Τα μυρωδικά και τα μπαχαρικά προσθέτουν γεύση, εμφάνιση και υγεία στο πιάτο σας. Εκτός από το να έχουν λίγες θερμίδες τα πιάτα σας και λίγα λιπαρά, οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι υλικά όπως το σκόρδο, το θυμάρι, το δεντρολίβανο και τα καρυκεύματα, όπως η κανέλα, περιορίζουν τις ασθένειες.
Η χρήση στο μαγείρεμα σκόρδου και μπαχαρικών συμβάλλει σύμφωνα με την Αμερικανική Ενδοκρινολογική Εταιρεία,στον έλεγχο της όρεξης, στην αποτροπή της υπερβολικής κατανάλωσης φαγητού και στη μείωση του σωματικού βάρους σε υπέρβαρα άτομα.
Με τα μπαχαρικά το φαγητό γίνεται πιο απολαυστικό, τρώμε πιο αργά, χορταίνουμε πιο γρήγορα και καταναλώνουμε μικρότερη ποσότητα.
Μπορείτε να πειραματιστείτε με άγνωστα μπαχαρικά σε γνωστά φαγητά. Καλό είναι να προσθέτετε φρέσκα αρωματικά, όπως βασιλικό ή μέντα σε σαλάτες για ενδυνάμωση της γεύσης.
Χώρες που το εφαρμόζουν είναι η Ινδία, Η Κίνα, η Ταϊλάνδη και οι Η.Π.Α
iatronet.gr, womangr.com
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
ΣΕΒΟΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΑΠΟΨΗ