Τρίτη 26 Αυγούστου 2014

Ενημέρωση σχετικά με ανάκληση "ροφημάτων γάλακτος" και «Αναψυκτικό Πορτοκαλάδα»..


 
Ο ΕΦΕΤ, μέσω του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές (RASFF) και σε συνέχεια επικοινωνίας με την εταιρεία «MARS HELLASS.A.», ενημερώθηκε για τη διακίνηση "ροφημάτων γάλακτος", που παρήχθησανστη Γερμανία, στα οποία ανιχνεύθηκε παρουσία του μικροοργανισμού Bacillussubtilis.

Πρόκειται για τα προϊόντα "Mars Refuel" και "Milky Way", σε συσκευασίες των 350ml, σε μπουκάλια με πώμα για εύκολο άνοιγμα (sports-cap) και αφορά στις 
παρτίδες με ημερομηνία ανάλωσης κατά προτίμηση πριν από 19.12.2014 έως και 11.04.2015 των ημερομηνιών αυτών συμπεριλαμβανομένων, που διακινήθηκαν στην Ελλάδα από την εταιρεία «MARS HELLAS S.A.».

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. και συγκεκριμένα η Περιφερειακή Διεύθυνση Θεσσαλίας, στο πλαίσιο υλοποίησης του Προγράμματος Επίσημου Ελέγχου Ασφάλειας και Ποιότητας των Τροφίμων για την παρακολούθηση των προσθέτων και των χρωστικών ουσιών και σε συνεργασία με τη Χημική Υπηρεσία Βόλου του Γενικού Χημείου του Κράτους, διαπίστωσε τη διακίνηση προϊόντος «Αναψυκτικό Πορτοκαλάδα», το οποίο βρέθηκε να περιέχει βενζοϊκά σε συγκέντρωση μεγαλύτερη από τα ανώτατα επιτρεπτά επίπεδα.
Πρόκειται για το προϊόν «Πορτοκαλάδα ΟΛΥΜΠΟΥ», σε συσκευασίες του 1.5 Λίτρου, με ημερομηνία ελάχιστης διατηρησιμότητας : ΣΕΠ '14. Το προϊόν παρασκευάζεται και 
συσκευάζεται από την εταιρία : «Δ. Καψάλης & ΣΙΑ Ο.Ε., Εργοστάσιο Εμφιάλωσης 
Αναψυκτικών», Λιβάδι Ελασσόνας Λάρισας.εφετ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΕΒΟΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΑΠΟΨΗ