Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

Greenpeace: Πού είναι το καραβάκι σου;


Γεια σου καπετάνιε!
Θα χαρείς να μάθεις ότι το χάρτινο καραβάκι σου βρίσκεται στα χέρια των ανθρώπων που θα αποφασίσουν για την τύχη των ευρωπαϊκών θαλασσών!

Χθες, περισσότερα από 100.000 καραβάκια από όλη την Ευρώπη, ανάμεσα σε αυτά και το δικό σου, παραδόθηκαν στους εκπροσώπους του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, του Κοινοβουλίου και της Επιτροπής που συναντιούνται για το τελικό στάδιο των διαπραγματεύσεων για την αναθεώρηση της ευρωπαϊκής αλιευτικής νομοθεσίας. Οι συζητήσεις φτάνουν στο τέλος τους και το καραβάκι σου έφτασε πάνω στην ώρα!
Μετά από την απογοητευτική στάση των Υπουργών αλιείας που αντιστέκονται σε ουσιαστικές θετικές μεταρρυθμίσεις, σκοπός μας είναι να πιέσουμε όσο περισσότερο μπορούμε, ώστε να επιτευχθεί η καλύτερη δυνατή συμφωνία για τις ευρωπαϊκές θάλασσες και τη βιώσιμη αλιεία. Τα χάρτινα καραβάκια είναι εκεί, για να θυμίζουν στους πολιτικούς τη σημασία της τελικής τους απόφασης. Για να τους θυμίζουν ότι αυτή είναι η ευκαιρία τους να βάλουν τέλος στην ασύδοτη υπερεκμετάλλευση των θαλασσών μας. Μία ευκαιρία που συμβαίνει κάθε 10 χρόνια…
Παρά την τόσο θερμή στήριξη και δραστηριοποίηση του κόσμου στη χώρα μας, ο Έλληνας Υπουργός Αλιείας, Αθ. Τσαυτάρης αγνοεί τις φωνές των πολιτών και υπερασπίζεται για ύποπτους λόγους τα συμφέροντα της καταστροφικής αλιευτικής βιομηχανίας. Αυτό σίγουρα δεν είναι το τέλος της διαδρομής. Χάρη και στη δική σου βοήθεια, το κίνημα των υποστηρικτών των ζωντανών θαλασσών και των παράκτιων ψαράδων στην Ελλάδα, αλλά και σε όλη την Ευρώπη, γίνεται όλο και δυνατότερο.
Εκ μέρους χιλιάδων παράκτιων ψαράδων από όλη την Ευρώπη, θέλω να σε ευχαριστήσω για τη συμπαράστασή σου και να σου θυμίσω ότι το ταξίδι για ένα καλύτερο μέλλον των θαλασσών μαςαρχίζει τώρα. Μείνε κοντά μας για τη συνέχεια!
Σε ευχαριστώ

1 σχόλιο:

ΣΕΒΟΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΑΠΟΨΗ