Τρίτη 6 Μαρτίου 2012

Δράσεις κατά της βίας στα σχολεία


φωτο: facebook.com/

«Αναγνωρίζω, Αρνούμαι, Αντιδρώ στη βία στο σχολείο» 
Συνέντευξη Τύπου της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, για τις δράσεις κατά της βίας στα σχολεία

Οι δράσεις που υλοποιούνται στα σχολεία από το Υπουργείο Παιδείας σε συνεργασία με το «Δίκτυο για τη Βία στο Σχολείο» παρουσιάστηκαν σε συνέντευξη Τύπου της πολιτικής ηγεσίας και των μελών του Δικτύου.
Το Υπουργείο και η  Εταιρία Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης Παιδιών και Εφήβων (ΕΨΥΠΕ) – που είναι μέλος του Δικτύου-  υπέγραψαν, στις 02/02/2012, σύμφωνο συνεργασίας για την ανάπτυξη πρωτοβουλιών και δράσεων με στόχο την πρόληψη και αντιμετώπιση του εκφοβισμού και της βίας μεταξύ των μαθητών.
Στο πλαίσιο αυτό, η 6η Μαρτίου καθιερώνεται ως Ημέρα κατά της Σχολικής Βίας και στα σχολεία εστάλη σχετικήεγκύκλιος με προτεινόμενες δράσεις- συζητήσεις- εκδηλώσεις, που μπορούν να πραγματοποιηθούν με πρωτοβουλία των εκπαιδευτικών. Παράλληλα αρχίζουν:
  • Η λειτουργία τηλεφωνικής συμβουλευτικής γραμμής υποστήριξης για εκπαιδευτικούς και γονείς.
  • Η λειτουργία κινητής μονάδας παρέμβασης σε περιστατικά βίας και εκφοβισμού.
  • Η   διαδικτυακή συμβουλευτική  υπηρεσία υποστήριξης για εκπαιδευτικούς, παιδιά, εφήβους μαθητές και νέα άτομα. 
Επίσης, εφαρμόζεται ειδικό πρόγραμμα πρόληψης και αντιμετώπισης εκφοβισμού και βίας σε σχολεία που εντάσσονται σε Ζώνες Εκπαιδευτικής Προτεραιότητας, με πρώτη εφαρμογή στο σχολικό συγκρότημα της Γκράβας.
Η εγκύκλιος με τίτλο  «Δράσεις κατά της βίας στο σχολείο την 6η Μαρτίου 2012» είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα του Υπουργείουwww.minedu.gov.gr  πατήστε εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΕΒΟΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΑΠΟΨΗ