Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

ΔΗΜΟΣ ΒΟΪΟΥ: Προγραμματισμός προσλήψεων για τις άμεσες επείγουσες ανάγκες



« Προγραμματισμός προσλήψεων για τις άμεσες επείγουσες ανάγκες του Δήμου Βοΐου».
 28η του μηνόςΦεβρουαρίου, του έτους 2011, ημέρα Δευτέρα και ώρα 5.00 μμ το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Βοϊου συνήλθε σε δημόσια έκτακτη συνεδρίαση.
Ο Αντιδήμαρχος κ. Γαρούφος εισηγήθηκε το θέμα προτείνοντας την πρόσληψη 5 οδηγών, 4 ηλεκτρολόγων, 5 υδραυλικών και 10 εργατών για οκτάμηνα. Για σύμβαση μίσθωσης έργου ενός έτους πρότεινε την πρόσληψη 5 νοσηλευτών.

Στο σημείο αυτό αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα των προσλήψεων προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου (8 μηνών) και συγκεκριμένα :
Ως προς την πρόσληψη των 5 οδηγών ΔΕ 29 κρίνεται απαραίτητη γιατί ο Δήμος διαθέτει οχήματα , γκρέϊντερ, φορτηγά κλπ και δεν έχει χειριστές, ώστε να μπορούν να διεκπεραιωθούν εκσκαφές, διανοίξεις, αποχιονισμοί δρόμων κλπ. Έτσι με την πρόσληψη αυτών ο δήμος θα έχει οικονομικό συμφέρον αφού δεν θα κάνει τις αναθέσεις των απαιτούμενων εργασιών σε εργολάβους ιδιώτες.
Ως προς την πρόσληψη των 4 ηλεκτρολόγων ΔΕ24 κρίνεται απαραίτητη γιατί ο Δήμος έχει αποκεντρώσει τις υπηρεσίες του, μεταφέροντας υπηρεσίες σε όλες τις Δημοτικές και Τοπικές Κοινότητες. Έχει πολλά αντλιοστάσια, κτιριακές υποδομές με αποτέλεσμα να μην μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες ο ένας και μοναδικός ηλεκτρολόγος του Δήμου.
Ως προς την πρόσληψη των 5 υδραυλικών ΔΕ30 κρίνεται απαραίτητη γιατί ο Δήμος Βοΐου αποτελείται από πάρα πολλούς οικισμούς που μάλιστα είναι σε δυσπρόσιτες και απομακρυσμένες περιοχές . Απαιτείται λοιπόν αρκετό προσωπικό ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες που προκύπτουν είτε με διαρροές είτε με ζημιές στα αντλιοστάσια κλπ.
Ως προς την πρόσληψη 5 εργατών στην Υπηρεσία Καθαριότητας ΥΕ16κρίνεται απαραίτητη γιατί οι ανάγκες του Δήμου είναι πολλές στην συγκεκριμένη υπηρεσία , αφού ο Δήμος Βοΐου αποτελείται από πάρα πολλούς οικισμούς που απαιτούν αρκετό προσωπικό .
Ως προς την πρόσληψη 3 εργατών στην Υπηρεσία Ύδρευσης ΥΕ16 κρίνεταιαπαραίτητη γιατί οι ανάγκες του Δήμου είναι πολλές στην συγκεκριμένη υπηρεσία , αφού ο Δήμος Βοΐου αποτελείται από πάρα πολλούς οικισμούς που απαιτούν προσωπικό για αποκατάσταση ζημιών , για καταμετρήσεις παροχής ύδρευσης κλπ.
Ως προς την πρόσληψη 2 εργατών στην Υπηρεσία πρασίνου ΥΕ16 κρίνεταιαπαραίτητη γιατί οι ανάγκες του Δήμου είναι πολλές στην συγκεκριμένη υπηρεσία, αφού ο Δήμος Βοΐου διαθέτει πάρα πολλά πάρκα και χώρους πρασίνου που απαιτούν φροντίδα και ευπρεπισμό και το υπάρχον προσωπικό του Δήμου αδυνατεί να ανταποκριθεί.
Στο σημείο αυτό αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα των προσλήψεων προσωπικού με σύμβαση μίσθωσης έργου (1 έτους) και συγκεκριμένα :
Ως προς την πρόσληψη 5 νοσηλευτών – τριών ΤΕ κρίνεται απαραίτητη γιατί σε όλο το Βόΐο, οι ανάγκες συμπαράστασης και φροντίδας είναι πολλές, τόσο στα ηλικιωμένα άτομα , στους υπερήλικες σε άτομα με ειδικές ανάγκες και ορφανά.
-Ζευκλής: Νομίζω ότι δεν πρέπει να συμπεριλάβουμε τους 10 εργάτεςγενικών καθηκόντων στα οκτάμηνα γιατί αποφασίσαμε να πάρουμε 100 εργάτες με δίμηνα. Ο αριθμός των 100 είναι αρκετά μεγάλος. ΄Ισως κρίνεται προτιμότερο αυτά τα 10 άτομα να είναι άλλης ειδικότητας.
-Kαραμπατζιάς: Πήραμε απόφαση για 100 δίμηνα. Τώρα έρχεται το θέμα για μίσθωση ορισμένου χρόνου και για οχτάμηνα χωρίς να υπάρχει έκθεση της οικονομικής υπηρεσίας του Δήμου , αν με βάση την οικονομική του κατάσταση ο Δήμος μπορεί να προσλάβει προσωπικό. Γιατί πιστεύω ότιαδυνατεί να ανταποκριθεί ακόμα και για τις υπάρχουσες ανάγκες στο υπάρχον προσωπικό του. Εγώ για να αποφασίσουμε , βάζω ένα ζήτημα συνάδελφοι: Μπορούμε να προσλάβουμε ; Το να πάρουμε μια τέτοια απόφαση είναι το μόνο εύκολο. Μπορούμε να ανταποκριθούμε στο οικονομικό κόστος; Χωρίς έκθεση νομίζω ότι η απόφασή μας είναι αβάσιμη. Κι επειδή ειπώθηκε για την υπεράσπιση των συμφερόντων των εργαζομένων, εγώ προτείνω σήμερα να πάρουμε απόφαση για να προλάβουμε μόνιμο προσωπικό γιατί οι ανάγκες είναι πάγιες και όχι εποχιακές. Πάντα θα χρειαζόμαστε
-Παπαδιώτη: Κι εγώ συμφωνώ ότι πρέπει πρώτα να δούμε την οικονομική κατάσταση του Δήμου. Είναι απαραίτητη η έκθεση της οικονομικής υπηρεσίας. Ζήτησα αν έχει γίνει κάποια απογραφή των εργαζομένων του Δήμου. Πρέπει να ενημερωθούμε για το τι οφείλουν οι πρώην Δήμοι του Δήμου Βοΐου και μετά να αποφασίσουμε.
Το Δημοτικό Συμβούλιο αφού άκουσε την εισήγηση του Aντιδημάρχου κ. Γαρούφου, λαμβάνοντας υπόψη τις διατάξεις του άρθρου 3 παρ.4 περ.δ του ν.3899/2010 και του άρθρου 9 του Ν. 3812/2009 και μετά από διαλογική συζήτηση, με πλειοψηφία 22 έναντι 2 (Παπαδιώτη και Καραμπατζιά)
ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ
A) Τον προγραμματισμό πρόσληψης του παρακάτω προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου ( οκτάμηνα) :
Α. Εγκρίνει τους σχετικούς πίνακες προγραμματισμού έτους 2011, όπως εμφανίζονται στο συνημμένο πίνακα το οποίο αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα της παρούσας. Οι λόγοι πρόσληψης του προσωπικού κατά κατηγορία, έχουν ως εξής:
Η πρόσληψη των 5 οδηγών ΔΕ 29 κρίνεται απαραίτητη γιατί ο Δήμος διαθέτει οχήματα , γκρέϊντερ, φορτηγά κλπ και δεν έχει χειριστές, ώστε να μπορούν να διεκπεραιωθούν εκσκαφές, διανοίξεις, αποχιονισμοί δρόμων κλπ. Έτσι με την πρόσληψη αυτών ο δήμος θα έχει οικονομικό συμφέρον αφού δεν θα κάνει τις αναθέσεις των απαιτούμενων εργασιών σε εργολάβους ιδιώτες.
Η πρόσληψη των 4 ηλεκτρολόγων ΔΕ24 κρίνεται απαραίτητη γιατί ο Δήμος έχει αποκεντρώσει τις υπηρεσίες του, μεταφέροντας υπηρεσίες σε όλες τις Δημοτικές και Τοπικές Κοινότητες. Έχει πολλά αντλιοστάσια, κτιριακές υποδομές με αποτέλεσμα να μην μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες ο ένας και μοναδικός ηλεκτρολόγος του Δήμου.
Η πρόσληψη των 5 υδραυλικών ΔΕ30 κρίνεται απαραίτητη γιατί ο Δήμος Βοΐου αποτελείται από πάρα πολλούς οικισμούς που μάλιστα είναι σε δυσπρόσιτες και απομακρυσμένες περιοχές . Απαιτείται λοιπόν αρκετό προσωπικό ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες που προκύπτουν είτε με διαρροές είτε με ζημιές στα αντλιοστάσια κλπ.
Ως προς την πρόσληψη 5 εργατών στην Υπηρεσία Καθαριότητας ΥΕ16κρίνεται απαραίτητη γιατί οι ανάγκες του Δήμου είναι πολλές στην συγκεκριμένη υπηρεσία , αφού ο Δήμος Βοΐου αποτελείται από πάρα πολλούς οικισμούς που απαιτούν αρκετό προσωπικό .
Ως προς την πρόσληψη 3 εργατών στην Υπηρεσία Ύδρευσης ΥΕ16 κρίνεταιαπαραίτητη γιατί οι ανάγκες του Δήμου είναι πολλές στην συγκεκριμένη υπηρεσία , αφού ο Δήμος Βοΐου αποτελείται από πάρα πολλούς οικισμούς που απαιτούν προσωπικό για αποκατάσταση ζημιών , για καταμετρήσεις παροχής ύδρευσης κλπ.
Ως προς την πρόσληψη 2 εργατών στην Υπηρεσία πρασίνου ΥΕ16 κρίνεταιαπαραίτητη γιατί οι ανάγκες του Δήμου είναι πολλές στη συγκεκριμένη υπηρεσία, αφού ο Δήμος Βοΐου διαθέτει πάρα πολλά πάρκα και χώρους πρασίνου που απαιτούν φροντίδα και ευπρεπισμό και το υπάρχον προσωπικό του Δήμου αδυνατεί να ανταποκριθεί.
BToν προγραμματισμό πρόσληψης του παρακάτω προσωπικού με σύμβασημίσθωσης έργου ( για ένα χρόνο) :
Η πρόσληψη 5 νοσηλευτών – τριών ΤΕ κρίνεται απαραίτητη γιατί σε όλο το Βόΐο, οι ανάγκες συμπαράστασης και φροντίδας είναι πολλές, τόσο στα ηλικιωμένα άτομα , στους υπερήλικες σε άτομα με ειδικές ανάγκες και ορφανά.
Γ) Εξουσιοδοτεί την κ. Δήμαρχο να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να εκδοθεί η προκήρυξη των θέσεων.
Η απόφαση αυτή έλαβε αύξοντα αριθμό 56/2011
Αφού αναγνώστηκε το πρακτικό αυτό υπογράφεται ως ακολούθως.
τ.σ.υ τ.σ.υ
Ακριβές αντίγραφο
Σιάτιστα 1 Μαρτίου 2011
Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Βοϊου
Χρήστος Μακρής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΕΒΟΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΑΠΟΨΗ