Κυριακή 28 Αυγούστου 2011

Απαντηση Καστανιδη για την "προσληψη" γιου βουλευτή

Η εφημερίδα «δημοκρατία» σε  δημοσίευμά της με τίτλο «ο Καστανίδης βόλεψε στο υπουργείο του το γιο βουλευτή του βαθέος ΠΑΣΟΚ» εμφανίζει τον Υπουργό Εσωτερικών να κάνει «ρουσφέτι», διορίζοντας στο πολιτικό του γραφείο τον κ. Σπύρο Μίχο, (γιο του βουλευτη Λαμπρου Μιχου) κατά παράβαση της διαδικασίας προσλήψεων που ελέγχει το ΑΣΕΠ. Ο κ. Καστανίδης εξέδωσε απάντηση αναφέροντας ότι πρόκειται για συνειδητή παραποίηση της αλήθειας και τονιζοντας τα εξης:
1. Ο κ. Μίχος είναι συνεργάτης στο πολιτικό γραφείο του κ. Καστανίδη από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε Υπουργός Δικαιοσύνης και συνεχίζει να είναι και τώρα που ανέλαβε την ευθύνη του Υπουργού Εσωτερικών. Όταν επιλέχθηκε δε ο κ. Μίχος ως μετακλητός συνεργάτης του κ. Καστανίδη στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, ο βουλευτής κ. Λάμπρος Μίχος δεν ήταν γραμματέας του τομέα Αυτοδιοίκησης του ΠΑΣΟΚ. Συνεπώς είναι περίεργο το συμπέρασμα της «δημοκρατίας» ότι «η απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών δεν είναι ανεξάρτητη από το γεγονός ότι ο κ. Λάμπρος Μίχος είναι γραμματέας του τομέα Αυτοδιοίκησης του ΠΑΣΟΚ».


2. Ως συνεργάτες στα πολιτικά γραφεία υπουργών ή βουλευτών δεν τοποθετούνται οποιαδήποτε πρόσωπα, προκειμένου να λυθεί το εργασιακό τους πρόβλημα, αλλά πρόσωπα που διατηρούν στοιχειώδεις τουλάχιστον δεσμούς εμπιστοσύνης με τον υπουργό ή τον βουλευτή. Υποθέτουμε ότι ο ιδιοκτήτης ή ο διευθυντής της συγκεκριμένης εφημερίδας δεν θα επιλέξουν άμεσους συνεργάτες τους αυτούς που θα υποδείξουμε εμείς ή κάποιοι άλλοι.

3. Οι μετακλητοί συνεργάτες που υπηρετούν στα γραφεία υπουργών δεν υπάγονται, όπως όλοι γνωρίζουν, στον έλεγχο του ΑΣΕΠ, αλλά τοποθετούνται με απόφαση του εκάστοτε υπουργού, όπως προβλέπει ο νόμος περί υπουργικού συμβουλίου.

4. Οι μετακλητοί συνεργάτες ακολουθούν την τύχη του υπουργού. Από τη στιγμή που θα πάψει να είναι Υπουργός Εσωτερικών ο κ. Καστανίδης, θα πάψει να είναι μετακλητός συνεργάτης του ο κ. Σπύρος Μίχος και θα γυρίσει σπίτι του. Συνεπώς κανείς δεν «βολεύτηκε» στο Υπουργείο Εσωτερικών, όπως δεν «βολεύτηκε» και στο Υπουργείο Δικαιοσύνης.

Η δημοσιογραφία οφείλει να πειθαρχεί σε ορισμένους κανόνες και ο πρώτος κανόνας είναι ο σεβασμός στην αλήθεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΕΒΟΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΑΠΟΨΗ