Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2014

Π. Κουκουλόπουλος: «Κοινωνική συμφωνία για αλλαγή στον τόπο μας». Οι 5 μεγάλες διαρθρωτικές αλλαγές.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
«Το σχέδιο που παρουσιάζουμε σήμερα είναι πρόταση για κοινωνική συμφωνία και έχει τίτλο ΑΛΛΑΓΗ. Αλλαγή στην Κοζάνη και τη Δυτική Μακεδονία. Αλλαγή στην ιεράρχηση των προτεραιοτήτων. Αλλαγή πάνω από όλα στη νοοτροπία μας».

Αυτό το ξεκάθαρο μήνυμα έστειλε ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Πάρις Κουκουλόπουλος μιλώντας σήμερα στην ημερίδα με θέμα: «ΝΕΑ ΚΑΠ – ΝΕΑ ΑΡΧΗ ΜΕ ΔΙΑΡΘΡΩΤΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ» που πραγματοποιήθηκε στο Εκθεσιακό Κέντρο των Κοίλων.
Ο κ. Κουκουλόπουλος πριν παρουσιάσει την πρόταση του,  επεσήμανε στην αρχή της ομιλίας του ότι:  «Το πραγματικό δίλημμα που αντιμετωπίζουμε ως κοινωνία είναι αν θα επιστρέψουμε στο μοντέλο του δανεισμού για να καταναλώνουμε εισαγόμενα προϊόντα ή αν θα ακολουθήσουμε το δρόμο της παραγωγής προϊόντων γνώσης και υπηρεσιών – πάντα ποιοτικών και ανταγωνιστικών – για να ευημερήσουμε σιγά-σιγά όλοι μαζί.
Ή θα δίνουμε μάχες οπισθοφυλακών για τα μονοθέσια σχολεία ή θα φύγουμε μπροστά σε παιδεία για όλους και αξιολόγηση των εκπαιδευτικών.
Ή θα επιστρέψουμε στην υπερσυγκέντρωση πλούτου, δύναμης και ανθρώπων στην Αθήνα ή θα δώσουμε πνοή στην Ελληνική Περιφέρεια.
Ή θα ζητάμε πακέτα Χατζηγάκη για τα ροδάκινα, όπως μας λένε κάποιοι, ή θα κάνουμε ισχυρές ομάδες παραγωγών.
Το μεγάλο δίδαγμα της κρίσης στην πατρίδα μας είναι η ανάγκη για ένα νέο παραγωγικό μοντέλο που θα αξιοποιεί τους ενδογενείς πόρους- τη γη, τη φύση, το κλίμα και το ανθρώπινο δυναμικό- και από δίπλα ένα σύγχρονο κράτος που εγγυάται την ανάπτυξη και δεν την παρεμποδίζει, που προτάσσει το δημόσιο συμφέρον και όχι αυτό των συντεχνιών».
Το σχέδιο που πρότεινε ο Αν. Υπουργός για την κοινωνική συμφωνία και την αλλαγή στην περιοχή μας, περιλαμβάνει πέντε μεγάλες διαρθρωτικές αλλαγές. Αλλαγές που αφορούν την πολιτική γης, το νερό και την άρδευση, τις αναδιαρθρώσεις καλλιεργειών, τις ομάδες παραγωγών και την εξωστρέφεια-  προώθηση προϊόντων. Για όλες αυτές τις αλλαγές μίλησε αναλυτικά υπογραμμίζοντας πως «αιτιολογούν και στηρίζουν την ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ.
Κρύβουν μεγάλη προσπάθεια και πολύ κόπο πολλών ανθρώπων, μα πάνω απ’ όλα πίστη στον τόπο και τους ανθρώπους του».


Πάνω από 250 παραγωγοί στα τραπέζια εργασίας.
Πριν την ομιλία του κ. Κουκουλόπουλου, είχαν προηγηθεί τα δέκα (10) Τραπέζια Εργασίας που κάλυπταν όλους τους τομείς της αγροτικής και κτηνοτροφικής δραστηριότητας, με τη συμμετοχή εκπροσώπων των παραγωγών και των αρμόδιων υπηρεσιακών στελεχών του Υπουργείου.
Στα τραπέζια αυτά συμμετείχαν πάνω από 250 παραγωγοί της περιοχής, οι οποίοι ενημερώθηκαν αναλυτικά για τη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική, έθεσαν τα δικά τους ερωτήματα και πήραν απαντήσεις από τους καθ΄ ύλην αρμόδιους.


Η ομιλία του κ. Κουκουλόπουλου
Ολόκληρη η ομιλία του κ. Κουκουλόπουλου έχει ως εξής:
«Η σημερινή διαδικασία είχε προγραμματιστεί εδώ και καιρό για τις 7/12. Μεταφέρθηκε σήμερα γιατί συνέπιπτε με τη συζήτηση και ψήφιση του Προϋπολογισμού στη Βουλή.
Σκοπός της εκδήλωσης είναι να φέρουμε τους παραγωγούς του τόπου μας κοντά με έμπειρα στελέχη της διοίκησης και λαμπρούς επιστήμονες-ερευνητές για να δούμε όλοι μαζί το σχέδιο για τον αγροτοδιατροφικό τομέα.
Δεν φανταζόταν βέβαια κανείς ότι η εκδήλωση θα πραγματοποιείτο 3 μέρες πριν την πρώτη  ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, παρά το γεγονός ότι προσωπικά είχα τοποθετηθεί δημόσια υπέρ της επίσπευσης των διαδικασιών.
Οι ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις δεν ακυρώνουν ούτε αλλοιώνουν το χαρακτήρα της σημερινής εκδήλωσης.
Ίσα- ίσα επιτρέπουν να πω πιο καθαρά από ποτέ αυτό που πιστεύω εδώ και χρόνια.
Το πραγματικό δίλημμα που αντιμετωπίζουμε ως κοινωνία είναι αν θα επιστρέψουμε στο μοντέλο του δανεισμού για να καταναλώνουμε εισαγόμενα προϊόντα ή αν θα ακολουθήσουμε το δρόμο της παραγωγής προϊόντων γνώσης 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΕΒΟΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΑΠΟΨΗ