Τετάρτη 8 Μαΐου 2013

Έκδοση ψηφίσματος για συνέχιση λειτουργίας Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών στο Δήμο Βοΐου

Έκδοση  ψηφίσματος, που αφορά την συνέχιση της λειτουργίας των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών, από το Δημοτικό Συμβούλιο Βοΐου:
                          ΨΗΦΙΣΜΑ
"1. Να συμπεριληφθούν τα ΚΔΑΠ & ΚΔΠΑ ΜΕΑ στη συνέχιση του προγράμματος «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής ζωής» (ΚΔΑΠ, ΚΔΑΠ ΜΕΑ, βρεφικοί, βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί), μέσω της υπαγωγής του στην παράταση του «ΕΣΠΑ 2007 -2013» για τα επόμενα δύο έτη (2013 – 2015). Καθώς επίσης,
  Πολιτικός και στρατηγικός σχεδιασμός για την υπαγωγή του προγράμματος στον αναπτυξιακό προγραμματισμό της περιόδου 2014-2020, με παράλληλη νομοθετική ρύθμιση που να εξασφαλίζει την απρόσκοπτη συνέχιση της εργασίας του υπάρχοντος προσωπικού στις Δομές.
2. Την άμεση δημιουργία Κοινωνικών υπηρεσιών στο οργανόγραμμα των Ο.Τ.Α. και μονίμων δομών ΚΔΑΠ – ΚΔΑΠ -ΜΕΑ με τη μεταφορά των συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων και την σταδιακή χρηματοδότηση από τον τακτικό κρατικό προϋπολογισμό, όπου θα ενταχθούν όλοι οι εργαζόμενοι των Προνοιακών Δομών.
3. Αύξηση του αριθμού των παιδιών που εξυπηρετούνται, ώστε να καλυφθούν όλες οι θέσεις
που προβλέπονται από τις άδειες λειτουργίας των ΚΔΑΠ.
4. Αύξηση του ποσού της επιδότησης για κάθε εγγεγραμμένο παιδί στα 2.800 € , όπως ήταν μέχρι πρότινος.
5. Να υπάρξει πρόβλεψη νομικού πλαισίου για τον έλεγχο των φορέων υλοποίηση από τον φορέα διαχείρισης, ώστε να διασφαλίζεται ότι τα κονδύλια που φθάνουν στους Δήμους για τα ΚΔΑΠ - και κάθε Κοινωνική Δομή- θα καλύπτουν αποκλειστικά τις δικές τους ανάγκες."

Ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Καραμπατζιάς Μ. δήλωσε: Η γνώμη μου είναι οι Κοινωνικές Υπηρεσίες να ενταχθούν στον Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας του Δήμου και να ενταχθούν και ΚΔΑΠ, να διεκδικηθούν από το Δήμο μας και από όλους τους Δήμους σ΄ όλη την Ελλάδα χρήματα από τον τακτικό προϋπολογισμό του Δήμου για τις κοινωνικές ανάγκες, για τους Παιδικούς Σταθμούς, τα κέντρα δημιουργικής απασχόλησης,
Εγώ έτσι όπως είναι διατυπωμένο το ψήφισμα διαφωνώ, γιατί χαμηλώνει τις προσδοκίες, ναι μεν
να εγκρίνουμε να παραταθεί το πρόγραμμα προσωρινά, αλλά και λόγω της οικονομικής κρίσης να
αυξήσουμε τις απαιτήσεις μας, μέχρι την οριστική τακτοποίηση του προγράμματος, αλλιώς δεν θα
έχουμε κοινωνικό κράτος και κοινωνική πολιτική.
 Την έκδοση  ψηφίσματος στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Βοΐου αιτούνται οι εργαζόμενες στα κέντρα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών (ΚΔΑΠ & ΚΔΑΠ ΜΕΑ) μέσω του Πανελλήνιου συλλόγου εργαζομένων στα ανωτέρα κέντρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΕΒΟΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΑΠΟΨΗ