Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

Η Ρεμπούτσικα και η Πρωτοψάλτη μαζί το καλοκαίρι


Η Άλκηστις Πρωτοψάλτη και η Ευανθία Ρεμπούτσικα θα δώσουν το ερχόμενο καλοκαίρι σειρά συναυλιών σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας. 
Αναμένεται να παρουσιάσουν σε περιοδεία την μουσική παράσταση «Μπαχάρι, κανέλα και γιορτή» που θα είναι διανθισμένη και από τα τραγούδια του νέου δίσκου της Άλκηστης με τίτλο «Για πού τραβάς ελπίδα» που κυκλοφόρησε αυτές τις μέρες από τη Heaven Music. 

«Για μένα ήταν πολύ σημαντικό που ξανασυναντήθηκα με την Αλκηστη», δήλωσε στην εκδήλωση παρουσίασης του cd στο χώρο του Ϊανού» στην οδό Σταδίου στην Αθήνα, η εξαιρετικά ταλαντούχα Ευανθία Ρεμπούτσικα για να προσθέσει ότι «Ήρθε εκείνη (η Άλκηστις) και μου έδωσε μια ώθηση να ξαναμπώ στα πράγματα».
Μάλιστα ένα από τα τραγούδια σε μουσική της Ευανθίας Ρεμπούτσικα και στίχους της Ελένης Ζιώγα, το «Βάλε πλώρη γι' αυτά που ονειρευτήκαμε/για το αύριο πρόσω ολοταχώς...», αντικατοπτρίζει, όπως σχολίασε η εφημερίδα «Έθνος» τη γενική ατμόσφαιρα που αποπνέει το νέο άλμπουμ της Άλκηστης Πρωτοψάλτη. Διότι, όπως συνεχίζει το συγκεκριμένο δημοσίευμα, «πραγματικά, ακούγοντας κανείς αυτά τα τραγούδια, σκάει αμέσως ένα χαμόγελο αισιοδοξίας, θυμάται όμορφες μνήμες από το παρελθόν, ξεφεύγει, έστω και λίγο, από τη σκληρή πραγματικότητα. Και αυτή ακριβώς είναι η μεγάλη δύναμη της μουσικής».
Αξίζει να σημειωθεί ότι η σχέση των δύο καλλιτέχνιδων είναι παλιά καθώς είχαν γνωριστεί στα μαθητικά τους χρόνια και μάλιστα συμμετείχαν στο ίδιο ερασιτεχνικό γκρουπ. Στη συνέχεια η καθεμία ακολούθησε τον δικό της καλλιτεχνικό δρόμο για να ξανασυναντηθούν, χρόνια αργότερα, τη φετινή χειμερινή περίοδο, στη σκηνή του «Παλλάς».
Τους στίχους των τραγουδιών του cd υπογράφουν οι Μιχάλης Γκανάς, Άρης Δαβαράκης, Ελένη Ζιώγα, Ρεβέκκα Ρούσση και ο Παναγιώτης Καλαντζόπουλος.
Ο Στέλιος Διονυσίου ερμηνεύει ένα ντουέτο με την Άλκηστη Πρωτοψάλτη, ενώ σε κάποια κομμάτια πιάνο παίζει ο Στέφανος Κορκολής με τον οποίο είχε συνεργαστεί δισκογραφικά και περιοδεύσει το καλοκαίρι του 2010 (είχαν έρθει και στο Αρχαίο Ωδείο της Πάτρας).

πηγη:thebest.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΕΒΟΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΑΠΟΨΗ