεο εδώ.

Ο πυροσβεστήρας ξηράς κόνεως βέβαια είναι το πιο αποτελεσματικό εργαλείο και καλό είναι να υπάρχει ένας μικρός χημικός πυροσβεστήρας ξηράς κόνεως στην κουζίνα. Η λεπτή σκόνη που βγάζει σκεπάζει τη φωτιά και την σβήνει αμέσως. Βεβαίως, μετά απαιτείται ένα σούπερ επιμελές καθάρισμα για να μην μείνουν τα χημικά στην κουζίνα.


πηγη: ethnos.gr,pandespani.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΕΒΟΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΑΠΟΨΗ