Τρίτη 5 Ιουνίου 2012

Αμοιβή δικηγόρου 8.610 ΕΥΡΩ, για την υπόθεση του στρατοπέδου στη Νεάπολη


Καθορισμός αμοιβής δικηγόρου για τον χειρισμό ζητήματος δημιουργίας στρατοπέδου κράτησης μεταναστών χωρίς τα νόμιμα δικαιολογητικά.


Το Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Βοΐου με την υπ' αριθμ. 107/2012 απόφασή του, καθορίζει την αμοιβή του δικηγόρου Μπαλατσούκα Σπύρου του Δημητρίου και μέλος της εταιρείας με την επωνυμία «Σ. Μπαλατσούκας – Γ. Φίσκας και Συνεργάτες»
στον οποίο ανατέθηκε από την Οικονομική επιτροπή κατ΄εξαίρεση ο εξώδικος και δικαστικός χειρισμός της υπόθεσης της εγκατάστασης κέντρου πρώτης υποδοχής και κράτησης αλλοδαπών σε εγκαταλελειμμένο στρατόπεδο στη Νεάπολη του Δήμου Βοΐου Κοζάνης, στο ποσό των επτά χιλιάδων ευρώ (7000,00 €) πλέον του ΦΠΑ.
Για την αντιμετώπιση της παραπάνω δαπάνης εγκρίνει και ψηφίζει πίστωση 8.610,00 € σε βάρος του Κ.Α. 00.6111.01 του προϋπολογισμού τρέχοντος έτους του Δήμου Βοΐου.

Από τα πρακτικά διαπιστώθηκαν οι παρακάτω ενστάσεις:

Ζευκλής Χρήστος (επικεφαλής μειοψηφίας): Θα δεχθούμε και το διπλάσιο της νόμιμης αμοιβής αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να φθάσει στις 7.000 € αλλά όχι αυτά τα υπέρογκα ποσά που εμείς γνωρίζουμε ότι πηγαίνουν σε άλλες κατευθύνσεις.
Μακρής Χρήστος (Πρόεδρος ΔΣ): Ο δικηγόρος θα πληρωθεί με ότι ενέργειες κάνει, ήδη οι απαιτήσεις του ήταν πολύ περισσότερες αλλά λόγω του ότι η κατάσταση, ίσως να μη χρειασθεί γι αυτό έχει μειωθεί η αμοιβή του στο ποσό των 7.000€.
Καταψηφίζουν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Λαμπρόπουλος, Παπαδιώτη, Στεργίου, Ώττας και Λυσσαρίδης.



1 σχόλιο:

ΣΕΒΟΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΑΠΟΨΗ