Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2015

ΔΕΥΑΒ: ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ

Με αφορμή την παραπληροφόρηση των δημοτών μέσο τοπικού ΜΜΕ, το οποίο αρκείται στη στείρα αντιπολίτευση με παραδείγματα επιστημονικής φαντασίας, οφείλουμε να ενημερώσουμε σωστά τους δημότες για την πραγματική κατάσταση στο θέμα πόσιμου νερού.

Ο Δήμος και συγκεκριμένα η ΔΕΥΑΒ πρέπει πρώτα απ όλα να εξασφαλίσουν ότι όλοι οι δημότες θα απολαμβάνουν το υπέρτατο αγαθό, το νερό. Για να φτάσει το νερό στον ιδιόρρυθμο γεωγραφικά Δήμο μας, σε κάθε πολίτη πρέπει πρώτα να ΥΠΑΡΧΕΙ ΝΕΡΟ, είναι γνωστή σε όλους η παγκόσμια αγωνία για τη μη επάρκεια υδάτινων πόρων με άμεση συνέπεια να αποτρέπεται η υπερκατανάλωση με οποιονδήποτε τρόπο και φυσικά ο ποιο δραστικός είναι η τιμολογιακή πολιτική. 
Στο Δήμο μας είναι νωπές οι μνήμες στη Σιάτιστα και τη Γαλατινή δεν είχαν ούτε ένα ποτήρι τρεχούμενο νερό για μέρες. Σήμερα η ΔΕΥΑΒ εξασφαλίζει πως όλοι οι υδάτινοι πόροι στα όρια του Δήμου παράγουν ποσότητα νερού ικανή να καλύψει όλες τις απαιτήσεις των δημοτών παρόλο που τα αποθέματα ΕΙΝΑΙ ΟΡΙΑΚΑ, απόδειξη είναι πως αρκετές περιοχές όλα τα προηγούμενα καλοκαίρια αντιμετώπιζαν πρόβλημα λειψυδρίας. Λόγο της πρόσφατης αλλαγής διοίκησης του δήμου η στρατηγική της νέας διοίκησης για την αύξηση των αποθεμάτων νερού θα φανεί άμεσα στο προσεχές καλοκαίρι, όπου με πολιτική απόφαση της δημοτικής αρχής, ΟΛΟΙ οι δημότες όπου κι αν κατοικούν θα έχουν νερό.
Ο Δήμος Βοΐου, έχοντας όπως όλοι οι Δήμοι, να αντιμετωπίσει την ανύπαρκτη κοινωνική πολιτική του κρατικού μηχανισμού έχει επιπλέον την ιδιόμορφη γεωγραφική κατανομή του πληθυσμού. Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση οι 18.000 μόνιμοι κάτοικοι, ακόμη και οι διπλάσιοι τα καλοκαίρια, εξυπηρετούνται από δίκτυα περίπου 100 χιλιομέτρων ενώ στο Δήμο μας είναι πάνω από 400 χιλιόμετρα δίκτυα νερού, χαρακτηριστικό είναι πως ο μισός πληθυσμός του δήμου απέχει από το φράγμα που τον τροφοδοτεί περίπου 80 χιλιόμετρα! Οι προηγούμενες τιμές του νερού ήταν προσαρμοσμένες στα δεδομένα προηγούμενων δεκαετιών ενώ τα αμείλικτα προβλήματα της καθημερινής συντήρησης αυτού του τεράστιου δικτύου και των μεγάλων έργων όπως το φράγμα γίνετε με σημερινές τιμές στα καύσιμα, στα ανταλλακτικά και στην τιμή του ρεύματος. Συχνά κάποιες βλάβες ενός τέτοιου δικτύου δημιουργούν στιγμιαία προβλήματα στην παροχή ή ακόμα και στην ποιότητα του νερού, αφελής φυσικά η προσπάθεια συγκεκριμένου μέσου να παρουσιάσει ως μόνιμα τέτοιου είδους προβλήματα, τα οποία λύνονται άμεσα και με 30% λιγότερο εργατικό δυναμικό σε σχέση με την προηγούμενη διοίκηση της ΔΕΥΑΒ.
Ατυχές το παράδειγμα 200 κυβικών νερού σε 4 μήνες. Όταν η μέση κατανάλωση μιας οικογένειας είναι στα 30 κυβικά το τετράμηνο. Οι τιμές του νερού είναι αναρτημένες στη σελίδα της ΔΕΥΑΒ (www.deya-voioy.gr) και ο καθένας μπορεί να δει τι θα πληρώνει αν και στο ίδιο άρθρο στην τελευταία σειρά, κοντά στην κατανάλωση μιας μεγάλης οικογένειας είναι το παράδειγμα των 50 κυβικών το τετράμηνο (150 το χρόνο) όπου φαίνετε η ανώτερη αύξηση που αντιμετωπίζει σήμερα ο δημότης το 10%.
Υπάρχουν κατηγορίες επαγγελματιών στο δήμο μας που έχουν πολύ μεγάλες καταναλώσεις, αναφέραμε προηγουμένως την οριακή κατάσταση των αποθεμάτων νερού και την αντιμετώπιση της υπερκατανάλωσης μέσο της τιμολογιακής πολιτικής σε παγκόσμιο επίπεδο. Στεκόμαστε δίπλα τους καθημερινά στον επαγγελματικό τους αγώνα με κάθε τρόπο αλλά και κόστος παρέχοντας τους, όπως και οφείλουμε όσο νερό χρειάζονται, πολλοί απ αυτούς ήδη εφαρμόζουν παράλληλες λύσεις και διαλέγουν να μοιράσουν το κόστος είτε με το ρεύμα όσοι χρησιμοποιούν γεωτρήσεις είτε σε καύσιμα όσοι μεταφέρουν νερό από κοντινούς φυσικούς πόρους όπως ποτάμια ή λίμνες. Όταν επιλέγουν την υπερκατανάλωση του πόσιμου νερού απολαμβάνουν όλα τα οφέλη της ΔΕΥΑΒ και το κόστος που επωμίζονται είναι το λιγότερο δυνατό, ίσως λιγότερο και από τις άλλες επιλογές που έχουν. Άμεσα θα καλέσουμε τους εκπροσώπους από τις φάρμες για καλύτερο συντονισμό και ακόμα καλύτερη έκπτωση στις χρεώσεις.
Με δεδομένα όλα τα προηγούμενα και επιπλέον την δυσχερή οικονομική κατάσταση που προϋπήρχε στη ΔΕΥΑΒ αλλά και γενικότερα στο Δήμο Βοΐου, μια αύξηση κάτω του 10% που δημιουργήθηκε στο μέσο νοικοκυριό ήταν αναπόφευκτη για να συνεχίσουν όλοι οι Δημότες να έχουν νερό, όχι μόνο να αισθάνονται αλλά και να αντιμετωπίζονται με ίδια δικαιώματα από τη Δημοτική αρχή. Δέσμευση του Δημοτικού Συμβουλίου, του Προέδρου της ΔΕΥΑΒ και προσωπικά του Δημάρχου είναι πως με την εφαρμογή της στρατηγικής που αποφασίστηκε στο πόσιμο νερό, κάθε χρόνο θα υπάρχει και σταδιακή μείωση της τιμής του νερού ώστε η εξυγίανση των υπηρεσιών να περνάει το όφελος άμεσα στο Δημότη!!!

ΔΕΥΑ ΒΟΪΟΥ
9/1/2015


Χαιρετισμός Προέδρου
Η  ΔΕΥΑΒ αναλαμβάνει τη διαχείριση και τον προγραμματισμό έργων υποδομής και ανάπτυξης ανάλογα με τις εκάστοτε ανάγκες, την αξιοποίηση Εθνικών και Κοινοτικών Προγραμμάτων και την υλοποίηση κοινωνικών και περιβαλλοντικών δράσεων.
Η λειτουργία της έχει σκοπό να συμβάλλει καθοριστικά στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών, σ
τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας και φυσικά στην προστασία του περιβάλλοντος.
Η θετική πορεία και οι υψηλοί ρυθμοί ανάπτυξης του έργου της Δ.Ε.Υ.Α.Β. είναι  ο  στόχος της Επιχείρησης τα επόμενα χρόνια.
Η Δ.Ε.Υ.Α.Β. θα καταφέρει με την πολιτική της να κρατά το ύψος των συνολικών δαπανών σε ποσοστό μικρότερο του ποσοστού της αύξησης των εσόδων. Αυτό  θα αποφέρει:
  • Να ασκεί ευέλικτη πολιτική, με συνέπεια να κρατά την τιμή του νερού κάτω από την τιμή του πληθωρισμού.
  • Να χρηματοδοτεί με ιδίους πόρους αναγκαίες επενδύσεις.
  • Να εισάγει και να χρησιμοποιεί τεχνολογία ικανή να μειώσει το συνολικό κόστος λειτουργίας.
  • Να διατηρεί στενή και αρραγή τη σχέση της με τους κατοίκους του Δήμου.
  • Να συμβάλλει σημαντικά στη δημιουργία ενός σύγχρονου και λειτουργικού Δήμου Βοίου .
Με εκτίμηση,
ο Πρόεδρος του Δ.Σ.
Τσαρτσαμπαλίδης Γεώργιος.
----------------------------------------------------------------------------

Λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων με τις έντονες βροχοπτώσεις, προκλήθηκαν προβλήματα στο δίκτυο και στα αντλιοστάσια της Δ.Ε.Υ.Α.Β.
Το προσωπικό της Δ.Ε.Υ.Α.Β. καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την αποκατάσταση των βλαβών και την επαναφορά του δικτύου σε κανονικούς ρυθμούς το ταχύτερο δυνατό.
Ζητάμε την κατανόηση των Δημοτών για  τις όποιες διακοπές υδροδότησης προκύψουν.


Δ.Ε.Υ.Α. ΒΟΪΟΥ


Με εκτίμηση

Γκαντίνας Δημήτριος
Ηλεκτρολόγος Μηχανικός τ.ε.
τηλ: 24680 23187
web page: www.deya-voiou.gr

Δημοτική Επιχείρηση Υδρευσης - Αποχέτευσης Βοΐου
Ταχ. Δ/νση: Παλίο Δημαρχείο Νεάπολης, τ.κ. 50001

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΕΒΟΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΑΠΟΨΗ