Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

ΔΗΜΟΣ ΒΟΪΟΥ: Απολογισμός πεπραγμένων της δημοτικής αρχής για το 2011


Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε ο απολογισμός της δημοτικής αρχής Βοΐου για το έτος 2011, σε ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου στη Νεάπολη.

Η Δήμαρχος Βοΐου, Παναγιώτα Ορφανίδου, στην ομιλία της έκανε λόγο για έναν απολογισμό δύσκολο αλλά ικανοποιητικό, στάθηκε στα δύσκολα οικονομικά προβλήματα και τις συνεχείς περικοπές των χρηματοδοτήσεων από την κεντρική εξουσία, ενώ επανέλαβε πολλές φορές πως η μάχη ώστε το Βόιο να κερδίσει αυτά που δικαιούται είναι διαρκής και χωρίς εκπτώσεις. 

Στο κομμάτι των οικονομικών εξήγησε πως η προσπάθεια εξορθολογισμού των δαπανών, με περικοπές οι οποίες κάποιες φορές είναι και σκληρές, με αποφάσεις που λαμβάνονται με γνώμονα το συμφέρον των πολιτών καθώς και με διαφανείς διαδικασίες, έχει αποφέρει καρπούς καθώς ο Δήμος Βοΐου έχει ανακτήσει σε μεγάλο βαθμό την εμπιστοσύνη προμηθευτών και τοπικής αγοράς.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας της έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην κοινωνική πολιτική που ακολουθεί η δημοτική αρχή, με την ίδρυση του κοινωνικού παντοπωλείου, τη λειτουργία των κοινωνικών δομών, όπως και τη στήριξη ευπαθών ομάδων του Δήμου, τονίζοντας πως τέτοιες ενέργειες θα συνεχιστούν προκειμένου να μη διαρραγεί ο κοινωνικός ιστός της περιοχής.

 Η Δήμαρχος Βοΐου, ζήτησε απ’ όλους τους δημοτικούς συμβούλους, αλλά και τους πολίτες να συνειδητοποιήσουν πως «το Βόιο είναι ένα και ενωμένο», στέλνοντας μήνυμα για συλλογική δράση με σύνθεση της διαφορετικότητας της κάθε περιοχής παράλληλα με τον παραμερισμό και την περιθωριοποίηση φωνών που συνεχίζουν να λειτουργούν με γνώμονα τον τοπικισμό και το διχασμό των τοπικών κοινωνιών.  

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε αναλυτικός απολογισμός πεπραγμένων για κάθε υπηρεσία από τους αρμόδιους αντιδημάρχους, τοποθετήσεις δημοτικών συμβούλων, καθώς και ερωτήσεις από πολίτες.

Γραφείο Τύπου Δήμου Βοΐου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΕΒΟΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΑΠΟΨΗ