Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2015

Επισκέψεις σχολείων Νεάπολης στην έκθεση "ΟΙ ΔΥΟ ΟΧΘΕΣ ΤΗΣ ΝΟΣΤΑΛΓΙΑΣ", που φιλοξενείται στη Νεάπολη Βοΐου

Η Γ' τάξη Δημοτικού Σχολείου επισκέφθηκε την έκθεση "ΟΙ ΔΥΟ ΟΧΘΕΣ ΤΗΣ ΝΟΣΤΑΛΓΙΑΣ" που φιλοξενείται στο χώρο της πρώην Δ.Ο.Υ. Νεάπολης Βοΐου (παλιό τζαμί) .




Τα παιδιά ενθουσιάστηκαν τόσο από τις ιστορίες των οικογενειών όσο και από τα παλιά ντόπια οικιακά αντικείμενα και επαγγελματικά εργαλεία που εκτίθενται στο χώρο.

 Ευχόμαστε να τους μιμηθούν και άλλα σχολεία.20/1/2015




Επίσκεψη της Ε΄ Δημοτικού Σχολείου στην έκθεση που φιλοξενείται στο παλιό τζαμί από τον Πολιτιστκό Σύλλογο Νεάπολης με θέμα "ΟΙ ΔΥΟ ΟΧΘΕΣ ΤΗΣ ΝΟΣΤΑΛΓΙΑΣ".
Εντυπωσιακό το ενδιαφέρον των μικρών μαθητών για τις ιστορίες των ανταλλάξιμων οικογενειών και για τον τρόπο χρήσεις των παλιών γεωργικών αντικειμένων. 21/01/'15




Και η ΣΤ' Δημοτικού πραγματοποίησε σήμερα 22-01-'15 την επίσκεψή της στο χώρο της έκθεσης "ΟΙ ΔΥΟ ΟΧΘΕΣ ΤΗΣ ΝΟΣΤΑΛΓΙΑΣ" στο παλιό τζαμί. 

Οι μαθητές με βάση τις σχετικές εργασίες, προχωρούσαν σε περαιτέρω σχολιασμούς μαζί με τους εκπαιδευτικούς που τους συνόδευαν, διαβάζοντας τις ιστορίες των οικογενειών που ανταλλάχθηκαν και παρατηρώντας τα διάφορα αντικείμενα-εργαλεία εκείνης της εποχής.
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΕΑΠΟΛΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΕΒΟΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΑΠΟΨΗ