Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013

Εκδήλωση για την σεξουαλική κακοποίηση των παιδιών στη Σιάτιστα


Μια ξεχωριστή εκδήλωση με θέμα την πρόληψη της σεξουαλικής κακοποίησης των παιδιών πραγματοποίησε την Κυριακή ο Δήμος Βοΐου, με κύρια ομιλήτρια την Βουλευτή Θεσσαλονίκης και συντονίστρια της εκστρατείας «ΕΝΑ ΣΤΑ ΠΕΝΤΕ» του Συμβουλίου της Ευρώπης στην Ελλάδα, Έλενα Ράπτη.


Η κα Ράπτη ανέπτυξε το ρόλο της συγκεκριμένης εκστρατείας ενώ παρουσίασε περιστατικά μέσα από τα οποία οι γονείς μπορούν να καταλάβουν πως το παιδί τους έχει πέσει θύμα σεξουαλικής κακοποίησης. 

Παράλληλα εισηγητές της εκδήλωσης ήταν η καθηγήτρια Ιατρικής του ΑΠΘ, Γιώτα Σασοπούλου, όπως και ο ψυχολόγος και Προϊστάμενος του τμήματος προστασίας ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης, Θεόδωρος Πνευματικός.
Στην παρέμβασή της η Δήμαρχος Βοΐου, Παναγιώτα Ορφανίδου , ευχαρίστησε την κα Ράπτη που δέχθηκε την πρόσκληση για την πραγματοποίηση της συγκεκριμένης εκδήλωσης, ενώ ανακοίνωσε και την προσπάθεια για δημιουργία στέγης κακοποιημένων παιδιών στο ξενοδοχείο «Αρχοντικό» στη Σιάτιστα.
Την εκδήλωση παρακολούθησαν πολλοί γονείς οι οποίοι κατέθεσαν τις ερωτήσεις και τις απορίες τους σχετικά με αυτό το λεπτό ζήτημα. 
Video από την εκδήλωση στο link: http://www.youtube.com/watch?v=H4pdbWPs1uU&;feature=youtu.be
Γραφείο Τύπου Δήμου Βοΐου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΕΒΟΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΑΠΟΨΗ