Κυριακή 8 Μαρτίου 2015

ΜΗΝΥΜΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΒΟΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΥ - 6/3/2015


Ο σχολικός εκφοβισμός είναι ένα σοβαρό κοινωνικό φαινόμενο. Μεγάλος αριθμός παιδιών βιώνει και βλέπει καθημερινά ανάλογα περιστατικά βίας και εκφοβισμού στο σχολείο.
Όλα τα παιδιά έχουν δικαίωμα σε ένα ασφαλές σχολικό περιβάλλον, απαλλαγμένο από κρούσματα εκφοβισμού ή οποιαδήποτε μορφή βίας, που θέτουν σε κίνδυνο την προσωπική και κοινωνική τους ανάπτυξη. Οι προσπάθειές μας πρέπει να επικεντρωθούν στην εξάλειψη τέτοιων φαινομένων από τις σχολικές αίθουσες.
 Όλοι μας έχουμε υποχρέωση να στηρίξουμε το συμφέρον των παιδιών για να περνούν καλά στο σχολείο και στην καθημερινότητά τους. Όμως, πρώτα απ' όλα, είναι συμφέρον της κοινωνίας μας να γνωρίζει το φαινόμενο. Ένα φαινόμενο που δεν σηκώνει ούτε ανοχή ούτε μυστικότητα. Η σιωπή δεν σταματά τη βία. Αυτό το μήνυμα πρέπει να περάσουμε στα παιδιά. Πρέπει όλοι μας να ενθαρρύνουμε με κάθε τρόπο ώστε τα παιδιά που πέφτουν θύματα περιστατικών εκφοβισμού και βίας, να μην φοβούνται να μιλήσουν στους ενήλικες, στους γονείς τους και τους εκπαιδευτικούς.

                                                                                                   Από το Δήμο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΕΒΟΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΑΠΟΨΗ