Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - H Δ.Ο.Υ και οι (2) Bουλευτές Καστοριάς

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, μετά τις οδηγίες του πρωθυπουργού κ. Α. Σαμαρά προς τους υπουργούς της κυβέρνησής του να καταγράψουν τα ακίνητα που ανήκουν στην κυριότητα των υπουργείων τους και τα κτήρια στα οποία θα μπορούσαν να μεταφερθούν δημόσιες υπηρεσίες που στεγάζονται σε κτήρια ιδιωτών, ίσως και να αρχίζει να διαφαίνεται λύση στο ζήτημα της παραμονής της Δ.Ο.Υ. Καστοριάς σε ακίνητο ιδιώτη, και μάλιστα υπερπολυτελούς προορισμού. Για την μίσθωση του οποίου, προφανώς δαπανώνται χιλιάδες ευρώ κάθε μήνα. 


Η ΟΔΟΣ προβάλλει το θέμα επί σειρά ετών, τουλάχιστον δε από τότε που ξέσπασε η κρίση επί ΠαΣοΚ, αλλά σε ώτα μη ακουόντων. Το προκλητικό της υπόθεσης είναι πρωτίστως ότι υπάρχουν κτήρια της κυριότητας του δημοσίου, αλλά και δημοτικά, που όχι μόνο προσφέρονται και είναι κατάλληλα και προπαντός διαθέσιμα, αλλά αν αξιοποιηθούν, με αυτόν τον τρόπο -την μεταφορά και λειτουργία των δημόσιων υπηρεσιών, αφ’ ενός θα εξοικονομηθούν μεγάλα χρηματικά ποσά και θα δοθεί ένα παράδειγμα περιορισμού της σπατάλης, αφ’ ετέρου θα επαναδιατάξουν τις ζώνες της Καστοριάς. Ώστε να πάψουν να υπάρχουν οι προνομιούχες και οι εγκαταλειμμένες, όπως του παλιού κέντρου, που αρχίζει να θυμίζει την τραγική Αμμόχωστο.

ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΚΟΠΟ ΑΥΤΟ, βασική ευθύνη έχει η βουλευτής της Ν.Δ. κ. Μαρία Αντωνίου που αφού τελείωσε με την διαδικασία της ψήφου εμπιστοσύνης, την εμβάπτισή της στα κοινοβουλευτικά πράγματα και τις οσιοκατατάξεις, πρέπει να ξεκινήσει από τώρα να αναλαμβάνει δημιουργικές πρωτοβουλίες. 

ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΗ ΕΥΘΥΝΗ φέρει φυσικά και ο βουλευτής του ΣυΡιζΑ κ. Ευάγγελος Διαμαντόπουλος. Καλές, και μάλιστα πρώτες οι εθιμοτυπίες και τα προσκυνήματα, καλές και οι συμμετοχές στις διαδηλώσεις στην Αθήνα, αλλά οι θεωρίες τελείωσαν. Κρίνεται και ο ίδιος για τις προτάσεις και τις παραλείψεις του. Οφείλει να αποδείξει ότι πιάνουν τόπο τα 20.000 ευρώ που στοιχίζουν σε μηνιαία βάση, για κάθε ένα από τους 300 βουλευτές στον ελληνικό λαό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΕΒΟΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΑΠΟΨΗ