Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2014

Ο SIERA FM για το Δήμο Βοΐου: « Τέτοιες πρακτικές δεν αρμόζουν στη σύγχρονη Δημοκρατία»


Πρώτα απ” όλα χαιρόμαστε διότι η Δημοτική Αρχή αυτή τη φορά επέλεξε να μας στείλει το Δελτίο τύπου για να μας απαντήσει για πιο λόγο έχουμε αφαιρεθεί από τη λίστα των ΜΜΕ που λαμβάνουν δελτία τύπου.

Ποτέ δεν αμφισβητήσαμε το δικαίωμα του κάθε Δήμου, Φορέα, Συλλόγου να επιλέγει που θα στείλει τα δελτία τύπου που εκδίδει.
Ο Δήμος Βοΐου πάντως διεκδικεί την Πανελλαδική πρωτιά να αποκλείσει ένα μέσον  γιατί ο υπεύθυνος παρουσιαστής (ποτέ δεν οικιοποιηθήκαμε τίτλους που δεν έχουμε)του κεντρικού Μαγκαζίνο  Βασίλης Σαμαράς που ασχολείται με θέματα επικαιρότητας, τόλμησε να βάλει υποψηφιότητα με άλλο συνδυασμό.
Θα θέλαμε να μας πει ο Δήμος ποια είναι η προσβολή, τα σενάρια και η παραπληροφόρηση που μας προσάπτουν κατά τις 38 μέρες παρουσίας της Δημοτικής Αρχής! Αν εννοούν το θέμα με τη μετακίνηση των υπαλλήλων απλώς ας αναρωτηθούν αν πιστεύουν και οι ίδιοι πως οι μετακινήσεις ήταν εντελώς τυχαίες στο πρόσωπο των δυο γυναικών  συζύγων υποψηφίων με το συνδυασμό της Παναγιώτας Ορφανίδου!
Για το Αρχοντικό, τα ΚΔΑΠ και τα υπόλοιπα θέματα που μας προσάπτουν, στη διάθεση της Δημοτικής Αρχής είναι όλα τα αρχεία των εκπομπών του σταθμού καθώς και τα αρχεία από τις συνεδριάσεις που μεταδίδουμε ζωντανά και ακούγονται οι απόψεις όλων των εκλεγμένων, αποσπάσματα των οποίων μεταδίδονται από τις σχετικές εκπομπές του σταθμού!
Για το Βουδούρειο η είδηση μεταδόθηκε από το ραδιόφωνο (στη διάθεση σας και το σχετικό αρχείο) αλλά δεν κάνατε τον κόπο να μας στείλετε φωτογραφίες, ούτε μας ζητήσατε να έρθουμε στο χώρο και να φωτογραφήσουμε, όπως κάνετε με άλλα μέσα πιο συμπαθή σε εσάς!
Άλλωστε και για το θέμα με τους υπαλλήλους ζητήσαμε την άποψη του κ. Δημάρχου, αλλά ο ίδιος αρνήθηκε να κάνει οποιαδήποτε δήλωση!!
Για άλλη μια φορά αναρωτηθείτε αν αυτές οι ενέργειες σας, πρωτοφανείς για τα Ελληνικά δεδομένα, αρμόζουν στη σύγχρονη Δημοκρατία, σε μια Δημοτική Αρχή που σέβεται το λόγο και τον αντίλογο, ή αν θέλει να έχει στον απόλυτο έλεγχο της τα μέσα ενημέρωσης και βάζει απέναντι όσους ασκούν κριτική!!
Δυστυχώς για τη δημοτική αρχή θα παρουσιάζουμε όπως πάντα όλες τις πτυχές τις επικαιρότητας, όπως άλλωστε κάναμε πάντα, είτε αυτό είναι αρεστό είτε όχι!


-----------------------------------------------------------

 Απάντηση στο δημοσίευμα του sierafm



Καταρχήν, o sierafm δεν αποκλείστηκε ποτέ από τη λίστα των παραληπτών δελτίων τύπου του Δήμου. Η Δημοτική Αρχή δεν έχει απολύτως κανέναν λόγο να το κάνει και δεν έχει να κερδίσει τίποτα με μία τέτοιου είδους συμπεριφορά. Ούτε και μας απασχολούν οι υποψηφιότητες ορισμένων πολιτών σε άλλους συνδυασμούς. Δικαίωμά τους. Αυτά ανήκουν πλέον στο παρελθόν.

Όσον αφορά το Βουδούρειο, ο Δήμος δεν έστειλε καμία φωτογραφία σε κανένα μέσο, και ούτε φώναξε κανέναν να βγάλει φωτογραφίες. Οι φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν και έδειχναν το πολιτιστικό κέντρο πλημμυρισμένο από νερά τραβήχτηκαν από συνεργάτες του Δημάρχου και δημοσιεύτηκαν στο facebooκ,   από όπου κάποια μέσα τις κοινοποίησαν στις δικές τους σελίδες, κάτι που θα μπορούσε να κάνει και ο sierafm, εάν ήθελε.

Σχετικά με τις μετακινήσεις των υπαλλήλων, επαναλαμβάνουμε ότι είναι δικαίωμα της Δημοτικής Αρχής, δεν υπάρχει καμία πολιτική σκοπιμότητα, και αυτό θα γίνει κατανοητό καλύτερα όταν ολοκληρωθούν οι διοικητικές αλλαγές στο Δήμο.

Ο Δήμαρχος Βοΐου θα κάνει δηλώσεις για θέματα του Δήμου στα μέσα ενημέρωσης όταν το κρίνει ο ίδιος ότι πρέπει, και να είστε σίγουροι ότι δεν θα αποκλειστεί κανένα μέσο, γιατί απλά δεν υπάρχει λόγος να γίνει. Τα νέα του Δήμου θέλουμε να ακούγονται σε όλους τους πολίτες.

Πρωτοφανές δεν είναι το γεγονός να μην αποσταλεί ένα e-mail σε μία ηλεκτρονική διεύθυνση. Πρωτοφανές είναι να κρίνεις κάποιους εάν είναι άξιοι και ικανοί να διοικήσουν από τον πρώτο κιόλας μήνα διοίκησης.

Τα δημοσιεύματα του sierafm των τελευταίων ημερών δυστυχώς οδήγησαν ορισμένα άτομα σε σχολιασμούς παραλογισμού και προσβολών επί προσωπικού, κρυμμένα πίσω από την ανωνυμία. Ελπίζουμε αυτό να σταματήσει και οι απορίες κάποιων να λυθούν με διάλογο, επώνυμα και καθαρά.

Ποτέ δεν θελήσαμε να ελέγξουμε κανένα μέσο, και δεχόμαστε οποιαδήποτε κριτική, γιατί μέσα από την κριτική γινόμαστε καλύτεροι και έχουμε τη δυνατότητα να διορθώσουμε τα λάθη μας.

Τέλος, αναφορικά με το γεγονός εάν οι σύμβουλοι του Δημάρχου είναι λάθος ή σωστοί, αυτό θα το κρίνει η Δημοτική Αρχή και μόνο.

Συνεχίστε να ενημερώνετε τον κόσμο, όπως κάνετε τόσο χρόνια, άλλωστε, φροντίστε, όμως, πρώτα να ενημερώνεστε σωστά για τα διάφορα θέματα του Δήμου, πρώτα από το Δήμο και μετά από την αντιπολίτευση. Η πόρτα μας είναι ανοιχτή.

Από το Δήμο
-----------------------------------------------------
ΣΤΑΛΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ SIERAFM/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΕΒΟΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΑΠΟΨΗ