Παρασκευή, 23 Ιανουαρίου 2015

ΞΕΚΙΝΑ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΥΔΡΟΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΤΟΥ ΦΡΑΓΜΑΤΟΣ ΠΡΑΜΟΡΙΤΣΑΣΈπειτα από συντονισμένες συσκέψεις του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κ. Καρυπίδη Θεόδωρου, του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Κοζάνης κ. Πλακεντά Παναγιώτη και των αρμοδίων υπαλλήλων της Τεχνικής Υπηρεσίας της Π.Ε. Κοζάνης, με τον Δήμαρχο Βοΐου κ. Δημήτριο Λαμπρόπουλο και των συνεργατών του, ικανοποιείται ένα χρόνιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής, που αφορά στη λειτουργία του Μικρού Υδροηλεκτρικού Σταθμού ισχύος 1,035MW, του φράγματος «Πραμόριτσας».

Εκφράζουμε σαν Δήμος Βοΐου τις θερμότερες ευχαριστίες στον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κ. Θεόδωρο Καρυπίδη για την άμεση ανταπόκρισή του στην επίλυση του χρόνιου αιτήματός μας, καθώς τις επόμενες ημέρες η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας θα προχωρήσει σε υπογραφή της σύμβασης πώλησης της παραγόμενης ηλεκτρικής ενέργειας ως αυτοπαραγωγός, με τον Λειτουργό Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας ΛΑΓΗΕ Α.Ε.
Η λειτουργία του συγκεκριμένου σταθμού θα συμβάλλει σημαντικά στη μείωση του κόστους υδροδότησης των οικισμών του Δήμου Βοΐου, επιφέροντας οικονομικό όφελος έως και 400.00€ ετησίως, με την ηλεκτροπαραγωγή να ανέρχεται στα 4500W το χρόνο.

                                                                                                                    Από το Δήμο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΕΒΟΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΑΠΟΨΗ