Τρίτη 12 Ιουλίου 2011

ΝΑΜΑΤΑ ΒΟΪΟΥ: Εκδηλώσεις Καλοκαίρι 2011


NAMATA KOZANHS
  • Αντάμωμα Ναμάτων 2011
Ο Δήμος Βοΐου, το Τοπικό Συμβούλιο Ναμάτων και η Φιλοπρόοδος Ένωση Ναμάτων "Αγ. Νικόλαος" σας προσκαλούν στο ετήσιο αντάμωμα που θα γίνει το Σάββατο 23 Ιουλίου 2011 και ώρα 9.00 μμ, στην πλατεία των Ναμάτων. Η παρουσία σας θα αποτελέσει για μας μεγάλη τιμή.





    Η ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΟΡΕΙΝΟΥ ΑΓΩΝΑ ΝΑΜΑΤΩΝ- ΕΓΓΡΑΦΕΣ
  • 4ος Ορεινός Αγώνας Ναμάτων

Δρασκελισμός Άσκιου-Σινιάτσικου Όρους, 19,050 χλμ

Ο Δήμος Βοΐου-Δημοτική Ενότητα Ασκίου-Τοπική Κοινότητα Ναμάτων και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ναμάτων , διοργανώνουν το 4o Ορεινό Αγώνα Ναμάτων στο Άσκιο (Σινιάτσικο), μήκους 19,050 χλμ, στα Νάματα Κοζάνης , στις 7 Αυγούστου 2011 και ώρα εκκίνησης 09.30 πμ.

Ο αγώνας των Ναμάτων έχει επιλεγεί ως ένας από τους τέσσερις αγώνες του 1ου πανελλήνιου πρωτάθληματος Skyrunning, (http://www.hsra.gr/που υποστηρίζεται από την International Skyrunning Association

Βρύση Ναμάτων
ΝΑΜΑΤΑ ΒΟΪΟΥ
Τα Νάματα είναι ορεινό χωριό του Δήμου Βοΐου Κοζάνης. Είναι χτισμένα σε υψόμετρο 1.140 μέτρων στις πλαγιές του όρους Άσκιο και αποτελούν ένα από τα πιο ορεινά χωριά της Ελλάδας. 
Χτίστηκε τα χρόνια της Τουρκοκρατίας στις αρχές του 17ου αι. από Βλάχους πρόσφυγες από την Μοσχόπολη, την Φούρκα, την Ζέρμα, την Πυρσόγιαννη και τον Τσιούργιακα που καταδιώχθηκαν από τους Τούρκους.
Εντυπωσιάζουν τον επισκέπτη από την πρώτη στιγμή η πλούσια φύση και τα άφθονα νερά των πηγών στα οποία οφείλει και το όνομά του. Προσφέρεται ιδιαίτερα για ορειβασία, αφού αποτελεί το ιδανικό ορμητήριο για ανάβαση στο όρος Άσκιο, πεζοπορία καθώς και άλλου είδους άσκηση, όπως ποδήλατο βουνού στους γύρω δασικούς δρόμους.
Ο ορεινός ξενώνας Νάματα βρίσκεται σε ένα από τα ψηλότερα σημεία του ομώνυμου γραφικού χωριού με καταπληκτική θέα προς τα βουνά της Καστοριάς, αλλά και προς την κορυφή του Ασκίου (2111μ.). Δένει άψογα με το περιβάλλον του: πέτρα και ξύλο εσωτερικά και εξωτερικά, μεγάλα περιμετρικά παράθυρα και λιτή αλλα φροντισμένη διακόσμηση.
πατηστε εδω: ξενωνας ¨ΝΑΜΑΤΑ"



askio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΕΒΟΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΑΠΟΨΗ