Δευτέρα, 17 Σεπτεμβρίου 2012

ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ: Έξω από τη ΔΕΛΤΑ πάνω σε ένα τρίποδο!


30 ακτιβιστές της Greenpeace βρίσκονται αυτή τη στιγμή έξω από τις εγκαταστάσεις της ΔΕΛΤΑ και απαιτούν μαζί με περισσότερους από 51.769 καταναλωτές από την εταιρεία να επενδύσει ΤΩΡΑ που ξεκινά η νέα καλλιεργητική περίοδος σε ελληνικές, μη μεταλλαγμένες ζωοτροφές!Όχι, δεν είμαι σε μια προγραμματισμένη συνάντηση με τη διοίκησή της. Βρίσκομαι εδώ σαν ακτιβιστής και παίρνω μέρος στην ειρηνική, μη βίαιη δράση της Greenpeace. Με 29 ακόμα ακτιβιστές και εκ μέρους περισσότερων από 50.000 ανθρώπων, που έχουν ζητήσει από τη συγκεκριμένη εταιρεία (και άλλες) να επενδύσει στη χώρα μας και να αντικαταστήσει την εισαγόμενη σόγια στις ζωοτροφές της με ντόπια κτηνοτροφικά φυτά.
Σου γράφω από ένα αυτοσχέδιο τρίποδο, ύψους 6 μέτρων, το οποίο και δεν θα εγκαταλείψω αν ηΔΕΛΤΑ δεν ανταποκριθεί επιτέλους στο αίτημά μας.
Την ώρα που η τιμή της εισαγόμενης σόγιας εκτοξεύεται λόγω της παγκόσμιας διατροφικής κρίσης, η οποία επηρεάζει και την τιμή βασικών προϊόντων για τη διατροφή μας, η εταιρεία ΔΕΛΤΑ έχει χρέος να προστατεύσει τους καταναλωτές της και να συμβάλλει στην ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας. Η καλλιεργητική περίοδος ξεκίνησε και η ΔΕΛΤΑ πρέπει να κινηθεί ΤΩΡΑ και να επενδύσει στην ελληνική γη για πραγματικά 100% ελληνικά προϊόντα από ελληνικές, μη μεταλλαγμένες πρώτες ύλες.
Εγώ βρίσκομαι εδώ, κατάλληλα εφοδιασμένος για να αντέξω πολλές ώρες. Το μόνο που θέλω να σου ζητήσω είναι τη δική σου βοήθεια, από όπου και αν βρίσκεσαι με όποιον τρόπο σου είναι πιο εύκολος, για να δυναμώσουμε κι άλλο τη φωνή μας:
1. Κάλεσε τη ΔΕΛΤΑ ΤΩΡΑ ή στείλε της email, απαιτώντας μία ξεκάθαρη απάντηση για το πότε θα ξεκινήσει να επενδύει σε ντόπιες ζωοτροφές και ενημέρωσέ μας για την απάντησή τους.
2. Παρακολούθησε live τις εξελίξεις της δράσης και πάρε μέρος με όποιον τρόπο μπορείς.
Θα βρεις αναλυτικές οδηγίες εδώ.
Νίκος Χαραλαμπίδης
Γενικός Διευθυντής του ελληνικού
γραφείου της Greenpeace
Live από τη δράση

Η συμμετοχή σου είναι απαραίτητη! Πάρε μέρος στη δράση:

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν είσαι, με όποιον τρόπο σου είναι πιο εύκολος, βοήθησέ μας να κάνουμε ακόμα πιο ηχηρό το αίτημά μας!
1. Κάλεσε την εταιρεία ΔΕΛΤΑ στο τηλέφωνο 800 11 99 800 και ζήτα μία ξεκάθαρη απάντηση για το πότε θα ξεκινήσει να επενδύει σε ελληνικές ζωοτροφές. Μετά, γράψε παρακάτω με comment τι σου απάντησαν. (Εναλλακτικά πάρε μας τηλέφωνο στο 210 3838990 ή στείλε μας email στοcnetwork@greenpeace.org με την απάντησή τους.)
  Τι μπορείς να πεις στο τηλέφωνο:
  «Αυτή τη στιγμή οι ακτιβιστές της Greenpeace βρίσκονται έξω από τις εγκαταστάσεις της εταιρείας σας, με αίτημα να επενδύσετε άμεσα στα ντόπια κτηνοτροφικά φυτά, ώστε να μειωθεί και σταδιακά να καταργηθεί η χρήση εισαγόμενης σόγιας στην παραγωγή ζωικών προϊόντων.
  Παρά το αίτημα δεκάδων χιλιάδων καταναλωτών όπως εγώ, η εταιρεία σας δεν έχει ακόμα δεσμευτεί ότι θα επενδύσει σε ντόπια κτηνοτροφικά φυτά, όπως το κουκί και το ρεβίθι. Οι σημερινές οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες στη χώρα μας επιβάλλουν την ενίσχυση της πρωτογενούς παραγωγής και την απεξάρτηση από τη χρήση εισαγόμενης σόγιας, της οποίας η τιμή συνεχώς εκτοξεύεται. Η εταιρεία σας κατέχει ηγετικό ρόλο στον κλάδο των γαλακτοκομικών, και για αυτό οφείλει να ανταποκριθεί αμέσως σε αυτή την πρόκληση.
  Σας παρακαλώ να με ενημερώσετε σχετικά με τις προθέσεις της εταιρείας σας σε αυτό το ζήτημα, καθώς και τις κινήσεις στις οποίες θα προβείτε σχετικά.»
   2. Στείλε το παραπάνω μήνυμα στην εταιρεία ΔΕΛΤΑ μέσω email. Συμπλήρωσε τα στοιχεία σου στην παρακάτω φόρμα και θα αποσταλεί αυτόματα. Προώθησέ μας την απάντησή τους στοcnetwork@greenpeace.org.

   ΔΕΛΤΑ επένδυσε σε ελληνικές ζωοτροφές τώρα!   Δεν υπάρχουν σχόλια:

   Δημοσίευση σχολίου

   ΣΕΒΟΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΑΠΟΨΗ