Κυριακή 28 Δεκεμβρίου 2014

ΕΥΚΟΛΗ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ (FLORA)

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170οC. Αλείφουμε το ταψί με λίγο Flora και το πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι. Περιχύνουμε τις σταφίδες με το ζεστό κονιάκ και τις αφήνουμε να μουλιάσουν. Πασπαλίζουμε τους ξηρούς καρπούς με λίγο αλεύρι και τους αφήνουμε στην άκρη.
Ρίχνουμε το Flora στο μπολ του μίξερ και το χτυπάμε μαζί με τη ζάχαρη, μέχρι να λιώσει καλά η ζάχαρη και να ασπρίσει το μίγμα.  Προσθέτουμε ένα - ένα τα αυγά, το άρωμα βανίλιας και το ξύσμα πορτοκαλιού. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε το γάλα και τον χυμό. Στη συνέχεια, ρίχνουμε λίγο - λίγο το αλεύρι ανακατεμένο με το μπέικιν. Μόλις το μίγμα ομογενοποιηθεί σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε τις σταφίδες και τους ξηρούς καρπούς. Ανακατεύουμε καλά με σπάτουλα.


Για ταψί διαμέτρου 26-28 εκ.

Υλικά για 8 άτομα

  • 500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 Flora με 1/4 βούτυρο στο αλουμινόχαρτο (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 3 μεγάλα αυγά
  • 2 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη
  • 1 κουτ. γλυκού baking powder
  • 1 κουτ. σούπας άρωμα υγρής βανίλιας
  • 1/2 φλιτζ. τσαγιού καρύδια (χοντροκομμένα)
  • 1/2 φλιτζ. τσαγιού αμύγδαλα
  • 1/2 φλιτζ. τσαγιού σταφίδες ξανθές ή μαύρες
  • 1/2 φλιτζ. τσαγιού κονιάκ (ζεστό)
  • 250 ml γάλα
  • 1 κουτ. γλυκού ξύσμα πορτοκάλι
  • 1/2 φλιτζ. τσαγιού χυμός πορτοκαλιού
  • Επιπλέον Flora και λίγο αλεύρι για το ταψί 

Για τη διακόσμηση
  • Ζάχαρη άχνη
  • Χρωματιστή ζάχαρη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΕΒΟΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΑΠΟΨΗ