Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2013

«Το χέρι που σε ταΐζει δεν το δαγκώνεις»! (ΖΕΥΚΛΗΣ ΣΤΟ Δ.Σ ΒΟΪΟΥ)

Ο Παρατηρητής …30/09/2013(kozan.gr)

«Το χέρι που σε ταΐζει δεν το δαγκώνεις»! Αυτή η φράση του κ. Χρήστου Ζευκλή, επί κεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο δημοτικό συμβούλιο Βοΐου, προς τον ορκωτό λογιστή κ.Αναγνώστου ,  πυροδότησε το κλίμα στη χθεσινή ειδική συνεδρίαση για την έγκριση του Ισολογισμού και Απολογισμού του Δήμου Βοΐου (οικονομικού έτους 2012).

 Ο κ. Ζευκλής, ενοχλημένος από τις, ως ένα βαθμό και πολιτικές, διαπιστώσεις – κρίσεις του ορκωτού λογιστή περί ενός δήμου νοικοκυρεμένου οικονομικά, που συνοδεύτηκαν με σχεδόν ιδεατούς χαρακτηρισμούς ως προς την οργανωτική του κατάσταση στον τομέα αυτό, μετά δυσκολίας έκρυβε τον εκνευρισμό του, όταν έλαβε το λόγο. Χαμογελώντας νευρικά και απευθυνόμενος αποκλειστικά προς τον ορκωτό λογιστή, δε σταμάτησε να μιλά σε ειρωνικό τόνο.  

Η συγκεκριμένη αναφορά, περί «ταΐσματος»,  προκάλεσε αρχικά αμηχανία στην πλευρά της συμπολίτευσης, όμως, λίγο αργότερα, η κατάσταση ξέφυγε και οι τόνοι ανέβηκαν αρκετά. Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου κ. Χρήστος Μακρής έκανε λόγο για την αρχή του «Ξένιου Ζεύς» , δηλαδή περί της φιλοξενίας  και της ευγενικής αντιμετώπισης προσώπων που δεν είναι από την περιοχή, όπως δηλαδή ο ορκωτός λογιστής κ. Αναγνώστου,  χαρακτηρίζοντας  άτοπη την επίθεση του κ. Ζευκλή.  

 Σηκώνοντας  το «γάντι» η δήμαρχος Βοΐου κα. Παναγιώτα Ορφανίδου έκανε λόγο για ανήθικες και αναξιοπρεπείς συμπεριφορές από πλευράς του επί κεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης. Σε υψηλούς τόνους, κατά τη δευτερολογία του,  η ομιλία  του κ. Χρήστου Ζευκλή, ο οποίος απευθυνόμενος στην κα. Ορφανίδου, έκανε λόγο για γλώσσα πεζοδρομίου από μέρος της και για ψέματα που από τις αίθουσες των δικαστηρίων έχει  μεταφέρει – όλο αυτό το διάστημα που βρίσκεται στην κεφαλή του δήμου – στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου.

Είχαμε αρκετό καιρό να δούμε διαμάχες τέτοιας έντασης στο δημοτικό συμβούλιο Βοΐου, όμως, ενόψει και των ερχόμενων αυτοδιοικητικών εκλογών …είναι προφανές πως άρχισαν τα όργανα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΕΒΟΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΑΠΟΨΗ