Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012

«Όταν το μυρμήγκι θέλει να χαθεί βγάζει φτερά!»



                                                                Της Βιολέττας  Μπούσιου
«Όταν το μυρμήγκι θέλει να χαθεί βγάζει φτερά!» Αυτήν την παροιμία δανειζόταν   ο πατέρας μου κάθε  φορά που ήθελε να επισημάνει μια αλαζονική συμπεριφορά και ταυτόχρονα να διδάξει σε μας, τα παιδιά του, την ταπείνωση.
 Έτσι- χωρίς επιλογή-   η ίδια παροιμία ήρθε στο  μυαλό μου τις προάλλες, όταν διάβασα την ανακοίνωση των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» της Π.Ε Κοζάνης που αφορούσε την καταδικαστική απόφαση εις βάρος των 24 κατοίκων της Ακρινής για τις κινητοποιήσεις τους τον Ιούνιο του 2007 και την παράλληλη αναφορά τους «στην αμέριστη συμπαράσταση στον αγώνα των κατοίκων της Ακρινής  από τους διακεκριμένους νομικούς Καπερνάρο Βασίλειο, Βουλευτή Αʼ Αθηνών  και Πρωτέκδικο Νικόλαο, υποψήφιο Βουλευτή Βʼ Αθηνών οι οποίοι τίθενται στη διάθεση των κατοίκων της Ακρινής για την νομική τους εκπροσώπηση στο εφετείο.»
Η προαναφερόμενη ανακοίνωση των «Ανεξάρτητων Ελλήνων»  της Π.Ε Κοζάνης εκτός του ότι εμπεριέχει πολιτική σκοπιμότητα είναι επίσης  προσβλητική  και άδικη για τον νομικό κόσμο της Κοζάνης ενώ παράλληλα αποτελεί  πρόκληση η συστηματική υποτίμηση που γίνεται από τα κεντρικά κομματικά όργανα,  αλλά και από τα τοπικά όπως αποδεικνύεται,  του ανθρώπινου δυναμικού της περιοχής.
Επί  του προκειμένου -ηθελημένα- παραβλέπουν πολλοί ότι από τις ίδιες νομικές σχολές έχουν αποφοιτήσει όλοι οι μαχόμενοι δικηγόροι της Ελλάδας και ότι η μόνη προϋπόθεση για να είναι  κάποιος καλός  δικηγόρος είναι η προσωπική οξυδέρκεια και ο έρωτας για τα νομικά. Και αυτά τα χαρακτηριστικά θα ήταν αφελές να πιστεύει κάποιος  ότι εξ ορισμού ανήκουν μόνο στους πρωτευουσιάνους  ή έστω στους δικηγόρους της συμπρωτεύουσας!
Επιπρόσθετα η προαναφερόμενη ανακοίνωση προσβάλει εν γένει και το δικαστικό σώμα της Κοζάνης  δεδομένου ότι η διαφορετική απόφαση για τα ίδια πραγματικά περιστατικά θα υποδήλωνε εμμέσως πλην σαφώς ή την επιστημονική ανεπάρκεια των δικαστών της Κοζάνης ή έστω την «υποταγή τους» στον προβεβλημένο από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης δικηγόρο. Γεγονός που απέχει πόρρω από την πραγματικότητα!
Και επειδή τυχαίνει να συνυπάρχω και στον εκπαιδευτικό χώρο,  συνειρμικά φέρνω στο μυαλό μου και τα «ιδιαίτερα» που γίνονται επί το πλείστον από «επιφανείς  καθηγητές», οι οποίοι όμως μέχρι τώρα δεν κατάφεραν να αποδείξουν ότι μπορούν να αναλάβουν τον τελευταίο ή έστω τον μέτριο σε απόδοση  μαθητή και να τον παραδώσουν άριστο!
Απεναντίας οι έχοντες  ικανότητες πετυχαίνουν ακόμα και όταν αποδεδειγμένα βιώνουν   δυσκολίες. Ιστορικό παράδειγμα  ο εκ Πρώτης Σερρών ορμώμενος -δικηγόρος- Κωνσταντίνος Καραμανλής, ο ιδρυτής της παράταξης  την οποία  οι «Ανεξάρτητοι Έλληνες»  βιαστικά εγκατέλειψαν στην πιο κρίσιμη για την  Ελλάδα περίοδο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΕΒΟΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΑΠΟΨΗ