Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011

Με επιτυχία η ημερίδα «Βιολογική γεωργία και κτηνοτροφία» στη Νεάπολη Βοΐου


Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 4 Οκτωβρίου στη Νεάπολη η ημερίδα που διοργάνωσαν το ΓΕΩΤΕΕ/ΠΔΜ σε συνεργασία με το Δήμο Βοΐου, με θέμα «Βιολογική γεωργία και κτηνοτροφία». 
Στην ημερίδα αναπτύχθηκαν όλες οι προοπτικές που ανοίγονται σε γεωργούς και κτηνοτρόφους που επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν στον τομέα των βιολογικών προϊόντων.

 Οι εισηγητές Σωκράτης Κουρέλας και Μιχάλης Ζήνας  τοποθετήθηκαν σε δύο ξεχωριστά ζητήματα που έχουν να κάνουν με τη διατροφική αναγκαιότητα, την αναπτυξιακή προοπτική και την επιχειρηματική πρόσκληση γύρω από τα βιολογικά προϊόντα, ενώ έγινε ενημέρωση και για τις Οικονομικές ενισχύσεις στο πλαίσιο του Μέτρου 214 «Γεωργοπεριβαλλοντικές ενισχύσεις» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας (ΠΑΑ) 2007-2013 (Αλέξανδρος Μπαλτατζής).

Μετά το πέρας των εισηγήσεων ακολούθησε συζήτηση, με τους εισηγητές να απαντούν σε ερωτήματα των αγροτών που βρέθηκαν στην ημερίδα, ενώ το παρών έδωσαν η Δήμαρχος Βοΐου, Παναγιώτα Ορφανίδου και μέλη της Δημοτικής Αρχής, οι αντιπεριφερειάρχες κ.κ. Σαββόπουλος και Χαρούμενος, ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης του περιφερειακού συμβουλίου, Γιάννη Παπαϊορδανίδης ,  οι περιφερειακοί σύμβουλοι κ. Κατσιαουνης και κ. Κουτσιανος , ο Πρόεδρος των Γεωπόνων Ν. Κοζάνης κ. Σιόγκας και ο Πρόεδρος των Νέων Αγροτών κ.  Αρνίδης,
Στην τοποθέτησή της η Δήμαρχος Βοΐου, τόνισε τη στήριξη του Δήμου στον πρωτογενή τομέα σημειώνοντας πως είναι η προτεραιότητα για την περιοχή προκειμένου να ανακάμψει οικονομικά και να συγκρατήσει παράλληλα τον πληθυσμό της.  
Ο Πρόεδρος του ΓΕΩΤΕΕ/ΠΔΜ Βαγγέλης Σημανδράκος έκανε ιστορική αναφορά για το θεσμικό πλαίσιο  που διέπει την  Βιολογική Γεωργία, παρέθεσε στοιχεία με τις καλλιεργούμενες  βιολογικές εκτάσεις στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας , περιέγραψε Βασικές προτάσεις ενός βιολογικού σχεδίου δράσης και  κατέθεσε τις ανησυχίες των καταναλωτών για τα συμβατικά και τα γενετικώς τροποποιημένα τρόφιμα.
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΒΟΪΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΕΒΟΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΑΠΟΨΗ