Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

Εορτασμός 25ης Μαρτίου ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΒΟΪΟΥ


















Π Ρ Ο Γ Ρ Α Μ Μ Α 


 ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ 1821 

Γενικός σημαιοστολισμός από ώρα 08.00΄ της 23ης μέχρι και τη δύση του ηλίου της 25ης Μαρτίου 2011.

Φωταγώγηση των κεντρικών οδών και πλατειών, των Δημοτικών & Τοπικών Ενοτήτων, ως και των Δημοσίων κτιρίων και των Δημοτικών Καταστημάτων, τις βραδινές ώρες της 24ης και 25ης Μαρτίου 2011
Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011
Θα γίνουν ομιλίες σε ειδικές συγκεντρώσεις σε όλα τα σχολεία (Λύκεια, Γυμνάσια, Δημοτικά και Νηπιαγωγεία), από καθηγητές και δασκάλους, για το νόημα της 25ης Μαρτίου1821.
Παρασκευή 25 Μαρτίου 2011
Στις 07.30΄ θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες των εκκλησιών των Δημοτικών & Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου μας, ενώ οι Δημοτικές φιλαρμονικές στις Δημοτικές Ενότητες θα παιανίζουν θριαμβευτικά θούρια και εμβατήρια στους κεντρικούς δρόμους των ανωτέρω περιοχών. 

Στις 10.15΄ θα τελεστεί Δοξολογία στους Ιερούς Ναούς, στο τέλος της οποίας θα εκφωνηθεί ο πανηγυρικός της ημέρας. 

Μετά τη Δοξολογία θα ακολουθήσει επιμνημόσυνη δέηση στη μνήμη των πεσόντων και καταθέσεις στεφάνων στα Ηρώα ως εξής: 

-Στην Δημοτική Ενότητα Σιάτιστας
Την πέμπτη 24 Μαρτίου 2011 ώρα 11:15 π.μ. Θα γίνει προσκύνημα των μαθητών όλων των Σχολείων στο Ηρώο πεσόντων προ του Διοικητηρίου και κατάθεση στεφανιών.
Την Παρασκευή 25 Μαρτίου 2011 στην έδρα του Δήμου κατάθεση στεφανιών από τους κ. κ. Δήμαρχο Βοΐου, Δ/τη Αστυνομικού Τμήματος Σιάτιστας, Αντιπρόσωπο της Εθνικής Αντίστασης.
Τελετάρχης της παρέλασης, ορίζεται ο κ. Χασιώτης Αθανάσιος Καθηγητής Φυσικής Αγωγής του 1ου Δημοτικού Σχολείου Σιάτιστας και ομιλητής ο κ. Φίλιος Γεώργιος Δ/ντής Μουσικού Σχολείου Σιάτιστας.
Ακολουθεί Δεξίωση από το Δήμο, των Αρχών και του λαού της πόλης, στο Δημοτικό Κατάστημα
ΩΡΑ 11:45 π.μ. Παρέλαση στην κεντρική οδό .
-Στην Τοπική Κοινότητα Μικροκάστρου , ο Δημοτικός Σύμβουλος Σίμος Ηλίας , και οι τοπικοί φορείς.
Τελετάρχης της παρέλασης, ορίζεται ο κ . Σπυρίδης Απόστολος Δάσκαλος και ομιλητής η κ. Σανίδα Μαγδαληνή Δασκάλα του Δημοτικού Σχολείου.
-Στην Δημοτική Ενότητα Ασκίου
Δημοτική Κοινότητα Γαλατινής , ο Αντιδήμαρχος, Λυσσαρίδης Χρήστος, και οι τοπικοί φορείς.
Τελετάρχης της παρέλασης, ορίζεται ο κ. Μίχος Χρήστος καθηγητής Φυσικής Αγωγής και ομιλητής ο κ. Τασούλας Βάιος καθηγητής Γυμνασίου Γαλατινής .
Μετά την παρέλαση θα ακολουθήσει εκδήλωση με Εθνικούς χορούς από μαθητές του Γυμνασίου
-Στην Τοπική Κοινότητα Εράτυρας , ο Αντιδήμαρχος, Πήττας Θεόδωρος, και οι τοπικοί φορείς. 
Τελετάρχης της παρέλασης, ορίζεται ο κ Καρπουζάς Παναγιώτης υπάλληλος του Δήμου και ομιλητής ο κ. Κατσαούνης Νικόλαος καθηγητής Γυμνασίου Εράτυρας .
Μετά την παρέλαση θα ακολουθήσει εκδήλωση με Εθνικούς χορούς από μαθητές του Γυμνασίου και Λυκείου
-Στην Τοπική Κοινότητα Καλονερίου , ο Δημοτικός Σύμβουλος Κόλιας Δημήτριος , και οι τοπικοί φορείς.
Τελετάρχης της παρέλασης και ομιλητής ορίζεται ο κ. Αντωνιάδης Στέργιος Δάσκαλος του Δημοτικού Σχολείου.
-Στη Δημοτική Ενότητα Νεάπολης
Στην Ιστορική έδρα του Δήμου ο Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου ο κ Μακρής Χρήστος, ο Δ/της Αστυνομικού Τμήματος Νεάπολης, ο Δ/της Πυροσβεστικής Νεάπολης, Αντιπρόσωπο της Εθνικής Αντίστασης, εκπρόσωποι Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και οι τοπικοί φορείς,
Τελετάρχης της παρέλασης, ορίζεται ο κ Τουλιόπουλος Αθανάσιος υπάλληλος του Δήμου και ομιλητής ο κ. Γιώτης Θεόκλητος Δ/ντής του Δημοτικού Σχολείου .
Μετά την παρέλαση θα ακολουθήσει εκδήλωση με Εθνικούς χορούς στο Αμφιθέατρο του δήμου από μαθητές του Γυμνασίου και Λυκείου .
-Στη Δημοτική Ενότητα Τσοτυλίου
Στην Τοπική κοινότητα Τσοτυλίου, ο Αντιδήμαρχος, κ. Γαρούφος Παναγιώτης , Δ/της τμήματος Δίωξης Λαθρομετανάστευσης Τσοτυλίου , Αντιπρόσωπος της Εθνικής Αντίστασης , Αντιπρόσωπο ανάπηρων και θυμάτωνπολέμου, εκπρόσωποι Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και οι τοπικοί φορείς.
Τελετάρχης της παρέλασης, ορίζεται ο κ Ζήκος Κων/νος δάσκαλος του Δημοτικού Σχολείου και ομιλητής ο κ.Τσιλιμίγκας Βασίλειος καθηγητής Γυμνασίου .
Θα ακολουθήσει εκδήλωση με Παραδοσιακούς χορούς στην Πλατεία Ιτιάς της πόλης του από μαθητές του Γυμνασίου και Λυκείου . 

Μετά τους χορούς δεξίωση στο ΚΑΠΗ του Τσοτυλίου .
-Στη Δημοτική Ενότητα Πενταλόφου
Στη Τοπική Κοινότητα Πενταλόφου, Κολίτσας Αριστείδης, Αντιπρόσωπος της Εθνικής Αντίστασης, εκπρόσωποι Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και οι τοπικοί φορείς,
Τελετάρχης της παρέλασης, ορίζεται η κ Κούστα Ευμορφία υπάλληλος του Δήμου και ομιλητής ο κ. Κυριακίδης Γεώργίος Δ/ντης του Δημοτικού Σχολείου .

Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν με παρελάσεις όλων των Σχολείων, που θα πραγματοποιηθούν επί τους κατά τόπουςκεντρικούς οδούς.
Ακολουθεί δεξίωση στα κατά τόπους Κοινοτικά Καταστήματα.

Η Δήμαρχος Βοϊου
Ορφανίδου Παναγίωτα

6 σχόλια:

  1. η Νεάπολη ως ιστορικη έδρα δεν δικαιούται δεξίωση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στο τέλος έχουν δεξίωση,γράφουν..Τα χωριά είναι παρεμελημένα."Τά φαγε" ο καλλικράτης!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ίστορική έδρα???? Η δήμαρχος προεκλογικά ψιθύριζε στην Νεάπολη πως θα την φέρει πίσω....την έδρα..... και στην πρώτη παρέλαση ως Δήμαρχος δεν θα μας κάνει την τίμη .. Άλλα ο κόσμος εύκολα ξεχνάει.... Άσε που όλες οι παρελάσεις το προβλέπει ο Καλλικρατής να γίνονται στην ιστορική έδρα... Άλλα τι γράφω ξέχασα η δήμαρχος είναι από τον τόπο μας θα μας στηρίξει........ή μήπως όχι?????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ως ιστορικη εδρα και οι συνεδριασεις του ΔΣ ενδείκνυται να γίνονται και οι πολιτιστικές κλπ εκδηλώσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο Σεβασμιώτατος δεν θα παρίσταται στην παρέλαση που θα γινει στην ιστορική έδρα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πόλλα θέλετε για ποιά δεξίωση μιλάμε ούτε ο Πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Νεάπολης και μάλλον κάνενας πρόεδρος κοινότητας δεν θα καταθέσει στεφάνι...... μόνο πινακίδες ξέρουν να ανεβοκατεβάζουν , να δίνουν λεφτά δεξιά και αριστερά να προσλαμβάνουν ημετέρους σε θέσεις ειδικών συμβούλων... ο γυμναστής ειδικός συμβουλός δεν ξέρει από εθνικές εορτες?????? Η Ορφανίδου στις Σέρρες δεν έκανε παρέλαση????

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΕΒΟΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΑΠΟΨΗ