Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2014

Κουκουλόπουλος: Δημοπρατήθηκε το έργο του δικτύου διασύνδεσης ταμιευτήρα φράγματος με υφιστάμενο το αρδευτικό Μηλοχωρίου Εορδαίας.


 
Κουκουλόπουλος: «Η περιοχή  μας πρέπει να κερδίσει το χαμένο έδαφος, στη «μάχη» για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Αθήνα, 21 Οκτωβρίου  2014

Δημοπρατήθηκε, σήμερα, 21 Οκτωβρίου 2014, το έργο «Δίκτυο διασύνδεσης ταμιευτήρα φράγματος με το υφιστάμενο αρδευτικό Μηλοχωρίου του Δήμου Εορδαίας» προϋπολογισμού 335.000 ευρώ, από πιστώσεις του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας 2007-2013 (Π.Α.Α. 2007-2013).


Με αφορμή τη δημοπράτηση του σημαντικού αυτού αρδευτικού έργου για την ευρύτερη περιοχή της Εορδαίας, ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης δήλωσε: «Το αρδευτικό έργο του Σισανίου, η δημοπράτηση του αρδευτικού Μηλοχωρίου, η επικείμενη ένταξη του αρδευτικού έργου της Βόρειας Ζώνης Πολυφύτου στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης και η  ολοκλήρωση των μικρών αρδευτικών έργων που σταδιακά ολοκληρώνονται στην Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης,  θα δημιουργήσουν τις υποδομές και τις απαραίτητες αρδευόμενες εκτάσεις, ώστε να προετοιμαστεί η περιοχή μας για την εφαρμογή της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής από 1.1.2015. Η ικανοποίηση των αναγκών άρδευσης αποτελεί απόλυτη και στοχευμένη προτεραιότητα της νέας ΚΑΠ.  Η Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης πρέπει να κερδίσει το χαμένο έδαφος και να πρωτοστατήσει στη «μάχη» για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας».

Περιγραφή αρδευτικού  έργου Μηλοχωρίου

Επισημαίνεται ότι για τη διασύνδεση του ταμιευτήρα με το υφιστάμενο αρδευτικό δίκτυο Μηλοχωρίου, προτάθηκε η κατασκευή τροφοδοτικού αγωγού διασύνδεσης του ταμιευτήρα, συνολικού μήκους του προτεινόμενου δικτύου διασύνδεσης 2.237,13 μ. και με επιδιωκόμενο αποτέλεσμα την ορθολογική διαχείριση του νερού και τη μείωση του φαινομένου της υπεράντλησης από τους υπαραντλημένους υδροφορείς της περιοχής.

Με την ενοποίηση των υφιστάμενων δικτύων διασύνδεσης και του φράγματος θα αξιοποιείται πλέον το συλλεγόμενο νερό των ρεμάτων και θα μειωθεί η πίεση που ασκείται στους πεδινούς υδροφορείς από την υπερεκμετάλλευση του νερού, με συνακόλουθα θετικά αποτελέσματα στις καλλιεργήσιμες εκτάσεις.
Με βάση την τεχνική έκθεση του συγκεκριμένου έργου, στην περιοχή της Τ.Κ. Μηλοχωρίου ήδη υφίσταται φράγμα ύψους 20 μέτρων, αρδευτικό δίκτυο που χωρίζεται σε 5 υποδίκτυα, το συνολικό μήκος του οποίου είναι 14.828 μ., καθώς και 3 δεξαμενές αποθήκευσης νερού που προέρχεται από τις γεωτρήσεις, από το φράγμα εκτροπής καθώς και από 5 υποστηρικτικές γεωτρήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΕΒΟΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΑΠΟΨΗ