Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

Πολίτες από την Τσατάλτζα της Τουρκίας επισκέπτονται τη Νεάπολη


neapolis-kozanis.blogspot.com

 Πολίτες από την  Τσατάλτζα   της Τουρκίας, που βρίσκεται 40 χιλιόμετρα πριν την Κωνσταντινούπολη,  επισκέπτονται για άλλη μία φορά τη Νεάπολη. 
  Σάββατο 28 Απριλίου 2012 (το μεσημέρι 1μ.μ), θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση προς τιμήν τους, με τη συμμετοχή των χορευτικών τμημάτων της Ευξείνου Λέσχης Νεάπολης και της Ολυμπιακής Φλόγας.

  Κατά την παραμονή τους, πρόκειται να επισκεφθούν χωριά της περιοχής , όπου έζησαν οι πρόγονοι τους και τα οποία άφησαν με την ανταλλαγή των πληθυσμών. 

Το καλοκαίρι του 2010, στα πλαίσια του προγράμματος Κωνσταντινούπολη, πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης, ο Δήμος Τσατάλτζας της Τουρκίας  έστειλε πρόσκληση στο Δήμο Νεάπολης για να συμμετέχει στις σχετικές εκδηλώσεις. Ο Δήμος Νεάπολης ανταποκρίθηκε και στις 17  και 18 Ιουλίου επισκέφτηκε την Τουρκία και το Δήμο Τσατάλτζας .

 Στην αποστολή του  Δήμου, 70 περίπου άτομα, συμμετείχαν οι πολιτιστικοί σύλλογοι «Ολυμπιακή φλόγα» και  «Εύξεινος Λέσχη Ποντίων Νεάπολης». Το Δήμο εκπροσώπησε ο Δήμαρχος Νίκος Αλμπάνης ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Χαρ. Χαλτογιαννίδης οι Αντιδήμαρχοι Γιώργος Αμπατζίδης και Βασίλης Σταμπολούς και η Δημοτική Σύμβουλος Ευανθία Νικολαϊδου. Την αποστολή υποδέχτηκε ο Δήμαρχος Τσατάλτζας κ. Τζεμ Καρά με κάθε επισημότητα.

πηγη:ΝΕΑΠΟΛΙΤΙΚΟ ΒΗΜΑ, users.sch.gr/deshourmou/TSAKILI/tsatalza
επιμέλεια:art

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΕΒΟΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΑΠΟΨΗ