Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2015

Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς εξέφρασε τον αποτροπιασμό του για την πολύνεκρη επίθεση στο Charlie Hebdo στο Παρίσι

«Εκ μέρους των Ελλήνων, εκφράζω τη βαθιά μας θλίψη και τον αποτροπιασμό μας για την πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι. Οι Ελληνες είμαστε αλληλέγγυοι στις οικογένειες των αθώων θυμάτων και συμμετέχουμε στο πένθος του φίλου γαλλικού λαού».

Με αυτή τη δήλωση ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς εξέφρασε τον αποτροπιασμό του για την πολύνεκρη επίθεση στο Charlie Hebdo στο Παρίσι καθώς και την αλληλεγγύη του ελληνικού λαού προς τον γαλλικό.
 
Σε καταδίκη της πολύνεκρης τρομοκρατικής επίθεσης στα γραφεία του γαλλικού περιοδικού Charlie Hebdo στο Παρίσι, προέβη το μεσημέρι και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Βαγγέλης Βενιζέλος. 

Σε δήλωσή του ο Βαγγέλης Βενιζέλος, εξέφρασε την οργή της ελληνικής πλευράς και καταδίκασε απερίφραστα την προκλητική και βάρβαρη πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση στα γραφεία του γαλλικού περιοδικού «Charlie Hebdo» στο Παρίσι.

Παράλληλα, εξέφρασε θερμά συλλυπητήρια στους οικείους των θυμάτων της επίθεσης, στον γαλλικό λαό και τις γαλλικές Αρχές. 

Καταλήγοντας, διαβεβαίωσε τη γαλλική κυβέρνηση, ότι η Ελλάδα παραμένει στο πλευρό της, ως σταθερός σύμμαχος όσων αγωνίζονται υπέρ της ελευθερίας και κατά της τρομοκρατίας.

Επίθεση στην ελευθερία του Τύπου», «επίθεση στην ίδια τη Δημοκρατία», χαρακτήρισε ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών, Γιώργος Πεταλωτής, την αιματηρή τρομοκρατική επίθεση που έγινε στο Παρίσι, με στόχο τα γραφεία του περιοδικού Charlie Hebdo. 

Στη δήλωσή του, τονίζει επίσης, ότι «δεν αρκεί να εκφράζουμε την καταδίκη μας απέναντι σε αυτή την αποτρόπαια πράξη που είχε ως αποτέλεσμα έντεκα άτομα να χάσουν τη ζωή τους», για να υπογραμμίσει, ότι «οφείλουμε να στρατευθούμε ενεργά για την προάσπιση της ελευθερίας της έκφρασης και την αντιμετώπιση των ολοκληρωτικών ιδεών που υποκινούν την τρομοκρατία».

Με την ιδιότητα του προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, ο ηγέτης του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών, Γιώργος Παπανδρέου καταδίκασε την επίθεση στα γραφεία του Charlie Hebdo. «Αλλά το να καταδικάζουμε μια τόσο αποτρόπαια πράξη δεν είναι αρκετό. Πρέπει να κινητοποιηθούμε και να δράσουμε κατά των ιδεών που θρέφουν την τρομοκρατία» δήλωσε μεταξύ άλλων ο Γ. Παπανδρέου.

Ανακοίνωση εξέδωσε και ο ΣΥΡΙΖΑ για την επίθεση στα γραφεία του γαλλικού περιοδικού «Charlie Hebdo»: «Η βάρβαρη επίθεση στα γραφεία του γαλλικού περιοδικού "Charlie Hebdo" που έχει στοιχίσει τη ζωή σε 12 άτομα, γεμίζει με θλίψη και οργή κάθε σκεπτόμενο άνθρωπο και κάθε δημοκρατικό πολίτη. 

»Η μισαλλοδοξία και η τυφλή βία στρέφονται ενάντια στη δημοκρατία και την ισότητα, ενάντια στις αρχές του Διαφωτισμού, ενάντια στην ίδια την Ευρώπη και τους πολίτες της, ανεξαρτήτως θρησκεύματος και καταγωγής. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας και τη συμπαράστασή μας στις οικογένειες των θυμάτων και των τραυματιών, στο γαλλικό λαό».

Με αφορμή την τρομοκρατική επίθεση στα γραφεία του περιοδικού «Charlie Hebdo» ο Τομέας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΠΑΣΟΚ εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση: «Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψουν τα συναισθήματα από τη σημερινή τρομοκρατική επίθεση στα γραφεία του Charlie Hebdo στη Γαλλία. Πρόκειται για επίθεση ενάντια στις αρχές και τις αξίες της δημοκρατικής Ευρώπης και όλους τους Ευρωπαίους πολίτες.

»Προσθέτουμε τη φωνή μας σε αυτές των ευρωπαϊκών κρατών, κομμάτων, θρησκευτικών και άλλων οργανώσεων που ομόθυμα καταδικάζουν την τρομοκρατική επίθεση και καλούν στην αποφυγή της ταύτισης των τρομοκρατών δολοφόνων με το Ισλάμ. Οι τρομοκράτες δεν θα κερδίσουν. Η Ευρώπη θα παραμείνει χώρος δημοκρατίας, ελευθερίας και δικαιοσύνης. Όσοι επενδύουν στο μίσος εντός ή εκτός Ελλάδας θα ηττηθούν.»

Το ΚΚΕ με σχόλιό του καταδικάζει τη δολοφονική και πολύνεκρη επίθεση στα γραφεία του γαλλικού περιοδικού Charlie Hebdo, υπογραμμίζοντας ότι «η βάρβαρη αυτή ενέργεια στρέφεται κατά του γαλλικού λαού και συνολικά κατά των λαών».

O πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος για το ίδιο θέμα εξέδωσαν την ακόλουθη ανακοίνωση: «Θέλω να κάνω μία δήλωση συμπαράστασης στο γαλλικό λαό για το τρομοκρατικό κτύπημα που έγινε σήμερα στη Γαλλία και τη δολοφονία δημοσιογράφων και σκιτσογράφων από φονταμενταλιστές ισλαμιστές μέσα στο κέντρο του Παρισιού. Θέλω να εκφράσω την οδύνη μου, τη συμπαράσταση για την ελεύθερη δημοσιογραφία και την ελευθερία του λόγου, της γραφής και του Τύπου και να προειδοποιήσω ότι το σύνολο των ελεύθερων ανθρώπων θα πρέπει να ενωθούμε απέναντι σε τέτοιου είδους φαινόμενα».

Από τη ΔΗΜΑΡ εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: «Η σημερινή πολύνεκρη επίθεση στο Παρίσι, στα γραφεία του γαλλικού περιοδικού “Charlie Hebdo”, αποδεικνύει ότι ο εφιάλτης της τρομοκρατίας και της μισαλλοδοξίας δεν είναι απλώς μια μακρινή απειλή. Φωλιάζει στις μητροπόλεις της Δύσης. Οι ευρωπαϊκές κοινωνίες δεν μπορούν να ανεχθούν τη δολοφονική μανία και τη βαρβαρότητα του τυφλού φανατισμού».

Το Ποτάμι εξέδωσε την εξής ανακοίνωση: «Όλοι στο Ποτάμι είμαστε συγκλονισμένοι από το βάρβαρο φονικό στην Charlie Hebdo. Οι θρασύδειλοι τρομοκράτες θέλησαν να δολοφονήσουν την ελεύθερη σκέψη στο όνομα υποτίθεται της υπεράσπισης της θρησκείας τους. Στην ουσία οι σφαίρες των δολοφόνων είναι ένα οδυνηρό πλήγμα στην πολιτισμική ανεκτικότητα.

»Καμιά βαρβαρότητα και κανένας φανατισμός δεν θα καταφέρει όμως να υπονομεύσει τις ανοικτές ευρωπαϊκές κοινωνίες και τις αξίες μας. Εκατοντάδες νέοι σκιτσογράφοι θα πάρουν σύντομα στα χέρια τους τα πενάκια των εξαίρετων και θαρραλέων Cabu, Charb, Βολίνσκι, Wolinski, Tignous.»
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΕΒΟΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΑΠΟΨΗ