Κυριακή 13 Απριλίου 2014

Παλαιός πολιτικός που έχει αποθάνει απέκρυβε 3,3 εκατ. ευρώ..


«Λαβράκια» έχουν ανακαλύψει οι άνδρες του ΣΔΟΕ που αξιολογούν τη λίστα Λαγκάρντ, από τον έλεγχο της οποίας προκύπτει φοροδιαφυγή εκατομμυρίων ευρώ. 
Όπως αυτή των 3.300.000 ευρώ, που αφορά σε παλαιό πολιτικό, που δεν ζει πλέον και στο παρελθόν είχε διατελέσει υπουργός Οικονομικών. 
Σύμφωνα με πληροφορίες για τον εν λόγω πολιτικό το ποσό που απέκρυβε από τα εισόδήματά του, αλλά βρέθηκε ως κατάθεση στη λίστα, ανέρχεται σε 1.455.000 για τον ίδιο και 1.800.00 ευρώ για τη σύζυγό του. Παράλληλα άλλη οικογένεια συνταξιούχων εμφανίζει να έχει κρύψει εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ από τα εισοδήματά της.

Ένας άλλος κάτοικος του εξωτερικού, μηχανολόγος ηλεκτρολόγος στο επάγγελμα απέκρυψε 650.000 ευρώ, αλλά πιάστηκε στην τσιμπίδα των ελεγκτών της λίστας που δίνουν αναφορά κάθε δεκαήμερο. Συνολικά τα πρόσωπα που έχουν εντοπιστεί από τη λίστα Λαγκάρντ με φοροδιαφυγή εκατομμυρίων ευρώ είναι επτά.

Όλοι οι έλεγχοι τελούν υπό την εποπτεία των οικονομικών εισαγγελέων κκ Παναγιώτη Αθανασίου και Γαληνού Μπρή, οι οποίοι σχεδιάζουν να έχουν ολοκληρωθεί οι έλεγχοι  εντός του επομένου εξαμήνου. Την εποπτεία των ελεγκτών του ΣΔΟΕ έχει ο εισαγγελέας κ. Γιάννης Δραγάτσης, ο οποίος ζητάει σε τακτά χρονικά διαστήματα και αναφορές γραπτές ή προφορικές για τους επίμαχους ελέγχους.

Η Αρετή Τσοχατζοπούλου και το ξέπλυμα

Στο μεταξύ έχει κληθεί για να απολογηθεί για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος για ποσό που ανέρχεται σε 1.463.794 ευρώ η κυρία Αρετή Τσοχατζοπούλου. Σύμφωνα με την κλήση η κυρία Τσοχατζοπούλου καλείται σε απολογία διότι απέκρυψε από τις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος το προαναφερθάν ποσό, αποφεύγοντας έτσι την καταβολή του φόρου που αναλογεί.

Η κυρία Τσοχατζοπούλου κατηγορείται ότι ανέμειξε με άλλα νομίμως κατεχόμενα στοιχεία τα παράνομα περιουσιακά στοιχεία και γενικώς ότι σκόπευε το ξέπλυμα μέσω των καταθέσεων στις τράπεζες.

Το «Βήμα της Κυριακής» έχει στη διάθεσή του όλα τα έγγραφα των καταθέσεων της, από τα οποία προκύπτει κίνηση εκατομμυρίων ευρώ σε καταθέσεις της.  

Από την ανάλυση των ποσών, που φέρεται να έχει αποκρύψει στις χρήσεις 2002 - 2008 το μεγαλύτερο ποσό αφορά στο 2003 και ανέρχεται σε 353.800 ευρώ. Το 2007 φέρεται να απέκρυψε ποσό ύψους 345.940 ευρώ, το 2002 ποσό 224.283 ευρώ, ενώ το 2008 ποσό 105.920 ευρώ.   

Η ίδια η κυρία Τσοχατζοπούλου επιμένει ότι τα ποσά αυτά προέρχονται από την εργασία της ως αρχιτέκτονας. Έχει προσφύγει εναντίον των αποφάσεων των ΔΟΥ και του ΣΔΟΕ στα διοικητικά δικαστήρια.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΕΒΟΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΑΠΟΨΗ