Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011

Μαγειρική σόδα:Εναλλακτικοί και οικολογικοί τρόποι καθαρισμού

Προϊόν οικολογικό.Το μυστικό είναι η μαγειρική σόδα. 

  • Χρησιμοποιήστε την για να καθαρίσετε όχι μόνο το νεροχύτη, αλλά και τους πάγκους της κουζίνας, το φούρνο και τη μπανιέρα. 
  • Η μαγειρική σόδα, σκοτώνει τα μικρόβια και τα βακτηρίδια και καθαρίζει τα λίπη.   Απορρυπαντικό πιάτων: διάλυση λιπών, ½ φλιτζάνι μαγειρικής σόδας + συνήθης ποσότητα υγρού πιάτων.
  • Η μαγειρική σόδα μπορεί επίσης να διώξει τις μυρωδιές από τα χαλιά σας. Ρίξτε μικρή ποσότητα σκόνης σε ένα σφουγγάρι ή υγρό πανί και τρίψτε την περιοχή που θέλετε. 
  • Ένα πιατάκι με μαγειρική σόδα σε ένα ράφι του ψυγείου ή σε κάποιο ντουλάπι θα τα διατηρήσει καθαρά από οσμές. Μην ξεχνάτε να την αντικαθιστάτε κάθε δύο μήνες, ρίχνοντας την παλιά σόδα μέσα στο νεροχύτη, απαλλάσσοντας έτσι και αυτόν από τις οσμές.
  • Μάσκα καθαρισμού με σόδα :Ενδείκνυται για επιδερμίδες με μαύρα στίγματα 

Μαγειρική σόδα, ελαιόλαδο.
Ανακατεύετε μαγειρική σόδα με λίγο ελαιόλαδο, φτιάχνετε παχύρρευστο μείγμα και εφαρμόζετε στο πρόσωπο 10 - 15 λεπτά. Προτού το αφαιρέσετε, μπορείτε να κάνετε ελαφρύ μασάζ στα σημεία όπου το πρόβλημα είναι εντονότερο. Αφαιρείτε με άφθονο χλιαρό νερό.


  • Όταν αλλάζετε σεντόνια, την ώρα που έχετε  ξεστρώσει τελείως το κρεβάτι  σας κι έχετε βγάλει και το κάλυμμα του στρώματος, απλώστε μαγειρική σόδα στην επιφάνεια του στρώματος. Αφήστε την σόδα απλωμένη για μια-δυο ώρες και μετά καθαρίστε καλά το στρώμα σας με την ηλεκτρική σκούπα. Ακριβώς όπως στο ψυγείο σας, η μαγειρική σόδα ενεργεί ως μαγνήτης των μυρωδιών.
  • Πώς μπορούμε να καθαρίσουμε ένα φυτό με πολλά φύλλα.
Φτιάχνουμε ένα μείγμα με νερό, σόδα και λάδι.
Παίρνουμε ένα ψεκαστήρι του ενός λίτρου και βάζουμε 1 λίτρο νερό, 2 κουταλιές του γλυκού σόδα και 4 σταφόνες λάδι και ανακατεύουμε καλά μέχρι να διαλυθεί το λάδι με την σόδα. Τέλος ραντίζουμε τα φύλλα.
Έτσι το φυτό αναπνέει καλύτερα και δείχνει πιο όμορφο.
Δείτε το video εδώ.

πηγη:tovima.gr,vita.gr,greekcook.gr, econews.gr
επιμέλεια:art





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΕΒΟΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΑΠΟΨΗ