Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012

Προώθηση προϊόντων Συνεταιρισμού Κροκοπαραγωγών Κοζάνης σε Κίνα,Σαουδική Αραβία, ΗΠΑ

Ροφήματα με κρόκο Κοζάνης σε Κίνα και Σαουδική Αραβία
Ροφήματα με κρόκο και γεύσεις μέντας, λεμονιού και μελιού, φασκόμηλου και λουίζας, πράσινου και μαύρου τσαγιού, λεμονόχορτου και άλλων βοτάνων προωθεί στις αγορές της Κίνας και της Σαουδικής Αραβίας μια εταιρεία που κοίταξε νωρίς μπροστά και κατάφερε να φέρει κοντά τους κροκοπαραγωγούς Κοζάνης και τα μεγάλα επενδυτικά κεφάλαια.
safran.gr/saffron.asp
Η εταιρεία αυτή είναι το προϊόν της συνεργασίας του Αναγκαστικού Συνεταιρισμού Κροκοπαραγωγών Κοζάνης, αρχικά με την εταιρεία Capital Connect και στη συνέχεια με την εταιρεία «Κορρές, φυσικά προϊόντα», που την εξαγόρασε.

«Πρόκειται για μια προσπάθεια - πιλότο για το νομό Κοζάνης αλλά και όλη την Ελλάδα καθώς ιδιώτες επένδυσαν σε έναν συνεταιρισμό και από την όλη συνεργασία προέκυψαν καινοτόμα προϊόντα όπως τα ροφήματα με κρόκο» εξηγεί ο Πρόεδρος του Αναγκαστικού Συνεταιρισμού Κροκοπαραγωγών Κοζάνης, Νίκος Πατσιούρας. Ο ίδιος σημειώνει ότι μετά από μια τριετή επιτυχή πορεία, τα παραπάνω προϊόντα βρίσκονται πλέον σε όλα τα σούπερ μάρκετ, τα φαρμακεία και επιλεγμένα καταστήματα, έχουν κερδίσει την εμπιστοσύνη του ελληνικού καταναλωτικού κοινού αλλά και των καταναλωτών πέντε ευρωπαϊκών χωρών. Παράλληλα πραγματοποιούνται επαφές και συζητήσεις για το κλείσιμο συμφωνιών με την Κίνα και τη Σαουδική Αραβία. Επόμενο βήμα για την εταιρεία είναι ο σχεδιασμός και η προώθηση νέων προϊόντων όπως τα αναψυκτικά με κρόκο.

Σε συμφωνία με μια από τις μεγαλύτερες εταιρίες μπαχαρικών των ΗΠΑ, τη McCormick, για τη διάθεση σημαντικής ποσότητας κρόκου προχώρησε ο Αναγκαστικός Συνεταιρισμός Κροκοπαραγωγών Κοζάνης.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συνεταιρισμού, Νίκο Πατσιούρα, σε πρώτη φάση η συμφωνία αφορά την αγορά 600 κιλών κρόκου, του προϊόντος που καλλιεργείται στη χώρα μας αποκλειστικά στην περιφερειακή ενότητα Κοζάνης, ενώ ανάλογα και με την παραγωγή θα εξαρτηθεί και η ποσότητα την οποία θα αγοράζει κάθε χρόνο η αμερικανική αυτή εταιρία μπαχαρικών. Στόχος του συνεταιρισμού, όπως ανέφερε ο κ. Πατσιούρας, είναι η προσέλκυση και άλλων καλλιεργητών, καθώς δεν επαρκούν πλέον οι ποσότητες που παράγονται, λόγω και της μεγάλης ζήτησης του προϊόντος, τόσο στην εγχώρια αγορά όσο και διεθνώς.
 
πηγη:safran.gr/saffron.asp, paseges.gr
επιμέλεια: art

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΕΒΟΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΑΠΟΨΗ