Δευτέρα 21 Απριλίου 2014

ΠΡΟΣΚΛΗΤΗΡΙΟ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΒΟΪΟΥ, ΓΙΑΝΝΗ ΓΟΥΣΙΟΠΟΥΛΟΥ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑΝΝΗ ΓΟΥΣΙΟΠΟΥΛΟΥ Υπ. Δημάρχου ΒΟΙΟΥ
ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ
Μαζί μπορούμε
Να κάνουμε την επανεκκίνηση, σε έναν άλλο δρόμο, με μια πορεία ριζοσπαστική.
Σ’ έναν αγώνα διαρκή, με γνήσια λαϊκή συμμετοχή, για μια Αυτοδιοίκηση, με κοινωνικό και αγωνιστικό περιεχόμενο και πατριωτικό προορισμό.
Καλούμε όλους τους προοδευτικούς πολίτες, να στρατευτούν μαζί μας, γιατί, προοδευτικοί πολίτες υπάρχουν σε όλους τους πολιτικούς χώρους.
Για να συμβάλουμε στην ανάπτυξη ενός ορμητικού ρεύματος ανατροπής με δυναμικές κινήσεις και κοινωνικά κινήματα.
Καλούμε τη νεολαία να απαλλαγεί από την αδράνεια και να κάνει αυτές τις εκλογές δική της υπόθεση και με ενθουσιασμό να ξεσηκωθεί, «παρασύροντας» ολόκληρη την κοινωνία,κάνοντας και η ίδια την ανατροπή και να πάρει τα ηνία για τη διακυβέρνηση του Δήμου, μέσα από το συνδυασμό μας.
Οι νέοι πρέπει να δράσουν μαχητικά, γιατί οι συνέπειες των ασκούμενων πολιτικών καθόρισαν αρνητικά το μέλλον τους…
Όλοι μαζί και ισότιμα, να πάρουμε, επιτέλους, την υπόθεση στα χέρια μας, για να σπάσουμε τα κατεστημένα, με μια ειρηνική επανάστασηπου θα κρατήσει τα παιδιά μας, στον τόπο τους, με δουλειά και αλληλεγγύη.
Για να οδηγηθεί ο τόπος στην πραγματική ανάπτυξη, με την αξιοποίηση του αμόλυντου και παρθένου χώματος του ΒΟΙΟΥ, του εξαιρετικού κλίματος και της μοναδικής του χλωρίδας και πανίδας.
Για να υπερασπιστούμε την κοινωνική δικαιοσύνη και τη συμμετοχική δημοκρατίαμε άλλες λογικές και αντιλήψεις, με το πνεύμα της συλλογικότητας και όχι του ιδιωτικού ατομικιστικού συμφέροντος και μακριά από τις δράσεις και τις νοοτροπίες του χτες.
Για να δημιουργήσουμε ευτυχισμένους πολίτες, με αισιοδοξία για το μέλλον και ανεξάρτητα από μικροκομματικές σκοπιμότητες και αγκυλώσεις.
Με πνεύμα ομοψυχίας, συμφιλίωσης και συνεργασίας, καθώς μείναμε λίγοι σ’ αυτόν εδώ, τον όμορφο τον τόπο, εξαιτίας της μόνιμης αδιαφορίας των εκάστοτε κυβερνήσεων.
Με διαφάνεια, χωρίς υποκρισίες και δόλιες, προεκλογικές κυρίως, μηχανορραφίες, που διχάζουν τους δημότες και προκαλούν ακόμα και ενδοοικογενειακές έριδες.
Ο Δήμος ανήκει σε όλους.
-Δεν υπάρχουν δικοί μας και δικοί τους.
-Όλοι οι άνθρωποι έχουν δικαίωμα στην εργασία.
-Όλοι οι επαγγελματίες έχουν δικαίωμα συμμετοχής στα Δημοτικά έργα και τις προμήθειες
-Όλοι οι κάτοικοι έχουν ισότιμο δικαίωμα στην απολαβή των Δημοτικών υπηρεσιών, στην παιδεία, στην υγεία, στην κοινωνική φροντίδα και πρώτα από όλα οι άνεργοι και οι ανήμποροι.
Μαζί μπορούμε, ν’ αλλάξουμε τα πράγματα, χωρίς ψεύτικες και μίζερες προσδοκίες, γιατί δεν υπάρχουν άλλες εναλλακτικές λύσεις, σ’ αυτούς τους δύσκολους καιρούς.
Είναι η ευκαιρία για την επόμενη πενταετία της ζωής μας, με τη δική σας συμμετοχή, να αντιδράσουμε τώρα, όλοι μαζί, για μια νέα ριζική αλλαγή στο περιεχόμενο της Δημαρχιακής «εξουσίας», αλλά και στον τρόπο της άσκησής της.
Είναι θέμα υπέρτατης ευθύνης, να συμμετέχετε στα δύσκολα, τώρα, για να σας εμπιστευτεί η κοινωνία, αύριο, για μελλοντικές προοπτικές.
Η κατάλληλη η ώρα είναι τώρα, να βγούμε όλοι από το καβούκι μας
Εγκαταλείψτε τους αυλοκόλακες, που το παίζουν παράγοντες και μεσάζοντες και νομίζουν ότι μας έχουν στο χέρι, υποτιμώντας τη νοημοσύνη μας.
Το δικό μας το χέρι να το βάλουμε στην καρδιά μας και όταν βρεθούμε πίσω από το παραβάν να ξεχάσουμε τα ψεύτικα τα λόγια τα «μεγάλα», τους γνωστούς, τους φίλους και τους συγγενείς μας και να κρίνουμε με βάση την αξιοκρατία, με τις αντίστοιχες ικανότητες και δυνατότητες για προσφορά στα κοινά.
Όλο μαζί, για το νέο ξεκίνημα.
Το κίνημα των πολιτών, σήμερα, μοιάζει με γίγαντα εν υπνώσει, που περιμένει να τον ξυπνήσουμε, για να σαρώσει τα πάντα-όλα και να καθαρίσει το τοπίο.
Τα φθαρμένα και ξεπερασμένα προγράμματα, που δοκιμάστηκαν κι απέτυχαν, με ανεκπλήρωτες προσδοκίες, που ανακυκλώνονται κάθε φορά, με τους «αναντικατάστατους», που μας ταλαιπωρούν, για χρόνια τώρα, πρέπει, οι μπαγιάτικες ιδέες τους, φυσικά, να πάνε για «ανακύκλωση».
Υπάρχει τεράστιο κενό ανάμεσα στους άλλους, τους «ανεξάρτητους» δήθεν, συνδυασμούς, που μοναδικό τους μέλημα είναι να παρασύρουν και να ξεγελάσουν το λαό, για να γαντζωθούν, στην εξουσία, με τη γνωστή αποκρουστική αλαζονεία και την αρχομανία τους, τάζοντας λαγούς με πετραχήλια..
Θεωρούν το Δήμο ιδιωτική τους υπόθεση και τσιφλίκι του μπαμπά τους.
Παριστάνουν τον τσέλιγκα και θέλουν τους δημότες στο ρόλο του βολικού ποιμνίου, που το οδηγούν, τελικά, στη σφαγή.
Λείπει ο καθαρός και αγνός λόγος, που μπορεί, πράγματι, να εμπνεύσει και να κινητοποιήσει τις συνειδήσεις των πολιτών και να καρπίσει..
Εκτιμήσαμε ότι οι υπάρχουσες αυτοδιοικητικές παρατάξεις δεν εκφράζουν τις κοινωνικο-οικονομικές αλλά και τις αναπτυξιακές ανάγκες της περιοχής μας.
Δεν αμφισβητούν τις κατεστημένες δομές και νοοτροπίες, απλά τις διαχειρίζονται.
Μόνο η δημιουργία μιας αυτοδιοικητικής κίνησης με ριζοσπαστικά χαρακτηριστικά μπορεί να φέρει ΤΑ ΠΑΝΩ ΚΑΤΩ και να δώσει νέα πνοή, νέο όραμα στην περιοχή του ΒΟΪΟΥ.
Ξεκινήσαμε, έστω, καθυστερημένα, αλλά είμαστε εδώ, μαζί σας.
Κάλλιο αργά, παρά αργότερα.
Υπάρχει καιρός και είναι πιο αποτελεσματικός ο «πυρετός» της τελευταίας στιγμής.
Αν όχι τώρα, πότε; Αν όχι εμείς, ποιοι;
Μη διστάσετε από διάφορες φοβίες και αναστολές, να πλαισιώστε το συνδυασμό μας.
Σας περιμένουμε, να χτίσουμε το νέο Δήμο που μας αξίζει.
Τώρα είναι η ώρα. Κάνετε το συνδυασμό μας δικό σας.
Δεν είμαστε «ανθρωπάκια», να μας ποδοπατούν και να μας χρησιμοποιούν, οι διάφοροι, δήθεν «αετονύχηδες», σαν νεροκουβαλητές, για να ικανοποιούν τις προσωπικές τους μωροφιλοδοξίες, αγνοώντας παντελώς τις πραγματικές λαϊκές ανάγκες.
Εμείς, δεν δίνουμε ψεύτικες υποσχέσεις σε κανέναν.
Μαζί μπορούμε, να υποσχεθούμε πρώτα στους εαυτούς μας, ότι θα φέρουμε την ανατροπή,για την πραγματική προκοπή του τόπου.
Δεν θα χαριστούμε σε κανέναν, που θα τολμήσει να επιχειρήσει οτιδήποτε, που εμπεριέχει, έστω και ελάχιστα ίχνη διαφθοράς, ή διαπλοκής..
Δεν θα διχάσουμε περισσότερο τα χωριά με άλλους υποψήφιους.
Θα αξιοποιήσουμε τους υπάρχοντες τοπικούς και ας ανήκουν σε άλλους συνδυασμούς, γιατί δεν περισσεύει κανένας και αυτό σημαίνει ομοψυχία, αρκεί να μπορούν να παίξουν τον εκτελεστικό τους ρόλο,
Θα πρωτοστατήσουμεστα κινήματα των πολιτών του ΒΟΙΟΥ που θα δημιουργήσουμε σε κάθε περίπτωση και ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα των εκλογών.
Για να κρίνουμε, συνεχώς, την εξουσία και να σταθούμε απέναντι στα μνημόνια, στη δήμευση των περιουσιών, στην κατάργηση της Δημόσιας Εκπαίδευσης, του Εθνικού συστήματος Υγείας, των κοινωνικών παροχών και στη λεηλασία των ομολόγων του Έλληνα πολίτη και των ασφαλιστικών ταμείων…..
Με σεβασμό σε όλες τις γενιές και στα άτομα με ειδικές ανάγκες.
Με συνέπεια, υπευθυνότητα, εργατικότητα και διάθεση για εθελοντική προσφορά.
Με ανιδιοτέλεια και αλληλεγγύη, αλλά και αξιοκρατία, χωρίς διακρίσεις.
Είμαστε μαχητικά απέναντι, στους διάφορους σωτήρες, που πρώτα μας κατέστρεψαν και τώρα θέλουν να μας σώσουν!
Να ανατρέψουμε τις πολιτικές της φτώχειας και της εξαθλίωσης του λαού, που δεν του ταιριάζουν σε μια τόσο πλουτοπαραγωγική χώρα, που μερικοί βάλθηκαν να ξεπουλήσουν.
Να μην αφήνουμε να κυριαρχεί η άνιση μεταχείριση, οι πελατειακές σχέσεις, οι σπατάλες και οι διάφορες ανήθικες συναλλαγές.
Να προκαλούμε και να απαιτούμε τακτικά τοπικά δημοψηφίσματα για μείζονα θέματα και για κρίσιμες δημοτικές αποφάσεις.
Ακόμα και για να εκφραστούν ευθέως οι δημότες, με αυτοδιάθεση, για τον διοικητικό «διαχωρισμό» του τεράστιου Δήμου, που δεν είναι λειτουργικός και βιώσιμος, και που τόσο μας ταλαιπωρεί όλους.
Συναισθηματικά, βέβαια, μπορεί να παραμείνει, μεταξύ μαςη ιστορική επαρχία ΒΟΙΟΥ, αλλά και άλλες διαδημοτικές επιχειρήσεις (νερό, σκουπίδια κλπ).
Μαζί μπορούμε,
Να οικοδομήσουμε έναν Δήμο, σε κάθε περίπτωση, που θα προστατεύει την κρατική περιουσία και θα στηρίζει το δημόσιο χαρακτήρα των κοινωνικών αγαθών.
Για την πολιτιστική μας κληρονομιά, την ιστορία της περιοχής, το φυσικό περιβάλλον (την αειφόρο ανάπτυξη), τις τουριστικές δυνατότητες.
Να μονιάσουμε, βασικά, τη μικρή μας κοινωνία, σε μια κοινή προσπάθεια.
Προσδοκούμε σε ένα Δήμο που:
*Αξιοποιεί όλα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής μας, ενεργοποιώντας, όσο γίνεται περισσότερα, Ευρωπαϊκά προγράμματα.
*Διεκδικεί σθεναρά, από την πολιτεία, εισροή επαρκών πόρων (ανταποδοτικών, ΚΑΠ, ΕΣΠΑ κλπ), σχεδιάζει και υλοποιεί σημαντικά έργα υποδομής, που δίνουν ώθηση στην επιχειρηματικότητα της περιοχής, στην αγροτική οικονομία (αγνά και μοναδικά προϊόντα), στην κτηνοτροφία, στο εμπόριο, στη γουνοεκτροφή και γουνοποιία, στον τουρισμό κλπ
*Οργανώνει διάφορα ενημερωτικά και πολιτιστικά σεμινάρια, για όλους τους φορείς.
*Ανταποκρίνεται στις προσδοκίες της νεολαίας, ανοίγει δρόμους για συμμετοχή στο κοινωνικό γίγνεσθαι και κλείνει το δρόμο της απομόνωσης και της περιθωριοποίησης με τη σωστή και αποτελεσματική καταπολέμηση όλων των δικτύων των ναρκωτικών και άλλων.
*Εμπνέει τη συμμετοχή στα κοινά και στην καθημερινότητα, μέσα από μία ποικιλία συλλογικής δράσης και χρηστής διοίκησης, με ανθρωπιστική ευαισθησία.
Ξεκινούμε, αμέσως, την καταγραφή των προβλημάτων και των αιτημάτων σε κάθε χωριό και συνοικία.
Εκπονούμε σε συνεργασία με όλους τους δημότες, ένα ΝΕΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ σε όλους τους τομείς.
Να διασφαλίσουμε την καθαριότητα όλων των χώρων, το πόσιμο νερό και την ασφάλειά μας.
Να αγωνιστούμε, για να δοθούν αποκεντρωμένες και πραγματικές αρμοδιότητες στους τοπικούς εκπροσώπους, ώστε το Δ.Σ. του Δήμου να σχεδιάζει και να οργανώνει επιτελικά, έστω και από μακριά, που είναι εφικτό, διαδικτυακά και να δρα οργανωτικά και εποπτικά και όχι εκτελεστικά, έργο που θα κάνουν οι τοπικοί….
Να αξιοποιούμε όλα τα μηχανήματα του Δήμου με 24ωρη λειτουργία, για έργα κοινής ωφέλειας. Να δώσουμε στους οικισμούς και στις γειτονιές μια νέα πνοή.
Να προστατεύσουμε το δημόσιο χαρακτήρα των κοινωνικών υπηρεσιών, αγαθών και υποδομών.
Να διαφυλάξουμε το φυσικό περιβάλλον, με οικολογική συνείδηση και να αποκαταστήσουμε ζημιές από το παρελθόν.
Υπογράφουμε ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΤΙΜΗΣ
* Να υπερασπιστούμε το αυτονόητο, αλλά τόσο συχνά παραβιασμένο, το να παραμείνουμε χρηστοί πολίτες και έντιμοι και ειλικρινείς λειτουργοί της Τ.Α.
* Να είμαστε ανοιχτοί στο διάλογο, στην ενότητα και στη συνεργασία με όλους.
Να είστε σίγουροι ότι εμείς, δεν θα σας προδώσουμε ποτέ.
Έχουμε όρεξη για δουλειά, με τόλμη και φαντασία και με βάση το σωστό προγραμματισμό,χωρίς στερεότυπα και ιδεοληψίες.
Με αρχές στηριγμένες στο Ευρωπαϊκό τοπικοαυτοδιοικητικό κεκτημένο, που είναι 50 χρόνια μπροστά…
Αγαπητέ συνδημότη, κλείσε τα αυτιά σου στις διάφορες σειρήνες, που σε παρασύρουν.
Άνοιξε τα μάτια σου και κάνε τη δική σου επανάσταση με τη σωστή σου επιλογή.
Θέλουμε να υπάρχει η καθαρή φωνή της παράταξής μας στο Δ.Σ., ισότιμη με τις άλλες
Και φυσικά, ότι ήθελε προκύψει, για την έκπληξη, γιατί ο λαός είναι σοφός.
Ας σηκωθούμε, από τον καναπέ μας, τώρα.
Να δώσουμε, για τον αγώνα, όλη μας την ψυχή, για να μην μας την υποκλέψουν οι άλλοι.
Οι άλλοι κουβαλάνε το παλιό, εμείς, φέρνουμε το νέο και το δυναμικό.
Εμπρός, λοιπόν, σας περιμένουμε κι όλοι μαζί να πορευτούμε.
Να κάνουμε την πραγματική «μετάβαση» των ημερών...
Καλή Ανάσταση και καλές γιορτές.
Σας ευχαριστώ.
Με αγάπη και εκτίμηση 19/4/2014
Γιάννης Γουσιόπουλος, υποψήφιος δήμαρχος Βοΐου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΕΒΟΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΑΠΟΨΗ