Κυριακή, 16 Νοεμβρίου 2014

ΠΑΝΙΚΟΣ ΚΑΙ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ ΣΤΑ ΧΩΡΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΒΟΙΟΥ (και όχι μόνο)- (ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΤΣΟΛΑΚΑΟΠΟΥΛΟΥ)

 
Δεν μας έφτανε η ύφεση με τη λιτότητα, οι περικοπές μισθών και συντάξεων για να πλουτίσουν περισσότερο οι τράπεζες, με τις ανακεφαλαιοποιήσεις κ.λ.π., μας ήρθε «καπάκι» και το κτηματολόγιο.
Αναγκαίο, βέβαια, αλλά όχι με τον τρόπο που επιλέχτηκε, να τα «πληρώσει» όλα ο λαός και σε ταλαιπωρία και σε χρήμα.
Αναστατώθηκαν και ξεσηκώθηκαν όλοι οι δημότες μας, από όλη την Ελλάδα, ακόμη και από το εξωτερικό, να σπεύσουν για να δηλώσουν την «περιουσία» τους, γιατί διακατέχονται από την ελληνική νοοτροπία του σύνδρομου της ιδιοκτησίας, αλλά που αποδεικνύεται ότι είναι άνθρακες ο «θησαυρός»..
Κατακλύζονται τα συμβολαιογραφεία, τα υποθηκοφυλακεία, τα γραφεία των δικηγόρων, των τοπογράφων και τα κτηματολογικά, από «ουρές», κυρίως μεσήλικων ή γερόντων, που καταξοδεύονται και ταλαιπωρούνται, χωρίς να έχουν επίγνωση της κατάστασης, που τη δέχονται ως πειθήνιοι υπήκοοι.
Και πού να το φανταστεί ο ανύποπτος πολίτης ότι 30 χρόνια νωρίτερα, με το Π.Δ. 24/4/1985 (ΦΕΚ 81 τ.Δ΄, είχε ανοίξει ο δρόμος για την επέκταση των ορίων των οικισμών, που είχαν, τότε κάτω από 2.000 κατοίκους, πράγμα που έγινε το 1987 (ΦΕΚ 1058/23-10-87 τ.Δ.), φυσικά μετά από εισηγήσεις των οικείων κοινοτικών συμβουλίων, τα οποία παγιδεύτηκαν με το δόλωμα της δήθεν αναβάθμισης των χωριών τους. (Δείτε στο ΦΕΚ 81 τα όρια, για κάθε χωριό).
Και σήμερα, ιδού τα αποτελέσματα:
Τα περισσότερα χωράφια σε όλα τα χωριά είναι οικόπεδα, σε ακτίνα μέχρι και 800 μέτρα από το κέντρο τους!
Είμαστε πλέον όλοι πλούσιοι-μεγαλοοικοπεδούχοι και μπορούμε, επομένως, να πληρώσουμε από 35 € το κομμάτι!, ως παράβολο μόνο για το κτηματολόγιο, που τουλάχιστον αυτό πληρώνεται μόνο μία φορά, αλλά καταφθάνουν και τα χειρότερα:
Για τον ΕΝΦΙΑ τα χωράφια «χρεώνονται» από 2 € το στρέμμα (τα ποτιστικά λίγο παραπάνω), αλλά τα οικόπεδα χρεώνονται από 30 € το στρέμμα και για κάθε χρόνο!
Σκεφτείτε κάποιον αγρότη (και είναι πάμπολλοι) με 60 στρέμματα «οικόπεδα», πόσα θα πληρώνει, εκτός από το φόρο για τα σπίτια κλπ, μέχρι να καταργηθεί αυτό το άδικο και «προσωρινό», αρχικά, χαράτσι, που κρίθηκε μάλιστα και αντισυνταγματικό!
Με ποια καλλιέργεια θα τα βγάλει πέρα ο αγρότης και πώς θα δεχθεί ο ενοικιαστής να παίρνει 8 € το στρέμμα ενοίκιο και να πληρώνει στην εφορία 30 €;;
Μήπως ο στόχος μας είναι να ξεθεμελιώσουμε κι αυτή μας τη νοοτροπία και να τα βγάλουμε όλα στο σφυρί (που οι ξένοι «επενδυτές» καραδοκούν, να μας τα πάρουν όσο-όσο;).
Αυτό το χάος συμβαίνει αυτή την περίοδο στα χωριά μας (π.χ. του πρώην Δήμου Νεάπολης σε 24 οικισμούς, εκτός από τη Βελανιδιά και το Δρυόβουνο, σε 29 οικισμούς του Τσοτιλίου κλπ).
Σήμερα, «άνοιξε» και το Ε9 για διορθώσεις και συμπληρώσεις, σε λάθη και κενά που προέκυψαν και από το κτηματολόγιο.
Υπάρχει ξεχωριστή στήλη που δηλώνεται το οικόπεδο! (άγνοια νόμου δεν δικαιολογείται) και ακολουθεί, αυτόματα, ο «αυθαίρετος» ΕΝΦΙΑ.
Χαμός, με την αναλγησία της πολιτείας, που δεν προνόησε τουλάχιστον να εντάξει στις πιλοτικές περιοχές για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα και το νομό Κοζάνης, να ανακουφιστούν οι άποροι συνδημότες μας.
Περιμένουμε τους βουλευτές του νομού μας, τον υφυπουργό υποδομών και τον αρμόδιο υπουργό αγροτικής ανάπτυξης, επίσης συντοπίτες μας, να πάρουν θέση..
Με τις υγείες μας και ευχαριστώ για τη φιλοξενία. 
Νεάπολη 15/11/2014.

2 σχόλια:

  1. Ουρές και στα λογιστικά γραφεία..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τελικά, με μεταγενέστερη απόφαση που μας έδειξε ο τοπογράφος κ. Μπέλλος Γ. συμπεριλήφτηκαν και τα υπολοιπα δύο χωριά, Δρυόβουνο και Βελανιδιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΕΒΟΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΑΠΟΨΗ