Πέμπτη 3 Μαΐου 2012

Έφυγε από τη ζωή ο πρώην πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Λευκοθέας Παναγιωτόπουλος Χρήστος

 Σε ηλικία 92 ετών έφυγε από την ζωή 
                 ο  "Στρατηγός",  
Χρήστος Παναγιωτόπουλος,  πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Λευκοθέας  κατά την τετραετία 2006-10.

Γέννημα θρέμμα της Λευκοθέας Βοΐου Κοζάνης, αποχαιρέτησε το χωριό του σε ηλικία 19 χρονών και προχώρησε σε σπουδές Στη συνέχεια υπηρετώντας στην Ελληνική Αστυνομία έφτασε σε ανώτερα κλιμάκια. Ωστόσο, η αγάπη του  για τον τόπο και τους κατοίκους τον οδήγησε πίσω στη Λευκοθέα, όπου εγκαταστάθηκε  μόνιμα τα τελευταία χρόνια. 

Σε ηλικία 86 ετών, όντας ενεργός πολίτης, εξελέγη πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Λευκοθέας.  Κατά την διάρκεια της θητείας του έδωσε καθημερινούς αγώνες για την επίλυση πολλών προβλημάτων στο χωριό. Με επιμονή και μεθοδικότητα, εκτός από την επίλυση προβλημάτων καθημερινότητας, πέτυχε σημαντικούς στόχους, όπως  η ασφαλτόστρωση  του δρόμου προς το χωριό και η ανακατασκευή του σχολείου. Στο Υπουργείο δε προχώρησε αίτημα, με όλα τα απαραίτητα στοιχεία, για χαρακτηρισμό της Λευκοθέας ως πέτρινου οικισμού, με όλα τα θετικά που συνεπάγεται.

Η ευφυΐα του, η διαύγεια, η εργατικότητα, η συνέπεια, η εντιμότητα και η αγωνιστικότητα τον χαρακτήριζαν και τον ξεχώριζαν σε όλους τους τομείς. 

Αρθρογραφούσε στο Νεαπολίτικο Βήμα. Κατέγραψε γεγονότα που πέρασαν από τη ζωή του εδώ και σχεδόν ένα αιώνα, για μελλοντική έκδοση. 

Η νεκρώσιμη ακολουθία πραγματοποιήθηκε σε κλειστό κύκλο, στην τοπική Κοινότητα Λευκοθέας, τόπο καταγωγής του, όπου τον αποχαιρέτησαν πρώην αιρετοί, φίλοι και γνωστοί. Καλό ταξίδι.

Τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του.



Φύλλο περιοδικού:http://nb-09.blogspot.com/
     




   art (vimavoiou)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΕΒΟΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΑΠΟΨΗ