Σάββατο 14 Μαΐου 2011

Προσθέστε μπαχαρικά στα πιάτα σας


Τα μυρωδικά και τα μπαχαρικά προσθέτουν γεύση, εμφάνιση και υγεία στο πιάτο σας. Εκτός από το να έχουν λίγες θερμίδες τα πιάτα σας και λίγα λιπαρά, οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι υλικά όπως το σκόρδο, το θυμάρι, το δεντρολίβανο και τα καρυκεύματα, όπως η κανέλα, περιορίζουν τις ασθένειες.

Σε έρευνα που έγινε σε 60 ανθρώπους και διήρκεσε 40 μέρες αποκαλύφτηκε ότι άνθρωποι με διαβήτη 2 κατανάλωναν μισό κουτάλι του τσαγιού κανέλα δυο φορές την ημέρα, γεγονός που συνέβαλε σημαντικά στη μείωση του σακχάρου στο αίμα και της χοληστερόλης των συμμετεχόντων στην έρευνα.
Η χρήση στο μαγείρεμα σκόρδου και μπαχαρικών συμβάλλει σύμφωνα με την Αμερικανική Ενδοκρινολογική Εταιρεία,στον έλεγχο της όρεξης, στην αποτροπή της υπερβολικής κατανάλωσης φαγητού και στη μείωση του σωματικού βάρους σε υπέρβαρα άτομα.
Με τα μπαχαρικά το φαγητό γίνεται πιο απολαυστικό, τρώμε πιο αργά, χορταίνουμε πιο γρήγορα και καταναλώνουμε μικρότερη ποσότητα.

Μπορείτε να πειραματιστείτε με άγνωστα μπαχαρικά σε γνωστά φαγητά. Καλό είναι να προσθέτετε φρέσκα αρωματικά, όπως βασιλικό ή μέντα σε σαλάτες για ενδυνάμωση της γεύσης.
Χώρες που το εφαρμόζουν είναι η Ινδία, Η Κίνα, η Ταϊλάνδη και οι Η.Π.Α
iatronet.gr, womangr.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΕΒΟΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΑΠΟΨΗ