Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

ΣΥΡΙΑ: Δεκάδες νεκροί από έκρηξη στη Χάμα

Δεκάδες άνθρωποι σκοτώθηκαν  στη Χάμα όταν ρουκέτα του συριακού στρατού χτύπησε την πολυκατοικία στην οποία έμεναν. Αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι οι νεκροί ανέρχονται σε 70 , ανάμεσα τους  15 γυναίκες και 13 παιδιά.
Σύμφωνα με ακτιβιστές, δεκάδες άλλα σπίτια καταστράφηκαν στην περιοχή Μάσα ατ - τάγια, από μια «γιγαντιαία» έκρηξη, πιθανότατα από όλμους των συριακών στρατευμάτων.

Από την πλευρά της, η κρατική τηλεόραση μετέδωσε ότι «16 άνθρωποι σκοτώθηκαν από έκρηξη σε σπίτι που χρησιμοποιούνταν από τρομοκρατικές ομάδες ως εργοστάσιο όπλων » . 


Η συριακή αντιπολίτευση ζήτησε νωρίτερα σήμερα την έκτακτη σύγκλιση του συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ , καθώς από τους συνεχείς βομβαρδισμούς της Χάμα, τις τελευταίες ημέρες έχουν χάσει την ζωή τους πάνω από 100 άμαχοι.

Σύμφωνα με τις Τοπικές Επιτροπές Συντονισμού, από τις 12 Απριλίου- οπότε και άρχισε επίσημα η εκεχειρία στην Συρία- έχουν σκοτωθεί από τα πυρά των δυνάμεων ασφαλείας περισσότεροι από 462 άνθρωποι- στην πλειοψηφία τους άμαχοι πολίτες και ανάμεσα τους και 34 παιδιά. 

real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΕΒΟΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΑΠΟΨΗ